Κυριακή 18 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Ογκώδες το έργο των ποινικών ανακριτών-Μαζεύουν έγγραφα και καταχωρήσεις

  13/06/2019 12:25
Ογκώδες το έργο των ποινικών ανακριτών-Μαζεύουν έγγραφα και καταχωρήσεις

Ογκώδες το έργο των ποινικών ανακριτών-Μαζεύουν έγγραφα και καταχωρήσεις

  13/06/2019 12:25
Πυρετωδώς εργάζονται οι ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές, οι οποίοι διερευνούν τον τρόπο που έδρασε η Αστυνομία στις υποθέσεις των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας Ανδρέα Πασχαλίδη.  
 
Όπως διευκρίνισε στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα», «εμείς εξετάζουμε μία πτυχή της υπόθεσης διαφορετική και άσχετη με αυτήν που εξετάζει η Αστυνομία». Αποστολή τους είναι να διερευνήσουν ενδεχομένως επιλήψιμες ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί η Αστυνομία κατά το στάδιο της διερεύνησης των αδικημάτων και, ως εκ τούτου, η έρευνα δεν επηρεάζει τους στόχους του ανακριτικού έργου.  
 
Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, εξετάζεται κατά πόσον υπήρξε αμέλεια, πλημμέλεια, άρνηση ή οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη από πλευράς Αστυνομίας, όσον αφορά στη διερεύνηση αυτών των καταγγελιών όταν αυτές υποβλήθηκαν, η οποία να είναι επιλήψιμη.
 
«Έχουμε μαζέψει πάρα πολύ υλικό από πλευράς καταθέσεων, διότι τα τεκμήρια που εμείς πρωτίστως παίρνουμε είναι έγγραφα, καταχωρήσεις σε ημερολόγια της Αστυνομίας, καταθέσεις κτλ», ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης.
 
Η διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη και, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, «δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα κάνουμε τη Δευτέρα, διότι ενδεχομένως να πάρουμε υλικό σήμερα ή αύριο, που να μας αλλάξει τους στόχους μας».
 
Ο Ανδρέας Πασχαλίδης εξήγησε περαιτέρω ότι μαζεύεται συνεχώς υλικό, καθώς έχουν να κάνουν με έναν αριθμό υποθέσεων, που εξετάζονται απομονωμένα η μία από την άλλη, καθώς την κάθε καταγγελία την χειρίστηκαν διαφορετικοί αστυνομικοί. Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχουν και πτυχές των υποθέσεων που συμπίπτουν. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνει προσεκτική αξιολόγηση.
 
Το έργο των ανακριτών δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, καθώς η συνεχής ροή υλικού ανατρέπει προηγούμενα δεδομένα. «Δεν θα τελειώσουμε την άλλη εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πασχαλίδης.
 
Ερωτηθείς εάν η πρόθεση του πατέρα της μικρής Έλενας να κινηθεί νομικά επηρεάζει το δικό τους έργο, δήλωσε: «Με τα δεδομένα που έχουμε εμείς σήμερα, και που πιστεύω ότι θα παραμείνουν τα ίδια, ουδόλως επηρεάζεται το δικό μας έργο». Η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι αναφαίρετο δικαίωμα της οικογένειας της θανούσας, πρόσθεσε. «Δεν υπάρχει οτιδήποτε που μας επηρεάζει», είπε, εκτός αν οι ενάγοντες έχουν στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν το δικό τους έργο. Σε μια τέτοια περίπτωση, τους προέτρεψε να τους ενημερώσουν για τα στοιχεία αυτά.
 
Σχολιάζοντας τα εγκλήματα του κατά συρροή δολοφόνου, ο Ανδρέας Πασχαλίδης διερωτήθηκε αν υπάρχει άλλος τρόπος από το να νοιώθουμε αποτροπιασμό για τέτοιου είδους εγκλήματα. «Είναι πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα στην κυπριακή κοινωνία», είπε. «Δυστυχώς ήρθαν και στο σπίτι μας. Νοιώθουμε πολύ άσχημα», ανέφερε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας