Στη δική του σκακιέρα παίζει ο «Ορέστης», ομολογεί σε… δόσεις

Είκοσι τέσσερις ώρες πριν οδηγηθούν στην τελευταία τους κατοικία τα δύο πρώτα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου, η Λίβια Φλωρεντίνα Μπουνέα και η οκτάχρονη κορούλα της Έλενα Ναταλία, έκλεισε ο κύκλος της αναζήτησης των θυμάτων του 35χρονου, με τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης Σιέρρα στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΔ ΕΔΩ: Καλό ταξίδι Λίβια και Έλενα… Και συγνώμη...

Λίγες μέρες πριν ενώ οι Αρχές εξέφραζαν φόβους ότι ενδεχομένως η σορός της εξάχρονης να μην εντοπιστεί ποτέ, ο «Ορέστης» ανέτρεψε τα δεδομένα, και παίζοντας στη δική του σκακιέρα, ομολόγησε 59 μέρες μετά το ακριβές σημείο που έριξε το άψυχο σώμα της μικρής Σιέρρα.  
 
Γεγονός που επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά το παιχνίδι του που παίζει με τις Αρχές, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του. Δηλαδή, ο 35χρονος ενώ αρχικά αρνείτο, στη συνέχεια προέβη σε ομολογία με… δόσεις.  
 
Στις 14 Απριλίου εντοπίστηκε η σορός της Μαρί Ρόους στο φρεάτιο μεταλλείου στο Μιτσερό και τέσσερις μέρες αργότερα, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του «Ορέστη», ο οποίος παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την 38χρονη, ωστόσο επέμενε ότι η εξάχρονη κόρη της πέθανε από εισρρόφηση εμεσμάτων και για αυτό την πέταξε στη λίμνη του Ξυλιάτου.  
 
Δύο μέρες αργότερα εντοπίστηκε η σορός της 28χρονης Αριάν Παλάνας, την οποία επίσης ομολόγησε ότι σκότωσε μετά τον εντοπισμό της, δείχνοντας στις Αρχές, ότι ακολουθούσε τη στρατηγική «πτώμα και μετά παραδοχή».
 
Ωστόσο στις 25 Απριλίου άλλαξε στρατηγική και ομολόγησε τους επτά φόνους, πέντε γυναικών και δύο παιδιών και προέβη σε υποδείξεις σκηνών.
 
Τότε οι Αρχές μπορεί να θεώρησαν ότι ο 35χρονος ήταν αποφασισμένος να πει όλη την αλήθεια, όμως αρκετές μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου, προέβη σε νέα ομολογία, «δείχνοντας» στους ανακριτές ανοιχτό χώρο στη Λευκωσία, στον οποίο έκρυψε σχοινιά και καλώδια με τα οποία έδενε τα θύματα του.  
 
Πενήντα εννέα μέρες αργότερα συνέχισε να δείχνει στην Αστυνομία ότι έχει το πάνω χέρι.
 
Ο 35χρονος οδηγήθηκε χθες το πρωί εκ νέου στη λίμνη Μεμί, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, αρχικά υπέδειξε το σημείο που είχε υποδείξει την προηγούμενη φορά. Ωστόσο αμφισβητήθηκε από τα μέλη που συμμετέχουν στις έρευνες και στη συνέχεια ο 35χρονος υπέδειξε διαφορετικό σημείο (σε κοντινή απόσταση), στο οποίο τελικά εντοπίστηκε η σορός της εξάχρονης Σιέρρα, αφού ήταν πιο κατατοπιστικός. Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που λαμβάνονταν αποφάσεις για την άντληση νερού από τη λίμνη…
 
Ο εντοπισμός της σορού του κοριτσιού, έσκασε σαν βόμβα και από τη μια έδωσε ανάσα ανακούφισης στα μέλη της Πυροσβεστικής, τους δύτες και την ιδιωτική εταιρεία που έψαχναν εναγωνίως τα επτά θύματα, ενώ από την άλλη έβαλε ένα τραγικό τέλος στη φρίκη που έσπερνε ασταμάτητα για δύο χρόνια ο κατά συρροή δολοφόνος.
 
Η ψυχή ενός παιδιού λυτρώθηκε δεκατρείς μήνες μετά την άγρια δολοφονία του και σχεδόν δύο μήνες μετά τον εντοπισμό της 38χρονης μητέρας του Μαρί Ρόους στο φρεάτιο του μεταλλείου του Μιτσερού.
 
Αφού έγινε αυτοψία από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Νικόλα Χαραλάμπους, διαπιστώθηκε ότι η σορός βρισκόταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης, τυλιγμένη με σεντόνι και δεμένη σε τσιμεντομπλόκ.
 
Ακολούθως μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου θα διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή το ερχόμενο Σάββατο από τους ιατροδικαστές, στην παρουσία του Ανδρέα Μαρνερίδη που αναμένεται να φθάσει ξανά στην Κύπρο από την Βρετανία.  

Παραδέχθηκε ότι την στραγγάλισε
 
Παρότι ο ύποπτος αρχικά έδινε τον ισχυρισμό ότι η εξάχρονη πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων, στη συνέχεια παραδέχθηκε στις Αρχές ότι στραγγάλισε και το εξάχρονο αγγελούδι, όπως και όλα τα υπόλοιπα θύματα του, πλην της 30χρονης Κάτχα Ανού από το Νεπάλ, για την οποία διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της επήλθε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ενδεχομένως γιατί έφερε αντίσταση.
 
Ωστόσο, οι ιατροδικαστές αναμένεται να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν αυτό το σενάριο από τη νεκροτομή που θα διενεργηθεί, ενώ αναμένονται να διενεργηθούν και επιστημονικές εξετάσεις οι οποίες θα ταυτοποιήσουν τη σορό της.
 
Παράλληλα, οι έρευνες στη λίμνη Μεμί, αναμένεται να συνεχιστούν από τις Αρχές και τις επόμενες μέρες σε στόχους που έχει καταγράψει το sonar.
 
Νέο διάταγμα για «Ορέστη»
 
Όσον αφορά τον 35χρονο κατά συρροή δολοφόνο, την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε εκπνέει το διάταγμα κράτησης του, θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για να ζητηθεί για όγδοη φορά η ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.
 
Οι Αρχές θεωρούν ότι έχουν να υλοποιήσουν ακόμα ανακριτικό έργο, ενώ ταυτόχρονα αναμένουν την ταυτοποίηση της σορού της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ, από τις Φιλιππίνες, η οποία ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη και όπως έδειξε η νεκροτομή, δολοφονήθηκε με την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιούσε ο 35χρονος ίλαρχος.
 
Την ίδια ώρα, οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις, ενώ διεξάγουν έρευνες για να εντοπιστεί και τρίτη γυναίκα που αναζητείται και η οποία, επίσης είχε συνομιλίες με τον «Ορέστη».
 
Παράλληλα, συνεχίζεται ο εξονυχιστικός έλεγχος στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του υπόπτου, αφού όπως είχε ακουστεί ενώπιον Δικαστηρίου, εκδόθηκαν νέα διατάγματα άρσης απορρήτου επικοινωνίας.


Καλυμμένα τα έξοδα των κηδειών των θυμάτων

Στο μεταξύ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, όσον αφορά τις κηδείες όλων των θυμάτων, ανέφερε ότι «δεν χρειάζεται να διεξαχθούν έρανοι για να καλυφθούν τα έξοδα».

Όπως εξήγησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 15 Μαΐου 2019, διευκρινίζεται ότι η έγκριση για κάλυψη των εξόδων των κηδειών των θυμάτων του φερόμενου κατά συρροή δολοφόνου, συμπεριλαμβάνει και την κατασκευή τάφου και ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται η διοργάνωση εράνων γι’ αυτό τον σκοπό».

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)