Κυριακή 22 Σεπ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Αδειάζουν νερό από τη Λίμνη Μεμί-Ελπίδες για εντοπισμό της Σιέρρα

  12/06/2019 12:22
Αδειάζουν νερό από τη Λίμνη Μεμί-Ελπίδες για εντοπισμό της Σιέρρα

Αδειάζουν νερό από τη Λίμνη Μεμί-Ελπίδες για εντοπισμό της Σιέρρα

  12/06/2019 12:22
Πράσινο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για να ξεκινήσει την άντληση νερού από τη Λίμνη Μεμί άναψε το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, μετά από την ανάλυση που έγινε στα νερά.
 
Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Δημητρίου, Ανώτερο Υδρολόγο, είναι απόλυτα ασφαλής η έναρξη άντλησης του νερού, το οποίο θα αρχίσει να αφαιρείται σταδιακά.
 
Την ίδια ώρα θα συνεχίσει η ανάλυση δειγμάτων από τη Λίμνη Μεμί, ώστε να διασφαλιστεί πως και το νερό κάτω από την επιφάνεια θα είναι της ίδιας ποιότητας.
 
Ο κ. Δημητρίου τόνισε πως θα πρέπει να διασφαλιστεί πως το νερό είναι κατάλληλο για την άρδευση, αλλά και γενικότερα για το περιβάλλον.
 
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πυροσβεστικής Μάρκο Τράγκολα, η άντληση του νερού από τη Λίμνη Μεμί, θα αποτελέσει το μοναδικό θέμα σύσκεψης που θα διεξαχθεί αύριο μεταξύ κυβερνητικών υπηρεσιών.
 
Η Πυροσβεστική έχει εκπονήσει ήδη σχέδιο για άντληση του νερού, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν αυτό θα διοχετευθεί ή θα αντληθεί από τη Λίμνη.
 
Υπενθυμίζεται πως η αφαίρεση νερού από τη Λίμνη κρίθηκε αναγκαία για να έχουν καλύτερη οπτική με το βυθό οι δύτες.
 
Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Παρασκευή λήγει και το 7ο διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης που εκδόθηκε εναντίον του 35χρονου υπόπτου στην υπόθεση.

Επίσης, αύριο, στις 5 το απόγευμα, θα τελεστούν στο χωριό Αρεδιού οι κηδείες δυο εκ των θυμάτων και συγκεκριμένα της 36χρονης Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea από τη Ρουμανία.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας