Ιωνάς: Μπήκα νεαρός στην πολιτική και στα 56 μου χρόνια φεύγω ακόμα πιο καθαρός

Βαθύτατα συγκινημένος παρουσιάστηκε κατά τον απολογισμό του Υπουργείου του, πριν παραδώσει τη σκυτάλη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.
 
Δείτε εδώ τον απολογισμό του Υπουργού Δικαιοσύνης
 
Κατά τον απολογισμό του έργου του και με βουρκωμένα τα μάτια σε κάποιες στιγμές, ο απερχόμενος Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι, υπέβαλε παραίτηση για λόγους ευθιξίας.
Σημείωσε επίσης ότι παρουσίασε ένα έργο που έχει γίνει έχοντας μαζί του, τους πιο στενούς του συνεργάτες, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και τόνισε πως χωρίς αυτούς οι στόχοι δεν θα υλοποιούνταν.
 
Ευχαρίστησε παράλληλα και τα ΜΜΕ για τη συνεργασία, κάνοντας λόγο για καλόπιστες κριτικές από κάποιους, και κακόπιστες από κάποιους άλλους, ωστόσο για τους αντιπολιτευόμενους δημοσιογράφους σημείωσε ότι μέσα από την κριτική τον βοήθησαν να πεισμώσει και να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται σήμερα και να μπορεί να μιλά με υπερηφάνεια για το έργο του.

Αναφέρθηκε εκτενώς και στο γεγονός πως στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έγιναν πολλά πράγματα που δεν είχαν γίνει ποτέ προηγουμένως και δεν τα είχε αγγίξει κανείς, ενώ τόνισε ότι θα παραδώσει αύριο το Υπουργείο με πλήρη ευθύνη και με τη συνείδηση του ήσυχη, για όσα έπραξε.
«Μπήκα νεαρός στην πολιτική και φεύγω στα 56 μου χρόνια και νιώθω πιο καθαρός», είπε χαρακτηριστικά ο Ιωνάς Νικολάου και συνέχισε λέγοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί κάποιος να πει, ότι «δεν έχω τίποτα που να μπορεί κάποιος να πει ότι ο Ιωνάς καταχράστηκε τη θέση του».
 
Η επόμενη μέρα του Ιωνά και το ενδεχόμενο
για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά τον απολογισμό του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην επόμενη μέρα του ως πολίτης καθώς και τι θα πράξει απ' εδώ και πέρα.
 
Όπως ανέφερε, «έχω δηλώσει στον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης ότι θα είμαι δίπλα του. Η ζωή δεν τελειώνει με την αποχώρηση μου από το Υπουργείο, αλλά θα υπάρξει συνέχεια. Η απονομή δικαιοσύνης είναι η προτεραιότητα όλων μας».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «φεύγω με τις καλύτερες εντυπώσεις, άσχετα με το τι γράφτηκε. Φεύγω με πλήρη συναίσθηση του σημαντικού έργου που έχει επιτελεστεί και είμαι έτοιμος να ακούσω κριτικές και δεν περιμένω κανένα να πει ότι έγινε σημαντικό έργο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτό θα το αναγνωρίσουν. Ευχαριστώ και συγγνώμη για τη συγκίνηση, είναι η μέρα και οι στιγμής τέτοιες. Μετά από 18 χρόνια στην πολιτική θα την εγκαταλείψω οριστικά».
 
Αποκάλυψε επίσης ότι έστειλε επιστολή και ζήτησε να του δώσουν άδεια για να ασκήσει τη δικηγορία. Αύριο, συνέχισε «θα ασχοληθώ με τη δικηγορία».
 
Ερωτηθείς εάν θα τον δούμε ως γενικό εισαγγελέα, απάντησε «Ας αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν. Τι θα κάνω αύριο σας το είπα».
 
Σε ότι αφορά την κριτική που του άσκησε η αντιπολίτευση, ο κ. Νικολάου απάντησε πως, «ο Πρόεδρος με τίμησε με το διορισμό μου και μου έδωσε την ευκαιρία, όσα επέκρινα να τα διορθώσω. Ξέρετε πόση ικανοποίηση νιώθω, που όσα επέκρινα έχουν αποκατασταθεί πλήρως; Να έρχεσαι να εφαρμόζεις νέες μεθόδους για αντιμετώπιση των προβλημάτων τα οποία επέκρινες.
 
Επισήμανε ακόμα ότι χρειάζεται κάποιες μέρες να ξεκουραστεί, αφού έχει έρθει και η κόρη του στην Κύπρο από το Λονδίνο και ακολούθως θα δει τι θα κάνει με το επάγγελμα του.
 
«Δεν υπάρχει κανείς να με σπονσάρει, πρέπει να ζήσω την οικογένεια μου και δεν επιστρέφω στην πολιτική ζωή», κατέληξε ο κ. Νικολάου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ EΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Άμεση επέμβαση μελών του Υποσταθμού Λήδρας σε περιστατικό οικογενειακής βίας-Πρόταξε μαχαίρι ο δράστης
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος
Υπό κράτηση οι επτά για το «Δημητρούι», ελεύθεροι οι άλλοι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων
Μπαίνουν σε λειτουργία άλλες πέντε κάμερες στη Λεμεσό-Σε ποια σημεία θα βρίσκονται
Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους