Γιώργος Σαββίδης ο νέος υπ. Δικαιοσύνης-Έπλεξε το εγκώμιο Ιωνά ο Αναστασιάδης

Τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος διαδέχεται τον παραιτηθέντα Ιωνά Νικολάου, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα η Προεδρία της Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον δικηγόρο Γιώργο Λ. Σαββίδη, ο οποίος αύριο θα δώσει τη νενομισμένη τελετή διαβεβαίωσης στο Προεδρικό και θα αναλάβει τα καθήκοντά του.
 
Το όνομα του νέου υπουργού Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σε δηλώσεις του στο Προεδρικό μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου. 
 
Ανακοινώνοντας τον διορισμό του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε:
 
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενόψει της αποχώρησης του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου, διορίζει ως νέο Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, τον κ. Γιώργο Σαββίδη.
 
Ο κ. Γιώργος Λ. Σαββίδης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1959 και μετά το 1974 διαμένει στη Λεμεσό. Διακριθείς και αριστούχος απόφοιτος του Λανιτείου Γυμνασίου, έχει σπουδές Νομικής στο Ηνωμένο Βασίλειο (Πανεπιστήμιο του Exeter), όπου έλαβε τον τίτλο του Bachelor of Laws (LL.B. Hons) και αναγορεύτηκε Barrister στο Middle Temple.
 
Ασκεί ενεργά τη δικηγορία εδώ και 35 χρόνια και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι μέλος του International Bar Association (IBA) και διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος διαφόρων υπεπιτροπών του διεθνούς αυτού σώματος, ενώ διοργάνωσε στην Κύπρο διεθνές συνέδριο του IBA.
 
Ο κ. Σαββίδης διετέλεσε Γραμματέας του Γυμναστικού Συλλόγου ΕΥΑΓΟΡΑΣ (ΓΣΕ), του οποίου υπήρξε αθλητής, κάτοχος παγκύπριας επίδοσης και πανελληνιονίκης στο άλμα εις ύψος.
 
Είναι νυμφευμένος και πατέρας τριών παιδιών.
 
Η διαβεβαίωση του νέου Υπουργού θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 1/6/19 η ώρα 10.30π.μ».

 

Νίκος Αναστασιάδης: Από τους πιο
αποτελεσματικούς υπουργούς ο Ιωνάς
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για την αποχώρηση του στενού του συνεργάτη Ιωνά Νικολάου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, είπε ότι «χωρίς αμφιβολία είναι με ιδιαίτερη λύπη που τον αποχαιρετώ.
 
Είναι ένας στενός συνεργάτης εδώ και δεκαετίες οφείλω να πω, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ως Υπουργός ήταν ένας από τους πιο αποτελεσματικούς, τους πιο εργατικούς και αυτό θα διαφανεί από τη μεγάλη μεταρρύθμιση, για την οποία θέλω να ευελπιστώ ότι, θα συναντήσω και την κατανόηση και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, έτσι ώστε να πετύχουμε επιτέλους στον τομέα απονομής της δικαιοσύνης, ταχύτητα, για να θεωρείται ότι επιτέλους απονέμεται. Δεν μιλάμε για ποιότητα, αλλά για ταχύτητα.
 
Και σε αυτό το πεδίο δυστυχώς η πατρίδα μας βρίσκεται στην 28η θέση μεταξύ των κρατών της ΕΕ και στην 73η ανά το παγκόσμιο.
 
Είναι μια εκ των ων ουκ άνευ μεταρρύθμιση, ριζοσπαστική, που δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ταχεία απονομή της δικαιοσύνης».
 
Σε παρατήρηση ότι ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί αντικαταστάτης του κ. Νικολάου με τα όσα ακούγονταν τον τελευταίο καιρό σχετικά με ονοματολογία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν νομίζω να ήταν όσο δύσκολο πιστεύετε. Δεν γνωρίζω τι διαδιδόταν ή λεγόταν, πήρα τις αποφάσεις μου και όπως καλά γνωρίζετε ο νέος Υπουργός θα είναι ο κ. Γιώργος Σαββίδης, εν ενεργεία δικηγόρος με μια μακρά πείρα. Κατάγεται από οικογένεια δικαστικών, γνωρίζει συνεπώς και τα προβλήματα της δικαιοσύνης».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ EΠΙΣΗΣ: 

 

Νωρίτερα, ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος παραδίδει τα ηνία του Υπουργείου Δικαιοσύνης μετά από έξι χρόνια παρακάθισε για τελευταία φορά στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσε τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης.
 

Δειτε Επισης

Στο Εφετείο η απόφαση προσωποκρατήσεων για «Δημητρούι»-Στο επίκεντρο η εξέλιξη με τους τρεις εκ των υπόπτων
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος
Υπό κράτηση οι επτά για το «Δημητρούι», ελεύθεροι οι άλλοι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων
Μπαίνουν σε λειτουργία άλλες πέντε κάμερες στη Λεμεσό-Σε ποια σημεία θα βρίσκονται
Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους