Ψάχνουν άλλους δύο για το φονικό στην Πλατεία Σολωμού-Τα νέα στοιχεία από τις κάμερες

Άλλα δύο πρόσωπα αναζητούν οι Αρχές, για τη δολοφονία του 28χρονου Mbah Frankline Mbah από το Καμερούν, ο οποίος σκοτώθηκε τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου στο κέντρο της Λευκωσίας.
 
Όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, όπου οδηγήθηκαν εκ νέου οι δύο ύποπτοι, οι Αρχές έχουν εντοπίσει μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης τον ένα εκ των δύο προσώπων που αναζητείται, να βρίσκεται στη σκηνή τόσο πριν, όσο και μετά τη διάπραξη της δολοφονίας.
 
Όσον αφορά το δεύτερο πρόσωπο που αναζητείται, γίνονται προσπάθειες προς τον εντοπισμό των στοιχείων του, αφού βρισκόταν στη σκηνή που διαπράχθηκαν τα αδικήματα και στη συνέχεια μετέβη έξω από το χώρο διαμονής των δύο υπόπτων, όπως καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
 
Σε ότι αφορά τους δύο ύποπτους για την υπόθεση, ηλικίας 30 και 27χρόνων αντίστοιχα, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους για άλλες τρεις μέρες.
 
Από τη μια ο 30χρονος σύμφωνα με την Αστυνομία, ομολόγησε τη διάπραξη των αδικημάτων μετά τη σύλληψη του και υπέδειξε την παρουσία του 27χρονου στο μέρος, ενώ από την άλλη, ο 27χρονος δίνει τους δικούς του ισχυρισμούς για την παρουσία του στο σημείο.
 
Ψάχνουν το φονικό μπουκάλι
 
Σύμφωνα με στοιχεία που κατέχουν οι Αρχές, από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ο 27χρονος φέρεται να είναι το πρόσωπο που κρατούσε το μπουκάλι, με το οποίο δολοφονήθηκε ο άτυχος 28χρονος.
 
Όπως αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, οι Αρχές αναζητούν το φονικό μπουκάλι, και προσπαθούν να ακολουθήσουν τα χνάρια των δύο υπόπτων για να οδηγηθούν στο «όπλο» που σκότωσε τον 28χρονο Καμερουνέζο.
 
Σε ότι αφορά τον 36χρονο που είχε συλληφθεί για την υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί γραπτώς, αφού εναντίον του δεν προέκυψε οτιδήποτε.
 
Το χρονικό της δολοφονίας
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου, το θύμα φέρεται να προσέγγισε ομάδα νεαρών που διασκέδαζε σε κάβα στη Λευκωσία και να κτύπησε με ξύλο έναν εξ΄αυτών.
 
Στη συνέχεια η παρέα των νεαρών καταδίωξε τον 28χρονο κι εκείνος κατευθύνθηκε στην απέναντι πλευρά που βρίσκεται υποστατικό, όπου δύο εξ’ αυτών των πλησίασαν κτυπώντας τον με μπουκάλι.
 
Το θύμα κατάφερε ακολούθως, να διαφύγει πεζό προς την οδό Λήδρας, ενώ τα δύο πρόσωπα επέστρεψαν προς την παρέα τους, όπου συνομίλησαν για λίγο και αποχώρησαν πεζοί.
 
Ο 28χρονος μετέβη στη συνέχεια πεζός στην Πλατεία Σολωμού και ζήτησε βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις, αλλά και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον 28χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
 
Κατά τη νεκροτομή επί της σορού του διαπιστώθηκε ότι το θύμα έφερε δύο τραύματα, ένα στην ωμοπλάτη και ένα στον αντιβραχίωνα, το οποίο σύμφωνα με τις ενδείξεις τη νεκροτομής να ήταν και θανατηφόρο, αφού ο 28χρονος υπέστη αιμορραγικό σοκ.
 
Σε ότι αφορά το διάταγμα κράτησης των υπόπτων ανανεώθηκε από το Δικαστήριο για άλλες τρεις μέρες, ενώ οι Αρχές έχουν μέχρι στιγμής λάβει συνολικά 88 καταθέσεις.
 
Κατά τη διάρκεια των ερευνών αναμένεται να ληφθούν άλλες 11, ενώ θα συνεχιστεί και η αξιολόγηση των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης που έχουν παραληφθεί από τις Αρχές.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Νομίζω ότι θα ξαναέβρω την ευτυχία μου»-Τα πρώτα λόγια του παππού μετά την αποφυλάκιση
Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ η Cyta για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Τέσσερις οι συλληφθέντες για «Δημητρούι» που προσφεύγουν στο Εφετείο-Οι βασικοί άξονες της έφεσης
Τέλος στην Οδύσσεια του παππού Χρύσανθου-Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απονομή χάριτος
Άλλη μια τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός ο 61χρονος Πολύκαρπος Μιχαήλ
Ζητούν από τον Ταμασού να αποσαφηνίσει εάν αναγνωρίζει δεδικασμένο οι δικηγόροι των μοναχών
Δίνεται τελικά προεδρική χάρη στον 82χρονο παππού-Συνυπογράφει το αίτημα Χριστοδουλίδη η Εισαγγελία
Στο άγνωστο οι έρευνες για το θανατηφόρο με θύμα τον 17χρονο Αλέξανδρο-Κανένα σημάδι από τον οδηγό
Πυρομανής ο δεσμοφύλακας που συνελήφθη για εμπρησμό-Πιθανή εμπλοκή του σε άλλες δεκαπέντε υποθέσεις
Ελεύθεροι οι δέκα συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού-Απορρίφθηκε το αίτημα της Αστυνομίας