Σάββατο 17 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Θύμα του «Ορέστη» ο δεύτερος στρατιωτικός-Αφέθηκε ελεύθερος

  20/04/2019 13:36
Θύμα του «Ορέστη» ο δεύτερος στρατιωτικός-Αφέθηκε ελεύθερος

Θύμα του «Ορέστη» ο δεύτερος στρατιωτικός-Αφέθηκε ελεύθερος

  20/04/2019 13:36
Θύμα πλεκτάνης του 35χρονου λοχαγού της Εθνικής Φρουράς, φαίνεται να είναι ο 30χρονος στρατιωτικός, που είχε συλληφθεί για την υπόθεση του φόνου της Marry Rose Tiburcio, που συγκλονίζει από την περασμένη Κυριακή το παγκύπριο, καθώς και την εξαφάνιση της εξάχρονης κορούλας της.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο 30χρονος που τελούσε υπό κράτηση για την υπόθεση, αφέθηκε το μεσημέρι ελεύθερος από τις Αρχές, αφού μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προκύπτει οτιδήποτε εναντίον του.
 
Έτσι, μετά την παραδοχή του 35χρονου, η Αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι ο 30χρονος δεν εμπλέκεται στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Marry Rose, από τις Φιλιππίνες, καθώς και της εξάχρονης κορούλας της Sierra Graze, την οποία ο λοχαγός, παραδέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ότι την σκότωσε. Παρόλ' αυτά η μικρή Sierra παραμένει ακόμα άφαντη.
 
Ο εντοπισμός του πρώτου… «Ορέστη»
Όπως ακούστηκε χθες ενώπιον Δικαστηρίου, η φίλη της 38χρονης έδωσε στους ανακριτές φωτογραφία του «Ορέστης35» που είχε αναρτημένη στη σελίδα Badoo, η οποία διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον 30χρονο, πρώτο ύποπτο, ο οποίος είναι μέλος της Εθνικής Φρουράς, διαμένει στην Περιστερώνα και κατάγεται από το Μιτσερό, όπου και μεγάλωσε.
 
Mετά την παραδοχή του 35χρονου και αξιολογώντας κάποια στοιχεία, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος δεν εμπλέκεται στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Marry Rose, από τις Φιλιππίνες, αλλά ούτε και στην εξαφάνιση της εξάχρονης κορούλας της Sierra Graze, την οποία ο λοχαγός, υπέδειξε ότι έθαψε στη λίμνη του Ξυλιάτου.
 
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, ο 30χρονος είχε αρνηθεί από την πρώτη στιγμή οποιαδήποτε ανάμιξη, ενώ κατά τη χθεσινή διαδικασία τα συναισθήματα του ήταν έντονα, ενώ σε μια περίπτωση ζήτησε από το Δικαστήριο το λόγο χωρίς ωστόσο να του επιτραπεί, αφού εκπροσωπείτο από δικηγόρο.
 
Κλήθηκε για κατάθεση και έδωσε η/υ και κινητό
Στις 16/4 ο 30χρονος είχε κληθεί στην Αστυνομία για ανάκριση και τότε είχε δώσει την συγκατάθεση του και παραχώρησε στην Αστυνομία ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο για έλεγχο, σε σχέση με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.
 
Ανέφερε επίσης ότι το τηλέφωνο το έχει στην κατοχή του από το Δεκέμβριο του 2016. Όσον αφορά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ανέφερε ότι είναι 2-3 ετών.
 
Τα δύο τεκμήρια παραδόθηκαν και εξετάστηκαν από το Δικανικό εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων και διαπιστώθηκαν τα εξής:
 
-Ο σκληρός δίσκος που καταγράφει όλη τη δραστηριότητα του ηλεκτρονικού υπολογιστή, έχει αντικατασταθεί στις 20 Ιανουαρίου 2019 και η πρώτη εγγραφή έγινε στις 21 Ιανουαρίου 2019. --Το κινητό του τηλέφωνο, η πρώτη ημερομηνία διαδικτυακής δραστηριότητας του, είναι το Δεκέμβριο του 2018.
 
Ακολούθως στις 17/4 συνελήφθη από την Αστυνομία και κατά τις έρευνες στην οικία του τόσο στην Περιστερώνα, αλλά και στο πατρικό του στο Μιτσερό εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένα τάμπλετ, φωτογραφική μηχανή, κάρτα μνήμης, κινητά τηλέφωνα χωρίς κάρτα καθώς και ένας σκληρός δίσκος που είχε αλλαχθεί όπως διαπιστώθηκε, από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.
 
 

Πίσω από το Ορέστης Αποελ ο 35χρονος

Υπενθυμίζεται ότι, από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση orestis451@gmail.com, συνδέεται με το προφίλ στο Facebook Ορέστης Αποέλ.

Έγινε αίτημα από την Αστυνομία προς την εταιρεία Facebook και εξασφαλίστηκαν τα στοιχεία που δήλωσε ο πιο πάνω χρήστης κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του και τα ip address πρόσβασης και διαχείρισης.

Τελευταία ημερομηνία πρόσβασης στο λογαριασμό «Ορέστης Αποέλ» ήταν στις 14 Απριλίου 2019 και ώρα 19:58, ημερομηνία κατά την οποία διαγράφηκε ο λογαριασμός από τον ίδιο τον χρήστη και ημερομηνία κατά την οποία εντοπίστηκε το θύμα.

Εξάλλου στις 18 Απριλίου εκδόθηκε διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ο κάτοχος του ip address χχχχχ, κατά το συγκεκριμένο χρόνο, ήταν ο 35χρονος, δεύτερος ύποπτος που κατάγεται από τη Λεμεσό και υπηρετεί και αυτός στην Εθνική Φρουρά.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι αυτός είναι σε διάσταση με τη σύζυγο του, που διαμένει σε χωριό της Επαρχίας Λεμεσού, ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι έχει δύο παιδιά. Στοιχεία που συνάδουν με αυτά που ο «Ορέστης» είπε στο θύμα.

 
Πίσω στην αρχή της σελίδας