Η μαρτυρία που έκαψε τον βαρόνο για τον Μανώλη-Πώς του την έστησε η ΥΚΑΝ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε ο 27χρονος βαρόνος ναρκωτικών που συνελήφθη χθες το απόγευμα στην οικία του στην Ανθούπολη μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας.
 
Ο 27χρονος μεταξύ άλλων θεωρείται ύποπτος για το θάνατο του 34χρονου Μανώλη που βρέθηκε νεκρός σε παρακείμενο χωράφι και εκτιμάται ότι είναι το πρόσωπο που του προμήθευσε τη σύριγγα που βρέθηκε δίπλα από το άψυχο σώμα του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλό ταξίδι Μανώλη… «Κι ο θάνατος λύτρωση είναι»
 
Ενώπιον των Αρχών υπάρχει πληροφορία ότι το όχημα του άτυχου Μανώλη βρισκόταν στο χώρο στάθμευση  των πρώτων βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, με σκασμένο το λάστιχο, ενώ την προηγούμενη μέρα έψαχνε απεγνωσμένα μεταφορικό μέσο για να μεταβεί στην οικία του 27χρονου βαρόνου με σκοπό να παραλάβει από αυτόν ηρωίνη.
 
Ως εκ τούτου εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
 
Έστησαν καρτέρι σε… πελάτες
 
Δύο μέρες μετά το θάνατο του Μανώλη, η ΥΚΑΝ είχε θέσει υπό παρακολούθηση την οικία του 27χρονου, ο οποίος είναι καλά γνωστός στις Αρχές, όπου θεάθηκε ένα όχημα να σταθμεύει δύο λεπτά και στη συνέχεια να αναχωρεί.
 
Το εν λόγω όχημα ανακόπηκε στη συνέχεια και σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκε μικρή ποσότητα κοκαΐνης στη κατοχή του οδηγού και του συνοδηγού. Οι δύο ανακρινόμενοι παραδέχθηκαν ότι προμηθεύτηκαν τα ναρκωτικά από τον 27χρονο, ενώ ομολόγησαν ότι νωρίτερα της ίδιας ημέρας επίσης είχαν προμηθευτεί από τον ύποπτο κοκαΐνη.
 
Λίγες ώρες αργότερα άλλο ένα όχημα φτάνει στην οικία του 27χρονου, το οποίο στη συνέχεια ανακόπηκε, με τον οδηγό να ομολογεί ότι την προηγούμενη μέρα και τρεις μέρες προηγουμένως, είχε αγοράσει από τον ύποπτο ποσότητα κοκαΐνης.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετέτρεψε το σπίτι του σε…περίπτερο ναρκωτικών-Έριξε το απόρθητο φρούριο ο ΕΑΟ
 
Εξέφρασε φόβους για τον Μανώλη
 
Την επόμενη ημέρα, δηλαδή στις 25 Φεβρουαρίου, λήφθηκε πληροφορία στην ΥΚΑν, σύμφωνα με την οποία ο ύποπτος εξέφρασε σε φιλικά του πρόσωπα τις ανησυχίες του εν σχέση με το θάνατο του Μανώλη λόγω χρήσης ναρκωτικών και συγκεκριμένα ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στην σύριγγα η οποία βρέθηκε δίπλα του θύματος, να υπάρχουν τα αποτυπώματα του και το DNA του, καθότι είναι ο ίδιος που του προμήθευσε τα ναρκωτικά.
 
Πήγαν για ναρκωτικά υπό κάλυψη αστυνομικοί
 
Την ίδια μέρα, έφθασε νέα πληροφορία που έφερε τον 27χρονο να προμηθεύει ναρκωτικά σε διάφορα πρόσωπα που πέρασαν από την οικία του.
 
Μέλος της ΥΚΑΝ, κατόπιν οδηγιών και ενεργώντας ως υπό κάλυψη αστυνομικός, προμηθεύτηκε από τον ύποπτο τέσσερα νάιλον σακουλάκια με κοκαΐνη για το ποσό των 80 ευρώ. Τα χαρτονομίσματα με τα οποία πλήρωσε ο αστυνομικός ήταν σε χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, τα οποία είχαν φωτοτυπηθεί.
 
Τρεις μέρες αργότερα, μέλος της ΥΚΑΝ μετέβηκε εκ νέου στην οικία του υπόπτου κατόπιν οδηγιών και ενεργώντας ως υπό κάλυψη αστυνομικός, προμηθεύτηκε από αυτόν ποσότητα κοκαΐνης, έναντι του ποσού των 80 ευρώ. Τα χαρτονομίσματα επίσης είχαν προηγουμένως φωτοτυπηθεί.
 
Η ημέρα της επιδρομής του ΕΑΟ
 
Είκοσι λεπτά αργότερα και αφού ο 27χρονος πούλησε ναρκωτικά σε δεύτερο αστυνομικό, μέλη του Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού μπούκαραν στην οικία του υπόπτου, όπου του φόρεσαν χειροπέδες.
 
Στη θέα των αστυνομικών, ο 27χρονος άναψε ξυλόσομπα και προσπάθησε να καταστρέψει τεκμήρια.
 
Όταν του εξηγήθηκαν οι λόγοι της σύλληψης του, ο ύποπτος απάντησε «δεν ξέρω έτσι πράγματα».
 
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του εντοπίστηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 70 γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης βάρους 68 γραμμαρίων, 5 χειροποίητα τσιγάρα με καπνό και κάνναβη. Εντοπίστηκαν επίσης μεγάλος αριθμός μη χρησιμοποιημένων συρίγγων οι οποίες είναι του ίδιου τύπου με αυτές που βρέθηκαν δίπλα από το άψυχο σώμα του Μανώλη.
 
Επίσης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 7515 ευρώ σε χαρτονομίσματα και 2619 ευρώ σε κέρματα, καθώς και αριθμός χρυσαφικών, ενώ βρέθηκαν μηχανές καταμέτρησης χαρτονομισμάτων και κερμάτων, κινητά τηλέφωνα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και κάρτες κινητών τηλεφώνου.
 
Ο 27χρονος είχε μετατρέψει την οικία του σε φρούριο αφού είχε εγκαταστήσει μεγάλο αριθμό καμερών, ακόμη και στην ταράτσα του σπιτιού του.
 
Ανακρινόμενος ο ύποπτος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις, ενώ ζήτησε να μιλήσει με το δικηγόρο του.
 
Ο ύποπτος τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση.

Δειτε Επισης

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»