Και τέταρτη σύλληψη για τη φονική πυρκαγιά-Ανακρίσεις επί ανακρίσεων

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγούνται οι τέσσερις ύποπτοι που συνελήφθησαν για την φονική πυρκαγιά σε μπαράκι στη Λευκωσία, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, που κόστισε τη ζωή σε μία γυναίκα από την Ουκρανία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Το ορατό κίνητρο πίσω από τη φονική πυρκαγιά με φερόμενο «εγκέφαλο» τον ιδιόκτητη
 
Παρότι αρχικά η Αστυνομία καταζητούσε μόνο έναν 33χρονο από τη Συρία, εντούτοις αργά το απόγευμα της Πέμπτης, προέκυψαν μαρτυρίες εναντίον άλλων δύο προσώπων, οι οποίοι συνελήφθησαν.
 
Όπως φαίνεται μετά τη σύλληψη του, ο 33χρονος Σύρος ανακρινόμενος έδωσε τους άλλους δύο, εκ των οποίων ο ένας είναι ο 45χρονος ιδιοκτήτης της μπυραρίας που δήλωνε προχθές στα ΜΜΕ ότι δεν έχει διαφορές με κανένα και εμφανιζόταν συντετριμμένος, ενώ ο άλλος είναι ο οδηγός της μοτοσικλέτας, Ελληνοκύπριος 28 ετών, που επέβαινε ο εμπρηστής και υπάρχει μαρτυρία ότι μετά την έκρηξη εγκατέλειψε το μέρος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ανατροπή βόμβα! Χειροπέδες και στον ιδιοκτήτη της μπυραρίας για τη φονική πυρκαγιά
 
Μετά τις τρεις συλλήψεις, η Αστυνομία χθες βράδυ φόρεσε χειροπέδες και σε τέταρτο πρόσωπο ο οποίος είναι 21χρονος και φέρεται να φιλοξενούσε τον 33χρονο Σύρο που καταζητείτο. Ωστόσο διερευνάται κατά πόσο εμπλέκεται στην εγκληματική ενέργεια ή απλά βοήθησε τον καταζητούμενο να κρυφτεί.  
 
Και οι τέσσερις ύποπτοι ανακρίθηκαν ούτως ώστε να διαφανεί το κίνητρο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ εκ πρώτης όψεων φαίνεται ο 33χρονος και ο 28χρονος να εκτελούσαν οδηγίες του 45χρονου ιδιοκτήτη.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι το μπαράκι ήταν ασφαλισμένο, γεγονός που λαμβάνεται υπόψη από τις Αρχές, με ορατό σενάριο να θεωρείται ότι κίνητρο της εγκληματικής ενέργειας ήταν η αποζημίωση.
 
Λαμβάνοντας όμως υπόψιν ότι μετά την εγκληματική επίθεση υπάρχει μία νεκρή, η Αστυνομία διερευνά το σοβαρότερο αδίκημα του ποινικού κώδικα, αυτό του φόνου εκ προμελέτης καθώς και ανθρωποκτονία και εμπρησμό. Ωστόσο στη συνέχεια αφότου διαπιστωθεί ότι επρόκειτο για φόνο εξ αμελείας, τότε ο οποιοσδήποτε κατηγορούμενος για την εν λόγω φονική πυρκαγιά, θα είναι αντιμέτωπος με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας το οποίο επίσης επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.   
 
Στο μεταξύ σε δηλώσεις του, χθες βράδυ, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος ανέφερε ότι οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των ανακριτών.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών