Το ορατό κίνητρο πίσω από τη φονική πυρκαγιά με φερόμενο «εγκέφαλο» τον ιδιόκτητη

Ανατροπές και ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την φονική πυρκαγιά σε μπαράκι στο κέντρο της Λευκωσίας που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας και έπειτα από την οποία έχασε τη ζωή της γυναίκα η οποία δεν πρόλαβε να εξέλθει από το φλεγόμενο κτήριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανατροπή βόμβα! Χειροπέδες και στον ιδιοκτήτη της μπυραρίας για τη φονική πυρκαγιά
 
Μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένων στοιχείων, η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες αρχικά στον 32χρονο καταζητούμενο από τη Συρία εναντίον του οποίου υπήρχε μαρτυρία που τον τοποθετούσε στη σκηνή.
 
Ο 32χρονος ανακρινόμενος φαίνεται να έδωσε τους άλλους δύο, εκ των οποίων ο ένας είναι ο 45χρονος ιδιοκτήτης της μπυραρίας που δήλωνε χθες στα ΜΜΕ ότι δεν έχει διαφορές με κανένα και εμφανιζόταν συντετριμμένος, ενώ ο άλλος είναι ο οδηγός της μοτοσικλέτας, Ελληνοκύπριος 28 ετών, που επέβαινε ο εμπρηστής και υπάρχει μαρτυρία ότι μετά την έκρηξη εγκατέλειψε το μέρος.
 
Και οι τρεις ύποπτοι αναμένεται να ανακριθούν ούτως ώστε να διαφανεί το κίνητρο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ εκ πρώτης όψεων φαίνεται ο 32χρονος και ο 28χρονος να εκτελούσαν οδηγίες του 45χρονου ιδιοκτήτη.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι το μπαράκι ήταν ασφαλισμένο, γεγονός που λαμβάνεται υπόψη από τις Αρχές, με ορατό σενάριο να θεωρείται ότι κίνητρο της εγκληματικής ενέργειας ήταν η αποζημίωση.

Λαμβάνοντας όμως υπόψιν ότι μετά την εγκληματική επίθεση υπάρχει μία νεκρή, η Αστυνομία διερευνά το σοβαρότερο αδίκημα του ποινικού κώδικα, αυτό του φόνου εκ προμελέτης καθώς και ανθρωποκτονία και εμπρησμό. Ωστόσο στη συνέχεια αφότου διαπιστωθεί ότι επρόκειτο για φόνο εξ αμελείας, τότε ο οποιοσδήποτε κατηγορούμενος για την εν λόγω φονική πυρκαγιά, θα είναι αντιμέτωπος με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας το οποίο επίσης επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.    
 
Οι τρείς ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν ήταν άλλη μια εγκληματική ενέργεια ρουτίνας… Ένα θύμα στη μέση ενός λογαριασμού

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος ανέφερε ότι  οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των ανακριτών.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί