Ανακοινώνεται η απόφαση για την ένσταση επί των σημειώσεων του Τζιωνή

Την απόφαση του σε σχέση με την νέα ένσταση που ήγειρε ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή, ένας εκ των κατηγορουμένων για το διπλό φονικό, που αφορά την κατάθεση των χειρόγραφων σημειώσεων του που εντοπίστηκε στο όχημα που οδηγούσε, ανακοινώνει σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το βιβλιάριο στο όχημα Τζιωνή ρίχνει ταχύτητα στη δίκη του διπλού φονικού
 
Η θέση του δικηγόρου του Τζιωνή είναι ότι η Αστυνομία θα έπρεπε να εξασφαλίσει νέο ένταλμα για να ερευνήσει το όχημα, αφού το βιβλιάριο σημειώσεων εντοπίστηκε στις 4 Μαΐου, ενώ είχε προηγηθεί άλλη έρευνα στο όχημα, στις 26 Απριλίου οπόταν και κατασχέθηκε.
 
Αγορεύοντας κατά την προηγούμενη δικάσιμο, η υπεράσπιση του Τζιωνή παρέπεμψε στην υπόθεση Σκορδέλη όπου τότε είχε εντοπιστεί και ερευνηθεί ένα βαν όχημα το οποίο άνηκε σε έναν εκ των κατηγορουμένων, χωρίς τη συγκατάθεση του και χωρίς νέο ένταλμα έρευνας με αποτέλεσμα να προκύψει ζήτημα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.
  
Μάλιστα ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, έκανε λόγο για αβλεψία και σφάλμα από πλευράς της Αστυνομίας στο θέμα των ενταλμάτων.
 
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πωλίνα Ευθυβούλου, έστησε στον τοίχο την υπεράσπιση του Λοΐζου Τζιωνή αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι, «το όχημα θα μπορούσε να τύχει έρευνας από την Αστυνομία όσες φόρες θέλουν και όποτε θέλουν».
 
Εξήγησε επίσης ότι «έγινε τελικά η έρευνα στις 26/4. Μετά παρέμεινε σφραγισμένο το όχημα στην κατοχή της Αστυνομίας. Το ένταλμα που είχε εκδοθεί δεν είχε απολέσει την ισχύ του σε καμιά περίπτωση. Παραπέμπουμε επίσης στο αυτονόητο. Ότι με τη σύλληψη ενός κατηγορούμενου γίνεται έρευνα νομότυπα».
 
Όσον αφορά στην υπόθεση Σκορδέλη, η κ. Ευθυβούλου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του διπλού φονικού εξηγώντας ότι «εκεί ήταν ένα όχημα αφημένο και ο κατηγορούμενος 4 τότε έλειπε στο εξωτερικό. Δεν τελούσε υπό σύλληψη».
  
Η Κατηγορούσα Αρχή αφού ανακοινώσει την απόφαση του το Κακουργιοδικείο αναμένεται να παρουσιάσει τον επόμενο μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος είναι ο γραφολόγος Γιώργος Χρυσάνθου.
 

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»