Το βιβλιάριο στο όχημα Τζιωνή ρίχνει ταχύτητα στη δίκη του διπλού φονικού

Nέο κώλυμα προέκυψε στη δίκη του διπλού φονικού στο Στρόβολο, μετά την ένσταση που έκανε ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή Ανδρέας Αναστασίου, για το βιβλιάριο σημειώσεων που εντοπίστηκε σε ένα εκ των οχημάτων που παραλήφθηκαν από την Αστυνομία.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ριπή Κατηγορούσας Αρχής για τις ενστάσεις του δικηγόρου του Τζιωνή

 
Όπως είχε εξηγήσει στην προηγούμενη δικάσιμο ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, η Αστυνομία χρειαζόταν νέο ένταλμα για να ερευνήσει το όχημα, αφού το βιβλιάριο σημειώσεων εντοπίστηκε στις τέσσερις Μαΐου, ενώ είχε προηγηθεί άλλη έρευνα στο όχημα, στις 26 Απριλίου όταν και κατασχέθηκε.
 
Κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή, αλλά και η Κατηγορούσα Αρχή αγόρευσαν για το επίδικο ζήτημα.
 
Ο δικηγόρος του Τζιωνή στη δική του αγόρευση αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην υπόθεση Σκορδέλη όπου τότε είχε εντοπιστεί και ερευνηθεί ένα βαν όχημα το οποίο ανήκε σε έναν εκ των κατηγορουμένων χωρίς τη συγκατάθεση του και χωρίς νέο ένταλμα έρευνας με αποτέλεσμα να προκύψει ζήτημα κατά τη συγκεκριμένη δίκη.
 
Παρέπεμψε επίσης το Δικαστήριο και σε άλλη υπόθεση στην οποία εκδόθηκε ένταλμα έρευνας σε σπίτι την επόμενη μέρα, σε αντίθεση με τη συγκεκριμένη υπόθεση. «H θέση μας είναι ξεκάθαρη. Έπρεπε να βγει νέο ένταλμα. Και ο δικαστής Σάντης αυτό έλεγε στην υπόθεση Σκορδέλη». 
 
Αναφέρθηκε επίσης σε σωρεία νομολογιών και υποθέσεων, κάτι που έφερε αντιδράσεις από πλευράς των συγγενών των υπόλοιπων κατηγορουμένων, oι οποίοι έδειξαν έντονα τη δυσφορία τους ενώπιον του Δικαστηρίου.
 
Καταλήγοντας, έκανε λόγο για αβλεψία και σφάλμα από πλευράς της Αστυνομίας στο θέμα των ενταλμάτων.
 
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πωλίνα Ευθυβούλου, έστησε στον τοίχο την υπεράσπιση του Λοΐζου Τζιωνή αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι, «το όχημα θα μπορούσε να τύχει έρευνας από την αστυνομία όσες φόρες θέλουν και όποτε θέλουν».
 
Εξήγησε επίσης ότι «έγινε τελικά η έρευνα στις 26/4. Μετά παρέμεινε σφραγισμένο το όχημα στην κατοχή της αστυνομίας. Το ένταλμα που είχε εκδοθεί δεν είχε απολέσει την ισχύ του σε καμιά περίπτωση. Παραπέμπουμε επίσης στο αυτονόητο. Ότι με τη σύλληψη ενός κατηγορούμενου γίνεται έρευνα νομότυπα».
 
Όσον αφορά στην υπόθεση Σκορδέλη, η κ. Ευθυβούλου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του διπλού φονικού εξηγώντας ότι «εκεί ήταν ένα όχημα αφημένο και ο κατηγορούμενος 4 τότε έλειπε στο εξωτερικό. Δεν τελούσε υπό σύλληψη».
 
Έκανε ακόμα σωρεία αναφορών σε νομολογίες για τους κατόχους αυτοκίνητων και τόνισε ότι, «όλο το ζήτημα που έχει θέσει ο συνάδελφος (σ.σ. δικηγόρος Τζιωνή) δεν έχει σχέση με συνταγματική παραβίαση. Τα όποια ζητήματα δίκαιης δίκης και παραβίασης των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου δεν θα εξεταστούν σε αυτό το στάδιο. Η αυτοενοχοποίηση σε αυτό το στάδιο πάλι δεν εξετάζεται».
 
Διερωτήθηκε επίσης «εάν δεν είναι τεκμήριο ένα σημειωματάριο που μιλά από μόνο του τότε τι είναι»;
 
Η Αστυνομία ήταν σύμφωνα με την κ. Ευθυβούλου νομικά καλυμμένη να ερευνήσει το όχημα. «Θα μπορούσαν να βρουν κάποια τεκμήρια, θα μπορούσαν να μην βρουν. Το γεγονός ότι δεν εξέδωσαν ένταλμα έρευνας δεν φέρνει νομική περιπλοκή. Η Αστυνομία λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος κινήθηκε εκ του ασφαλούς. Φανταστήκατε η Αστυνομία που είχε στην κατοχή της ένα αυτοκίνητο να το ερευνούσε και να επανερχόταν στο Δικαστήριο για κάθε έρευνα; Έτσι κι αλλιώς η συγκατάθεση λαμβάνεται από τον κάτοχο».  
 
Αφού ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δύο πλευρών, ακολούθως το Δικαστήριο όρισε την απόφαση του για το επίδικο ζήτημα στις 17 Ιανουαρίου. Ουσιαστικά με την ένσταση και όσα ακολούθησαν αυτής, έχουν χαθεί δύο εβδομάδες από τη διαδικασία της δίκης.
 
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης πάντως το Δικαστήριο ενημέρωσε τους δικηγόρους πως θα συνεχιστεί η διαδικασία με τον επόμενο μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος είναι ο γραφολόγος Γιώργος Χρυσάνθου.

Δειτε Επισης

BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Συλλήψεις στη Λεμεσό έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση
Συμπλοκή νεαρών στα Λατσιά με έναν τραυματία-Πρόσωπο ανέσυρε μαχαίρι
Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Διέκοψε και ανακοινώνει την Κυριακή την απόφαση για κράτηση των εννέα το Δικαστήριο-Στο επίκεντρο ο πληροφοριοδότης
Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές