«Θα μας βρουν απέναντί τους εάν ευνόησαν το σόι του Προέδρου του Ανωτάτου»

Άστραψε και βρόντηξε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων Σταύρος Γιαλλουρίδης μετά τις βαρύτατες καταγγελίες στις οποίες προχώρησε ο δικηγόρος και αδελφός του Γενικού Εισαγγελέα, Νίκος Κληρίδης, κατά του Προέδρου του Ανωτάτου Μύρωνα Νικολάτου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ντόμινο εξελίξεων στο δικαστικό μέτωπο-Οι αντιδράσεις και η… γυναίκα του Καίσαρα
 
Ο νομικός στην επιστολή του στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε αποζημιώσεις που δόθηκαν για αξιόγραφα στην αδελφή και θυγατέρα του κ. Νικολάτου, μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό που διευθετήθηκε από το δικηγορικό γραφείο Χρυσαφίνης & Πολυβίου, έπειτα από τον οποίο αποσύρθηκε και η αγωγή.
 
Σε δηλώσεις στον REPORTER, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων αποδοκίμασε τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί επιλεκτικών εξώδικων διευθετήσεων συγγενών δικαστών, επιφυλασσόμενος ωστόσο να πει περισσότερα, αν και εφόσον αποδειχθούν όλα αυτά τα οποία καταλογίζονται τόσο στον πρόεδρο του Ανωτάτου, όσο και σε άλλους οι οποίοι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του Νίκου Κληρίδη.
 
Ο Σταύρος Γιαλλουρίδης διερωτήθηκε αν τελικώς αποδειχθούν όλα αυτά, τι θα πουν στα μέλη τους τα οποία θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους, που έχασαν τη ζωή τους λόγω της κατάστασης στην οποία περιήλθαν ελέω τραπεζών.
 
Τώρα, πρόσθεσε, ο κ. Γιαλλουρίδης εικάζεται ότι επειδή κάποιοι ήταν συγγενείς δικαστών έτυχαν επιλεκτικής μεταχείρισης, λαμβάνοντας μάλιστα και τις σχετικές αποζημιώσεις.
 
Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων εξέφρασε λύπη που το κράτος κώφευσε και απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας των καταγγελιών, επικρίνοντας ευθέως την ίδια την κυβέρνηση για στρουθοκαμηλισμό.
 
Βόμβα μεγατόνων
 
Αν όντως ευσταθούν αυτές οι καταγγελίες, υπέδειξε ο κ. Γιαλλουρίδης, θα πρόκειται για  βόμβα μεγατόνων.
 
Και αυτό, όπως εξήγησε, διότι είναι ανήθικο και ανέντιμο να εκκρεμούν χιλιάδες αγωγές κατόχων Αξιογράφων ενώπιον της δικαιοσύνης και κάποιοι να τυχαίνουν επιλεκτικής μεταχείρισης με εξώδικη διευθέτηση.
 
Τα επόμενα βήματα
 
Απαριθμώντας τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων, ο κ. Γιαλλουρίδης είπε ότι θα ζητήσουν πρώτα μέσω των δικηγόρων τους από τις τράπεζες, τις λίστες με τις υποθέσεις οι οποίες έτυχαν εξώδικων διευθετήσεων, κάτοχοι αξιογράφων.
 
Θα ζητηθεί επίσης, όπως είπε, και αιτιολόγησή τους, υπό ποίες συνθήκες δηλαδή, κρίθηκε ότι οι περιπτώσεις αυτές μπορούσαν να διευθετηθούν εξωδίκως.
 
Ακολούθως, ανέφερε, θα συνέλθει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων και αναλόγως των όσων θα προκύψουν, θα καθοριστούν και τα επόμενα βήματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο εδώλιο με βαριές κατηγορίες το Δικαστικό Σώμα

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών