Οι άγνωστες πτυχές του διπλού φονικού και όσα εκτυλίχθηκαν πριν και μετά το έγκλημα

Το φόβο με τον οποίο έβλεπαν τον Τζιωνή επικαλούνται σε καταθέσεις τους τόσο ο Μάριος Χατζηξενοφώντος, ο οποίος φέρεται να συνόδευσε τον Λοΐζο Τζιωνή κατά το βράδυ της διπλής άγριας δολοφονίας στο Στρόβολο, όσο και ο Λευτέρης Σολωμού, ετεροθαλής αδελφός του Λοΐζου Τζιωνή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Η ηρεμία και οι τρεις λέξεις του Τζιωνή όταν επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος
 
Οι δύο στις καταθέσεις που έδωσαν περιγράφουν όσα συνέβησαν πριν αλλά και μετά τη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος, αλλά ταυτόχρονα δηλώνουν πλήρη άγνοια για όσα συνέβησαν κατά την ώρα που διαπράχθηκε η διπλή δολοφονία.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, ο Μάριος Χατζηξενοφώντος που εισήλθε στην οικία του ζεύγους μαζί με τον Τζιωνή, κατέθεσε μεταξύ άλλων στην Αστυνομία μετά τη σύλληψη του, ότι κατά τη διαδρομή για τη διαφυγή τους ο Τζιωνής μιλούσε μόνος του και επαναλάμβανε ότι «η γυναίκα μού έλεγε φτάνει, αλλά εγώ δεν σταματούσα να τη μαχαιρώνω», ενώ κατέληξαν στον χώρο στάθμευσης ενός εργοστασίου στην περιοχή των Λατσιών, όπου άλλαξαν ρούχα. Ακολούθως επέστρεψαν στο σπίτι του Τζιωνή και εκεί αυτός του είπε να φύγει, με τον ίδιο να καταλήγει στο πάρκο Αγίου Δημητρίου για να κρυφτεί.
 
Μεταξύ άλλων ο Χατζηξενοφώντος δήλωσε άγνοια για το πού θα πήγαιναν και τι θα έκαναν με τον Τζιωνή, ενώ πριν το έγκλημα ο 33χρονος τον επισκέφθηκε σπίτι του και τον είχε ξυπνήσει η μητέρα του, της οποίας είπε να του πει να φύγει και θα τον αναζητούσε ο ίδιος. Στη συνέχεια μετέβη στην οικία του Τζιωνή για να του πάρει την κάνναβη που είχε παραγγείλει, αλλά επειδή δεν είχε χρήματα να τον πληρώσει, του είπε να καθίσει μέχρι να έρθει ο αδελφός του, ώστε ο Τζιωνής να πάρει δανεικά από αυτόν. Όπως ισχυρίστηκε, την Σάρα Σιάμς την έβλεπε για πρώτη φορά όπως και τον αδελφό του Τζιωνή, Λευτέρη Σολωμού.
 
Οι τέσσερις ενώ κάθονταν στο σπίτι, σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης και την κατάθεση του Χατζηξενοφώντος, αυτός με τον Τζιωνή άρχισαν να βλέπουν φωτογραφίες από την παιδική τους ηλικία. Την ίδια στιγμή έκαναν χρήση κοκαΐνης οι υπόλοιποι εκτός από τον ίδιο, παρόλο που φέρεται να παραδέχθηκε ότι αυτός έβαλε τα χρήματα για την αγορά. Ακολούθως επέμενε να του δώσουν τα λεφτά για την κάνναβη προκειμένου να φύγει και τότε ο Τζιωνής τον κάλεσε να πάει κάπου μαζί του.
 
Ωστόσο ο Χατζηξενοφώντος  αρνήθηκε, με το τον ίδιο να καταθέτει ότι στη συνέχεια ο Τζιωνής «του έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό ενώ άρχισε να ανεμίζει και ένα σπαθί που κρατούσε», πράγμα που του προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο φόβο.
 
Ακολούθως είδε τον Τζιωνή να φορεί τρία ζευγάρια κάλτσες και να βάζει σε δύο τσάντες κάποια ρούχα και ένα ζευγάρι παπούτσια, καθώς και το σπαθί που ανέμιζε. Αμέσως μετά τον τράβηξε και εισήλθαν στο αυτοκίνητο του παππού του και όταν πάλι του είπε ότι δεν ήθελε να τον ακολουθήσει, ο Τζιωνής απείλησε να τον σκοτώσει τον ίδιο και όλο του το σόι.
 
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Πολίτης, ο Τζιωνής είχε αναφέρει στον Χατζηξενοφώντος ότι θα πήγαιναν σε ένα φίλο του για να πάρει χρήματα, ενώ παράλληλα του έδωσε ρούχα που είχε στην τσάντα ώστε να τα φορέσει πάνω από τα δικά του.
 
Όπως κατέθεσε, στη διαδρομή ο Τζιωνής οδηγούσε και είχε το μαχαίρι στο χέρι ενώ όταν τον ρωτούσε πού πάνε, ο 33χρονος τον πρόσταζε να μην μιλά.
 
Τελικά στάθμευσαν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης παρακείμενης πολυκατοικίας και ανέβηκαν στην ταράτσα, με τον Τζιωνή να αφήνει στο αυτοκίνητο τον σκύλο του που είχε πάρει μαζί του.
 
Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του 22χρονου, όταν ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας, ο ίδιος έκανε επίμονες ερωτήσεις. Ο Τζιωνής δεν του απαντούσε ξεκάθαρα «αλλά ήταν σαν να παραμιλούσε», ενώ κάθε φορά που ο ίδιος σκεφτόταν να το βάλει στα πόδια, ο 33χρονος, όπως υποστηρίζει, του έβαζε το σπαθί στον λαιμό.
 
Στη συνέχεια οι δύο αφού έφυγαν από την πολυκατοικία, εισήλθαν στην αυλή των θυμάτων, από όπου ο Τζιωνής σκαρφάλωσε στον πρώτο όροφο από την κληματαριά και εισήλθε εντός του σπιτιού από ανοικτό παράθυρο του μπάνιου.
 
Μετά το φονικό, ο Χατζηξενοφώντος ανέφερε ότι ο Τζιωνής οδήγησε στην κουζίνα τον 15χρονο γιο του ζεύγους ο οποίος είδε ότι είχε τα χέρια ψηλά. Την ίδια στιγμή είδε το μαχαίρι και τα ρούχα που φορούσε ο Τζιωνής να είναι ματωμένα και αφού τον «διέταξε» να μπει και εκείνος στο σπίτι, ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο των θυμάτων όπου τους είδε νεκρούς. Ο Τζιωνής, όπως είπε, εξήλθε του σπιτιού χωρίς να φορεί παπούτσια αλλά ήταν μόνο με τις κάλτσες, ενώ το μαχαίρι εξακολουθούσε να το έχει στην κατοχή του.
 
Η κατάθεση του Λευτέρη Σολωμού
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Πολίτης, ο κατηγορούμενος Λευτέρης Σολωμού, αδελφός του Τζιωνή, υποστηρίζει στη δική του κατάθεση ότι ο αδελφός του τον είχε πάρει στην οικία των θυμάτων, όταν αυτός ήταν σε μικρότερη ηλικία, όπου του ανέφερε ότι σε κρύπτη στο πάτωμα ερμαριού υπάρχει ένα χρηματοκιβώτιο με 800.000 ευρώ και πολλά χρυσαφικά.
 
Όπως ισχυρίζεται, ο Τζιωνής του είπε ότι θα τα έκλεβε, ενώ του υπέδειξε ένα κλειδί λέγοντάς του ότι είναι της κουζίνας του σπιτιού και ζήτησε να τον βοηθήσει να το κλέψουν, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε.
 
Σε ότι αφορά το διπλό φονικό, ο Σολωμού ανέφερε στην κατάθεση του ότι αρχές Απριλίου του τηλεφώνησε η Σάρα και του ζήτησε να βρεθούν, καθώς ήθελε να μιλήσουν για τον Τζιωνή.
 
Οι δύο συναντήθηκαν στο χωριό όπου διαμένουν οι γονείς του και εκεί η 21χρονη του ανέφερε ότι «Τζιωνής έκρουσε από την πολύ κόκα» και ότι «κοιμόταν έχοντας το σπαθί και το μαχαίρι πάντα δίπλα του».
 
Δύο ημέρες πριν το έγκλημα, ο Σολωμού είχε βγει από τον στρατό και πήγε στο σπίτι του παππού του, όπου εκεί βρήκε και πάλι κτυπημένη την Σάρα και τότε κατάλαβε ότι «την είχε σπάσει και πάλι στο ξύλο».
 
Τις ώρες που προηγήθηκαν του εγκλήματος και αφού ο ίδιος, όπως και η 21χρονη, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, ο Σολωμού είπε ότι ο Τζιωνής τηλεφώνησε στον Χατζηξενοφώντος για να κάνουν μια δουλειά, τον οποίο όμως πρώτη φορά τον έβλεπε.
Όπως είπε ο Σολωμού, ο Χατζηξενοφώντος δέχθηκε την πρόταση του Τζιωνή λέγοντας ότι και εκείνος χρειαζόταν άμεσα τουλάχιστον 800-1.000 ευρώ για χρέος προς τους προμηθευτές του και τότε ο Τζιωνής τον έβαλε να διαλέξει ένα από τα μαχαίρια που έθεσε ενώπιον του.
 
Εκείνο που διάλεξε ο 22χρονος το έκρυψε στο σάλι που του έδωσε ο Τζιωνής, ενώ άκουσε τον αδελφό του να λέει πως εάν χρειαζόταν, θα σκότωνε.
 
Στη συνέχεια ο Λευτέρης Σολωμού είπε ότι αποχώρησε από το σπίτι και όταν επέστρεψε αντιλήφθηκε ότι ο αδελφός του και ο Χατζηξενοφώντος  είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών αφού «και των δύο τα μάτια ήταν γυαλισμένα από την κόκα» και ότι ετοιμάζονταν για τη «δουλειά».
 
Όταν οι δυο τους έφυγαν και έμεινε με την 21χρονη όπου έβλεπαν τηλεόραση, τους πήρε τηλέφωνο ο Τζιωνής ο οποίος τους ζήτησε να πάνε να τον παραλάβουν. Ωστόσο κατά τη διαδρομή τους και ενώ βρίσκονταν στην λεωφόρο Αθαλάσσας, τους ξαναπήρε ο Τζιωνής για να επιστρέψουν στο σπίτι.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πολίτη, αργότερα και ενώ με την 21χρονη βρίσκονταν σε διπλανά δωμάτια, άκουσαν κάποιον να κτυπά το τζάμι του υπνοδωματίου της, να λέει ότι είναι ο Λούης και να τους ζητά να μην ανάψουν φως αλλά σόμπα ώστε να υπάρχει χαμηλότερος φωτισμός.
 
Όταν η Σάρα του άνοιξε, ο Τζιωνής τη ρώτησε εάν θα τον εγκατέλειπε εάν έκανε κάτι κακό, ενώ ακολούθως ο ίδιος του άνοιξε την πόρτα και εισήλθε στο σπίτι.
 
Στη συνέχεια ο Τζιωνής ρώτησε τη συμβία του εάν «αναγνωρίζει τη μυρωδιά των αιμάτων», ενώ ακολούθως ζήτησε από τον Λευτέρη να τον βοηθήσει να κρύψει τα ρούχα που φορούσε.
 
«Ξαναμπαίνοντας στο σπίτι ο Τζιωνής κάθισε και έτρωγε ήρεμα μέσπιλα», κατέθεσε ο Σολωμού, λέγοντας τους στη συνεχεία ότι είχε σκοτώσει το ζεύγος, περιγράφοντάς τους και τον τρόπο.
 
Τους είπε επίσης ότι στο σπίτι υπήρχε και ένα παιδί το οποίο δεν σκότωσε επειδή έχει και ο ίδιος μωρό και ότι θα πήγαιναν πάλι πίσω για να ψάξουν για το χρηματοκιβώτιο.
 
Ο Τζιωνής ζήτησε επίσης από τον Λευτέρη να τον βοηθήσει με ένα μικρό βαν που είχε βάλει στόχο για μεταφορά των κλοπιμαίων, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε και έτσι ο 33χρονος έφυγε από το σπίτι.
 
Επίσης ο Σολωμού ισχυρίζεται πως όταν πλέον ο Τζιωνής πήρε την 21χρονη Σάρα και κρύβονταν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και χωράφια, είχε πάρει μήνυμα στο κινητό του από άγνωστο αριθμό το οποίο ανέγραφε «SOS» και κατάλαβε ότι προερχόταν από τη Σάρα η οποία φαίνεται να χρησιμοποίησε τηλέφωνο του Τζιωνή.
 

Δειτε Επισης

Τέσσερις οι συλληφθέντες για «Δημητρούι» που προσφεύγουν στο Εφετείο-Οι βασικοί άξονες της έφεσης
Τέλος στην Οδύσσεια του παππού Χρύσανθου-Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απονομή χάριτος
Άλλη μια τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός ο 61χρονος Πολύκαρπος Μιχαήλ
Ζητούν από τον Ταμασού να αποσαφηνίσει εάν αναγνωρίζει δεδικασμένο οι δικηγόροι των μοναχών
Δίνεται τελικά προεδρική χάρη στον 82χρονο παππού-Συνυπογράφει το αίτημα Χριστοδουλίδη η Εισαγγελία
Στο άγνωστο οι έρευνες για το θανατηφόρο με θύμα τον 17χρονο Αλέξανδρο-Κανένα σημάδι από τον οδηγό
Πυρομανής ο δεσμοφύλακας που συνελήφθη για εμπρησμό-Πιθανή εμπλοκή του σε άλλες δεκαπέντε υποθέσεις
Ελεύθεροι οι δέκα συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού-Απορρίφθηκε το αίτημα της Αστυνομίας
Σε προχωρημένο στάδιο οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ
Ευρωπαϊκή Αναγνώριση για τις Φυλακές της Κύπρου