Η ηρεμία και οι τρεις λέξεις του Τζιωνή όταν επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος

Mε μια νέα αποκάλυψη ως προς τις αντιδράσεις του Λοΐζου Τζιωνή κατά τις υποδείξεις σκηνών που έκανε ο κατηγορούμενος, συνεχίστηκε το πρωί,ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η πολύκροτη δίκη του διπλού φονικού στο Στρόβολο, που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2018.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:«Ο Τζιωνής χτύπησε το χέρι του στο πάτωμα και είπε πάλεψε σαν άντρας»
 
Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας Πανίκος Μοδέστου, φωτογράφος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, ενώπιον Δικαστηρίου, αφότου ο Τζιωνής τους υπέδειξε σημεία εντός του υπνοδωματίου όπου δολοφονήθηκε άγρια το ζεύγος Χατζηγεωργίου γονάτισε, χτύπησε το χέρι του στο πάτωμα και είπε επί λέξη «πάλεψε σαν άντρας».
 
Μόλις ο μάρτυρας άκουσε τον κατηγορούμενο, ένιωσε έντονη συναισθηματική φόρτιση, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο και ήταν κάτι που αποτυπώθηκε στη μνήμη του.
 
Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι ο Λοΐζος Τζιωνής κατά τις υποδείξεις σκηνών, «ήταν φιλικός, πρόθυμος και συνεργάσιμος».
 
Πέρα όμως από τις αντιδράσεις του Τζιωνή, ο μάρτυρας κατέθεσε ενώπιον Δικαστηρίου συνολικά 89 φωτογραφίες οι οποίες λήφθηκαν τόσο από την οδό Ζαλόγγου, όσο και από την οδό Σκιάθου, όπου έκανε υποδείξεις σκηνών ο αδελφός του Τζιωνή, Λευτέρης Σολωμού
 
Η αντεξέταση του δικηγόρου του Τζιωνή
Μετά την κατάθεση του μάρτυρα, έγινε η αντεξέταση του από τον δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή, Ανδρέα Αναστασίου, ο οποίος ρώτησε τον κατηγορούμενο, μεταξύ άλλων, κατά πόσο έβγαλε φωτογραφία τον Τζιωνή όταν γονάτισε, με τον μάρτυρα να απαντά αρνητικά.
 
Ακολούθως ο κ. Αναστασίου, ρώτησε το μάρτυρα με ποια παλάμη κτύπησε το χέρι του ο πελάτης του στο πάτωμα, με τον κ. Μοδέστου να απαντά «είναι λεπτομέρεια που δεν θυμάμαι».
 
Ο συνήγορος του κατηγορουμένου υπέβαλε επίσης στον μάρτυρας ότι το περιστατικό που περιέγραψε ενώπιον Δικαστηρίου δεν έγινε ποτέ και έλαβε την απάντηση ότι «αυτή είναι δική σας θέση».
 
Πέρα από τη μαρτυρία του κ. Μοδέστου αναγνώσθηκαν οι καταθέσεις τριών αστυνομικών, οι οποίες θεωρήθηκαν ως παραδεχτά γεγονότα από όλες τις πλευρές, ενώ ακολούθως κατέθεσε η αστυφύλακας Χαριτίνη Χαρίτου, η οποία υπηρετεί στο τμήμα Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Αρχηγείου Αστυνομίας.
 
Αφότου κατέθεσε τις τρεις συνολικά εκθέσεις που ετοίμασε στο Δικαστήριο, ακολούθως η υπεράσπιση του Λοΐζου Τζιωνή ζήτησε χρόνο για να ετοιμάσει την αντεξέταση της κ. Χαρίτου (μάρτυρας κατηγορίας).
 
Η Κατηγορούσα Αρχή δεν έφερε ένταση στο αίτημα του Ανδρέα Αναστασίου και έτσι ορίστηκε η επόμενη δικάσιμος για την ερχόμενη Δευτέρα στις εννέα το πρωί.
 
Μετά την αντεξέταση της κ.Χαρίτου αναμένεται να καταθέσουν άλλοι δύο μάρτυρες κατηγορίας.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών