Ψάχνουν τους δύο, ανακρίνουν τους πέντε-Το ντόμινο εξελίξεων

Παράλληλες έρευνες διεξάγει η Αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου που διαπράχθηκε την 26η Νοεμβρίου στο κέντρο της Λευκωσίας και την ανεύρεση ποσότητας ναρκωτικών σε διαμέρισμα.
 
Η σύλληψη των τριών υπόπτων που προσπαθούσαν να φορτώσουν το σκούτερ σε όχημα βαν και το οποίο αναγνωρίστηκε από τον Ροδοθέου ως αυτό που επέβαιναν οι δράστες της επίθεσης, έφερε ντόμινο εξελίξεων, αφού ο ένας εκ των υπόπτων «κελάηδησε».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσπασαν στην ανάκριση, πιθανές νέες συλλήψεις για την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου
 
Για την υπόθεση της απόπειρας φόνου, συνελήφθηκαν και τελούν υπό κράτηση οι εξής:
 
-37χρονος από τη Λευκωσία
-27χρονος από τη Λευκωσία
-33χρονος από την Συρία
 
Καταζητούμενοι για την υπόθεση είναι:
 
-Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης , 40 ετών από τη Λευκωσία
-Balazovjech Miroslav, 37 ετών, από τη Σλοβακία
Για την υπόθεση των ναρκωτικών υπό κράτηση τελούν:

-Ο 27χρονος που συνελήφθη και για την απόπειρα φόνου
-Ο 24χρονος αδελφός του
-Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης
 
Για την υπόθεση των ναρκωτικών καταζητούμενος είναι και ο Ιωσήφ Ιωσήφ που καταζητείται και για την απόπειρα φόνου, εναντίον του οποίου εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης μετά από την κατάθεση του 27χρονου ο οποίος τον ενέπλεξε και στις δύο υποθέσεις.

Σε ότι αφορά τον 37χρονο που καταζητείται για την απόπειρα φόνου, πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του σκούτερ ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία τους τελευταίους τρεις μήνες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταζητείται τέταρτος για την απόπειρα φόνου κατά Ροδοθέου (pics)
 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι ανακριτές μαζί του 37χρονου, τους ανέφερε ότι η εν λόγω μοτοσικλέτα του ανήκει και την έχει σταθμευμένη στην πολυκατοικία όπου διαμένει.
 
Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι ζήτησε από τον δεύτερο ύποπτο, 27χρονο, κατά την παραμονή στο εξωτερικό να ξεκινά περιστασιακά την μοτοσικλέτα για να μην προκληθούν μηχανικές βλάβες σε αυτή, ενώ λίγες ημέρες πριν την απόπειρα φόνου του είχε ζητήσει όπως την μεταφέρει για συντήρηση μιας και θα επιστρέψει στην Κύπρο σύντομα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
Ο εντοπισμός της μοτοσικλέτας και η αφετηρία για συλλήψεις
 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, την επόμενη μέρα της απόπειρας φόνου και συγκεκριμένα γύρω στις 15:40, μέλη της ΥΚΑΝ στα πλαίσια διερεύνησης υπόθεσης για εμπορία ναρκωτικών παρακολουθούν όχημα ενοικιάσεως που οδηγούσε ο 27χρονος και ακόμα ένα όχημα τύπου βαν που οδηγείτο από τον πρώτο ύποπτο, 37 ετών, που αναχώρησαν από την Ανθούπολη με κατεύθυνση τη Λευκωσία.
 
Γύρω στις 16:10 τα δύο οχήματα στάθμευσαν έξω από πολυκατοικία κοντά στο κτίριο της ΠΕΟ στη Λευκωσία.
 
Στη συνέχεια ο 27χρονος έδωσε οδηγίες στον πρώτο ύποπτο για να οδηγήσει το βαν όχημα στην είσοδο χώρου στάθμευσης. Ακολούθως ο 27χρονος κατέβηκε στο υπόγειο της πολυκατοικίας και ο πρώτος ύποπτος άνοιξε την πόρτα του βαν.
 
Λίγο αργότερα στο σημείο έφθασε και ο τρίτος ύποπτος, 33 ετών από τη Συρία, ο οποίος κινείτο πεζός  και πλησίασε τον 27χρονο, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας.
 
Μετέπειτα ο πρώτος ύποπτος έπιασε ένα κομμάτι ξύλο από το βαν και το προσάρτησε στο όχημα δημιουργώντας ράμπα, ενώ στη συνέχεια ο δεύτερος με τον τρίτο ύποπτο εξήλθαν από το υπόγειο της πολυκατοικίας οδηγώντας ο ένας εκ των δυο το λευκό σκούτερ, το οποίο δεν έφερε πινακίδες εγγραφής, εντός του οχήματος.
 
Τα μέλη της ΥΚΑΝ προσέγγισαν τους τρεις υπόπτους και ζήτησαν εξηγήσεις για τη μηχανή, αφού ήταν παρόμοια με αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες της απόπειρας φόνου κατά του Ροδοθέου, χωρίς όμως να δώσουν οποιαδήποτε απάντηση και ως εκ τούτου συνελήφθησαν.
 
Από τις συλλήψεις για το Ροδοθέου στην ανεύρεση των ναρκωτικών
 
Η υπόθεση εντοπισμού δύο κιλών κάνναβης και 700 γραμμάριών κοκαΐνης ήρθε στο φως το βράδυ την επόμενης μέρας της απόπειρας φόνου, μετά τη σύλληψη των τριών υπόπτων.
 
Σε επιχείρηση που έστησε η ΥΚΑΝ εντοπίστηκε ένας 24χρονος να βγαίνει από το διαμέρισμα που αρχικά ενοικίαζε ο ίδιος και αργότερα ο αδερφός του με ποσότητα ναρκωτικών.
 
Όπως ο ίδιος είπε ανακρινόμενος, άγνωστο πρόσωπο του τηλεφώνησε με απόκρυψη και του είπε πως ο αδερφός του συνελήφθη για την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου και να πάει στο διαμέρισμα του και να εξαφανίσει τα ναρκωτικά.
 
Ό νεαρός πήγε στο διαμέρισμα του αδερφού του και φεύγοντας πιάστηκε από την ΥΚΑΝ.
 
Ανακρινόμενος ο 24χρονος παραδέχθηκε ότι γνώριζε ότι επρόκειτο για ναρκωτικά, αλλά αρνήθηκε περαιτέρω ανάμειξη στην υπόθεση και υποστήριξε πως όταν συνειδητοποίησε τι έκανε πέταξε την τσάντα στο κλιμακοστάσιο του ασανσέρ.
 
Επίσης για την κάνναβη, ανέφερε ότι όταν άνοιξε την βαλίτσα και αντιλήφθηκε ότι ήταν κάνναβη, την έκλεισε και την τοποθέτησε πίσω στο ερμάρι.
 
Ο νεαρός υποστήριξε ότι το διαμέρισμα το ενοικίασε μαζί με τη πρώην φίλη του πριν από ένα χρόνο και πλήρωνε αυτός το ενοίκιο.

Ωστόσο, τον περασμένο Μάιο χώρισαν και είχε πρόθεση να φύγει από το διαμέρισμα, αλλά ο αδερφός του, του είπε πως το χρειαζόταν αυτός.
 
Ως εκ τούτου, όπως ισχυρίστηκε ο  24χρονος, συνέχισε να ενοικιάζει το διαμέρισμα με χρήματα που του έδινε ο αδερφός του και αυτός με τη σειρά του τα έδινε στον ιδιοκτήτη. Σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του στο διαμέρισμα έμενε περιστασιακά ο αδερφός του.
 
Όσα κατέθεσε ο 27χρονος και το ντόμινο εξελίξεων
 
Λίγες μέρες μετά τη σύλληψη των τριών υπόπτων, ο 27χρονος κελάηδησε και έδωσε την σκυτάλη στους ανακριτές για έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης, τόσο για την υπόθεση των ναρκωτικών όσο και για την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου.
 
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του 27χρονου από τον Μάιο του 2018 μέχρι και σήμερα ο Σήφης ανέθεσε στον νεαρό να κρατήσει το διαμέρισμα που βρέθηκαν τα ναρκωτικά και του έδινε κάθε μήνα 450 για το ενοίκιο.
 
Έτσι ο 27χρονος κράτησε το διαμέρισμα χωρίς να γίνει νέο συμβόλαιο, αφού προηγουμένως ενοικιαζόταν από τον αδερφό του 27χρονου που διέμενε εκεί με την πρώην σύντροφο του και που τελεί υπό σύλληψη για την ίδια υπόθεση.
 
Όπως ισχυρίζεται ο 27χρονος πριν δύο εβδομάδες ο Σήφης του ζήτησε να συναντηθούν σε πρακτορείο στοιχημάτων και του είπε να βρει ένα άλλο αυτοκίνητο που να μην κινεί υποψίες.
 
Κατόπιν τούτου ζήτησε και πήρε από ένα φίλο του ένα όχημα και αφού το παρέλαβε μετέβη στο πρακτορείο όπου εκεί ο Σήφης τον περίμενε.
 
Μόλις έφθασε οι δύο αντάλλαξαν αυτοκίνητα ενώ ο 27χρονος πήρε ένα αλεξίσφαιρο όχημα, μετέβη σε συγκεκριμένο κατάστημα για να αγοράσει τσάντες χειρός κατόπιν οδηγιών του Σήφη.
 
Μετά από λίγη ώρα ο Σήφης τηλεφώνησε στον 27χρονο για να μεταβεί πίσω στο πρακτορείο και στη συνέχεια έφυγαν μαζί και πήγαν σε ανοικτό οικόπεδο πλησίον του Απολλώνιου Νοσοκομείου.
 
Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του 27χρονου εκεί ο Σήφης του ανέφερε ότι σε σταθμευμένο όχημα βρίσκονται δύο μεγάλες ταξιδιωτικές τσάντες με 14 κιλά κάνναβης και τρία κιλά κοκαΐνης. Επίσης του ανέφερε ότι τα κλειδιά είναι στον πίσω δεξιό τροχό.
 
Ακολούθως ο 27χρονος οδήγησε το όχημα με τα ναρκωτικά στο διαμέρισμα όπου αντιλήφθηκε, όπως ισχυρίζεται ότι οι συσκευασίες ήταν τυλιγμένες με καφέ τέλλες. Στη συνέχεια ο 27χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με το Σήφη όπου του το ανέφερε. Ο Σήφης του έδωσε οδηγίες να πάει στην οικία του για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο διαμέρισμα.
 
Όπως ισχυρίζεται ο 27χρονος, ο Σήφης φωτογράφισε τις συσκευασίες με το κινητό του.
 
Πως ενέπλεξε το Αλεξούι
 
Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του 27χρονου όταν ο ίδιος και ο Σήφης βρίσκονταν στο διαμέρισμα, ο Σήφης μίλησε στο τηλέφωνο με τρίτο πρόσωπα.
 
Ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι άκουσε τον Σήφη να λέει ότι πρόκειται για 13 συσκευασίες και όχι 14 χωρίς όμως ο μάρτυρας να είναι σε θέση να ακούει τα λεχθέντα από πλευράς του τρίτου προσώπου.
 
Κατά την αποχώρηση τους από το διαμέρισμα και ενώ βρίσκονταν εντός του οχήματος, ο 27χρονος ρώτησε τον Σήφη από που προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά οπότε αυτός του ανέφερε πως τα έφερε από την Ελλάδα μαζί με το Αλεξούι.
 
Ο 27χρονος ανέφερε ότι το πρόσωπο με το οποίο συνομιλούσε ο Σήφης ήταν το Αλεξούι καθότι γνωρίζει ότι ο καταζητούμενος συνεργαζόταν και συνομιλούσε μόνο με το Αλεξούι.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πιθανή προσφυγή Μαυρομιχάλη στο Ανώτατο-Η εικασία του μάρτυρα και η Δικαστής στο επίκεντρο

 
Στην… πρίζα η Αστυνομία
 
Η Αστυνομία βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση συνεχίζοντας τις έρευνες γύρω από τις δύο υποθέσεις.
 
Από τα ΤΑΕ Λευκωσίας για κατάθεση συνεχίζουν να περνούν διάφορα πρόσωπα, ενώ στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα όλων των υπόπτων.
 
Επίσης εξετάζονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τα οποία ενδεχομένως να ρίξουν φως στην υπόθεση και να οδηγήσουν τους ανακριτές σε επιπρόσθετα κομμάτια του πάζλ.
 
Την ίδια ώρα, οι Αρχές διεξάγουν εξετάσεις ούτως ώστε να διαφανεί κατά πόσο ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, ο οποίος αρνείται ανάμιξη, εάν έχει ταξιδέψει πρόσφατα στην Ελλάδα, ούτως ώστε να διερευνηθούν τα όσα ανέφερε ο 27χρονος ύποπτος.
 
Εν των μεταξύ σε ότι αφορά το Σήφη, η Αστυνομία παρά τις έρευνες για εντοπισμό του δεν κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη του, ενώ τα στοιχεία του έχουν τοποθετηθεί στον κατάλογο stop-list.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε φαράγγι στο Πακιστάν
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Οι 25 εκλεκτές παρθένες του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν-Η ομάδα ηδονής που τον διασκεδάζει
«Μπλόκο» στο εμπόριο με το Ισραήλ βάζει η Τουρκία μέχρι να εξασφαλιστεί μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα