Οι κινήσεις των υπόπτων, ο ρόλος της ΥΚΑΝ και το άλλοθι

Ενώπιον Δικαστηρίου οδηγήθηκαν τα τρία πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες στη Λευκωσία σε σχέση με την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας κατά του Νίκου Ροδοθέου.
 
Οι τρεις έφτασαν στο Δικαστήριο συνοδευόμενοι από πάνοπλα μέλη της Αστυνομίας, ενώ στους χώρους του Δικαστηρίου, λήφθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν χθες το απόγευμα όπου μέλη της αστυνομίας εντόπισαν ύποπτη μοτοσικλέτα η οποία ομοιάζει με το άσπρο σκούτερ που χρησιμοποίησαν οι δράστες, έθεσαν την περιοχή σε παρακολούθηση και πέρασαν χειροπέδες, αρχικά στα δύο πρόσωπα που πήγαν να φορτώσουν την μοτοσικλέτα πάνω στο όχημα και στη συνέχεια στον οδηγό του βαν οχήματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:    
Πρόκειται για δυο Ελληνοκύπριους ηλικίας 37και 26 ετών και έναν αλλοδαπό 33 ετών, οι οποίοι αφού συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στο τμήμα για ανάκριση, ούτως ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο συνδέονται με την απόπειρα φόνου κατά του 57χρονου.
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης εναντίων των υπόπτων διερευνώνται πέντε αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η απόπειρα φόνου.
 
Ο ανακριτής αναφέρθηκε αρχικά στα γεγονότα της απόπειρας δολοφονίας κατά του Νίκου Ροδοθέου. Το θύμα βρισκόταν σε ταβέρνα με τρεις φίλους του μέχρι τις 11 όταν και αποχώρησε για να μεταβεί στην οικία του.
 
Ενώ βρισκόταν στο όχημα του, συνοδευόμενος από δεύτερο όχημα με τους φρουρούς του και ανέμενε στα φώτα τροχαίας, δύο πρόσωπα που επέβαιναν σε σκούτερ και έφεραν κράνη έπληξαν το όχημα του με πέντε σφαίρες.
 
Από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκε ο Ροδοθέου, ενώ σε γραπτή του κατάθεση ανέφερε ότι αντιλήφθηκε μια μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ άσπρου χρώματος που τον παρακολουθούσε. Ωστόσο κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών δεν είχε οπτική επαφή με την μοτοσικλέτα.
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή, δόθηκε περιγραφή για τα κράνη που έφεραν οι επιβαίνοντες της μοτοσικλέτας.
 
Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη των τριών από παρακολούθηση της ΥΚΑΝ μέλη της οποίας παρακολουθούσαν όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο εκ των υπόπτων. Στη συνέχεια ο δεύτερος ύποπτος έδωσε οδηγίες να μετακινήσει το βαν έξω από πολυκατοικία. Αμέσως στο μέρος έφτασε και ο τρίτος ύποπτος και κατευθύνθηκε σε υπόγειο πολυκατοικίας.
 
Στη συνέχεια έβγαλαν έξω την μοτοσικλέτα ενώ δημιούργησαν ράμπτα και προσπάθησαν να την ανεβάσουν στο όχημα.

Μετά τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας, κλήθηκε ο Νίκος Ροδοθέου ο οποίος την αναγνώρισε ως αυτή που τον παρακολουθούσε.
 
Ανακρινόμενος ο πρώτος ύποπτος, είπε ότι του τηλεφώνησε ο δεύτερος ύποπτος να μετακινήσουν μια μοτοσικλέτα. Ο πρώτος ύποπτος έδειξε τον δεύτερο ως το πρόσωπο που του έδινε οδηγίες, ενώ ανέφερε ότι τον τρίτο δεν τον γνωρίζει και τον είδε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη στιγμή.
 
Ανακρινόμενος ο δεύτερος ύποπτος ανέφερε ότι του είπε ο ιδιοκτήτης που είναι στο εξωτερικό να πάρει την μοτοσικλέτα του στον μηχανικό. Όπως ανέφερε από το σημείο περνούσε τυχαία ο τρίτος ύποπτος και τον βοήθησε να την μετακινήσουν.
 
Ανακρινόμενος ο τρίτος ύποπτος ισχυρίστηκε ότι πήγαινε βόλτα πεζός και συνάντησε τυχαία τον δεύτερο ύποπτο που τον γνωρίζει εδώ και τρία χρόνια και τον βοήθησε να την μετακινήσουν για να την μεταφέρουν στον μηχανικό.
 
Από τις έρευνες διαφάνηκε ότι η μοτοσικλέτα ανήκει σε πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό και ότι την είχε σταθμευμένη στο συγκεκριμένο υπόγειο. Ζήτησε όπως είπε από τον δεύτερο ύποπτο να την μετακινεί για να μην μείνει ακινητοποιημένη και όπως τη μεταφέρει στον μηχανικό.
 
Η Αστυνομία έχει μαρτυρίες ότι η μοτοσικλέτα πρόσφατα μετακινήθηκε στο υπόγειο και πως είναι άγνωστη στους ένοικους της πολυκατοικίας.
 
Ο ανακριτής ζήτησε την 8ήμερη κράτηση των υπόπτων αφού υπολείπεται μεγάλο ανακριτικό υλικό, ενώ εξετάζονται και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.
 
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι συνήγοροι υπεράσπισης με τους δικηγόρους του πρώτου και του δεύτερου υπόπτου να ρωτά τον ανακριτή εάν ο παραπονούμενος, δηλαδή ο Ροδοθέου, αναφέρθηκε σε άτομα που υποψιάζεται. Ωστόσο όπως είπε ο ανακριτής, ο Ροδοθέου εξέφρασε άγνοια σημειώνοντας πως δεν έχει διαφορές με κανένα.
 
Επίσης ο δικηγόρος, έθεσε θέμα για το αδίκημα της παράνομης κατοχής της μοτοσικλέτας υποδεικνύοντας στο δικαστήριο, ότι ο ανακριτής είπε, ότι η μοτοσικλέτα δόθηκε στον δεύτερο ύποπτο με την άδεια του ιδιοκτήτη της. 

Δειτε Επισης

Επικρίσεις Volt σε Εισαγγελέα για μη δίωξη Κατσουνωτού-«Υποσκάπτει τον θεσμό που εκπροσωπεί τη δικαιοσύνη»
«Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά», φώναζε η κόρη της 40χρονης που δολοφονήθηκε στο Μενίδι
Ανοιχτό το Υπ. Δικαιοσύνης σε τροποποιήσεις για Αρχή κατά της Διαφθοράς-Μύδροι βουλευτών κατά Εισαγγελέα
Βλέπει εμπρησμό πίσω από τη φωτιά στον κινηματογράφο «Απόλλων» ο Δήμος Λεμεσού
Υπό κράτηση οι 10 ύποπτοι για την απόπειρα φόνου στο «Δημητρούι»-Πράσινο Δικαστηρίου στην Αστυνομία
Στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου η εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού και η εξέταση μέτρων
Συνελήφθη ένα πρόσωπο που απέσπασε 52 χιλιάδες από 72χρονη-Εμπλέκται σε κύκλωμα ψευδογιατρών
ΑΚΕΛ σε Εισαγγελία για μη δίωξη Κατσουνωτού-«Εκτεθειμένη για ακόμα μια φορά, δημιουργεί την αίσθηση συγκάλυψης»
Σταθερή αλλά πολύ σοβαρή η κατάσταση του Φίτσο-Υποστηρικτής παραστρατιωτικής ομάδας ο 71χρονος δράστης
Δύο καραμπόλες με δέκα οχήματα στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα