Δίνει κατεύθυνση στους ανακριτές ο Ροδοθέου, συνδέει το φόνο του αδελφού του

Αξιολογώντας διάφορες πληροφορίες και στοιχεία, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό των δραστών της απόπειρας φόνου εναντίον του 57χρονου Νίκου Ροδοθέου, αδελφός του Άντρου Ροδοθέου που δολοφονήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Λεμεσό, που διαπράχθηκε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Λευκωσίας.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το καρτέρι στο Ροδοθέου, η παρακολούθηση των δραστών με το σκούτερ και το γάζωμα
 
Μετά τα πυρά που δέχθηκε ο 57χρονος τα οποία έπληξαν το όχημα του, μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας όπου έδωσε κατάθεση στους ανακριτές, δίνοντας λεπτομέρειες για το πώς διαπράχθηκε το έγκλημα.
Ο Νίκος Ροδοθέου, είχε αναχωρήσει από την ταβέρνα του και μετέβαινε στην οικία του με το όχημα του, ενώ ακολουθείτο από δεύτερο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι φρουροί του.
 
Όπως ανέφερε στην κατάθεση του, είχε αντιληφθεί μια μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ, λευκού χρώματος, να τον ακολουθεί  και σε αυτήν επέβαιναν δυο πρόσωπα.  
 
Κατευθυνόμενος προς την οικία του, όταν το υπερπολυτελές όχημα του Νίκου Ροδοθέου βρισκόταν σε φώτα τροχαίας μετά το στρατόπεδο στην περιοχή Hilton, με κατεύθυνση την λεωφόρο Καλλιπόλεως, το όχημα του 57χρονου δέχθηκε πέντε πυροβολισμούς.
Στη συνέχεια ο Ροδοθέου, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, κατάφερε να διαφύγει, ενώ ακολούθως στάθμευσε το όχημα του έξω από περίπτερο, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που δέχθηκε τα πυρά.
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης θεωρούν ότι πρόκειται για προειδοποιητικό μήνυμα από πρόσωπα με τα οποία έχει ανοιχτούς λογαριασμούς, με τον ίδιο να συνδέει την εναντίον του απόπειρα φόνου με την δολοφονία του αδελφού του, έπειτα από την οποία αύξησε τα μέτρα ασφαλείας του.  
Η πληροφορία ότι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Νίκο Ροδοθέου, έθεσε σε κόκκινο συναγερμό την Αστυνομία, ισχυρές δυνάμεις της οποίας έσπευσαν στο σημείο και μέσα σε λίγα λεπτά μετέτρεψαν την περιοχή σε απόρθητο φρούριο.
 
Μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνες τόσο χθες βράδυ όσο και σήμερα το πρωί,  όπου  από την σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια. Επίσης για έρευνες επιστρατεύτηκαν και τα ανιχνεύτηκα σκυλιά της δύναμης.
Τη σκηνή επισκέφθηκαν ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων Στέλιος Παπαθεοδώρου, καθώς και αξιωματικοί και μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας για επιτόπιες εξετάσεις.

Δειτε Επισης

Κατεβαίνουν στη Βουλή οι συνταξιούχοι-«Δίνουμε μέχρι και 100 ευρώ σε φάρμακα, δεν φθάνει η σύνταξη»
Κενά στην ενημέρωση καρκινοπαθών για θέματα γονιμότητας-Ανοίγει η συζήτηση στη Βουλή
Πίσω από την πρώτη διαφωνία Εισαγγελέα και Αρχής κατά της Διαφθοράς- Το αδιέξοδο και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν
Η τελευταία ευκαιρία στην υπόθεση Θανάση-Οι δύο άξονες των ανακριτών, μπαίνουν στον πάγο οι ιδιωτικές ποινικές
Τροχαίο με δύο οχήματα στα φώτα του Καλησπέρα (pics)
Επιτυχημένη η επέμβαση στο Φίτσο-Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
«Διαφωνούσα με τις πολιτικές του»-Τα πρώτα λόγια δράστη που πυροβόλησε τον Φίτσο
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο-Ακατάσχετη η αιμορραγία στην κοιλιακή χώρα
Ποιος είναι ο Γιουράι Τσιντούλα που πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ο δράστης πυροβολεί τον Σλοβάκο Πρωθυπουργό-Άγνωστα τα κίνητρα