Η βεντέτα, οι απειλές για «καθάρισμα» και ο… προδότης φίλος του Γκάρυ

Άμεση σχέση με το τετραπλό φονικό φαίνεται να είχε η δολοφονία του 33χρονου Γκάρυ Μπόρις Χριστοδούλου που διαπράχθηκε το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου στον αυτοκινητόδρομο της Αγίας Νάπας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από τον ανακριτή της υπόθεσης κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου για την έκδοση διαταγμάτων κράτησης των τεσσάρων υπόπτων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτή είναι η πορεία του Χριστοδούλου-Το δρομολόγιο, οι επισκέψεις και η ενέδρα

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, ο Χριστοδούλου ήταν γνωστό πρόσωπο της νύχτας και φίλος του Παναγιώτη Πένταυκα που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το τετραπλό φονικό και ο οποίος «αποτελούσε θανάσιμος εχθρός του Καλοψιδιώτη».
 
Ο πρώτος ύποπτος, είχε τραυματιστεί κατά το τετραπλό φονικό από τα πυρά των εκτελεστών και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, ανέλαβε χρέη φρουρού στον αδελφότεκνο του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη.
 
Συνδέοντας τα γεγονότα, ο ανακριτής ανέφερε ότι ο πρώτος ύποπτος, 27 ετών από την Αγία Νάπα, στις 15 Μαΐου 2018 προσέγγισε λιμουζίνα του καμπαρέ ιδιοκτησίας του Πένταυκα και απείλησε τον οδηγό ότι «θα τον καθαρίσει».
 
Επίσης, ο ανακριτής ανέφερε ότι «την ίδια μέρα (15/05/2018) ο Χριστοδούλου δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα από αριθμό που κατέχει ο αδελφότεκνος του Φάνου Καλοψιδιώτη», με το πρόσωπο να του λέει «σταμάτα να δουλεύεις στον Πένταυκα αλλιώς θα σε βγάλω εκτός παιχνιδιού».

Τα κινητά τηλέφωνα, οι κλήσεις του θύματος και το καρτέρι
 
Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, ενώπιον των Αρχών υπάρχει μαρτυρία ότι ο πρώτος ύποπτος πριν τη δολοφονία είχε εξασφαλίσει δυο κινητά τηλέφωνα, τα οποία εξασφάλισε από το περίπτερο.
 
Από έρευνες που ακολούθησαν φαίνεται ότι τα δυο κινητά αγόρασε ο δεύτερος ύποπτος, καθώς και δύο κάρτες sim, ενώ άλλη πληροφορία αναφέρει ότι ο πρώτος ύποπτος παρέδωσε τα κινητά και τις κάρτες στον τρίτο ύποπτο.
 
Όπως αναφέρθηκε, από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του θύματος φαίνεται ότι ο Χριστοδούλου είχε επικοινωνία με τον αριθμό της κάρτας που αγόρασαν οι ύποπτοι, χωρίς όμως να υπάρχει ασφαλής συμπέρασμα. Συγκεκριμένα, ο αριθμός που δέχθηκε κλήσεις το θύμα πριν τη δολοφονία του, τελείωνε σε 48 και ο αριθμός που αγόρασαν οι ύποπτοι από το περίπτερο σε 49 και ως εκ τούτου, και με δεδομένο ότι αγόρασαν δυο κάρτες, εκτιμάται ότι αγοράστηκε από τους υπόπτους και ο αριθμός που τελειώνει σε 48.
 
Επίσης αναφερόμενος στην ενέδρα θανάτου, ο ανακριτής είπε ότι το θύμα παγιδεύτηκε από πρόσωπο που γνώριζε και εμπιστευόταν ο Χριστοδούλου, φίλος του οποίου ήταν ο τέταρτος ύποπτος που συνελήφθη ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που ενημέρωνε το αντίπαλο στρατόπεδο και αυτός που τηλεφώνησε στο θύμα για να συναντηθούν. 
 
Αρνούνται οι ύποπτοι
 
Ανακρινόμενοι οι τέσσερις ύποπτοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ έγινε αναφορά ότι παρουσίασαν άλλοθι κατά τον χρόνο όπου διαπράχθηκε το φονικό.
 
Όπως αναφέρθηκε, ο πρώτος ύποπτος βρισκόταν μαζί με τον δεύτερο ύποπτο και ακόμη ένα πρόσωπο στο σπίτι του όπου παρήγγειλαν φαγητό και υπάρχει σχετική μαρτυρία από ντελιβερά, ενώ κάμερες από διπλανή οικία δείχνουν, σύμφωνα με το δικηγόρο, ότι τα οχήματα του πρώτου υπόπτου δεν μετακινήθηκαν. 
 
Ο δικηγόρος των τριών υπόπτων έφερε ένσταση στο αίτημα κράτησης της Αστυνομίας και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο άλλοθι τους καθώς και στο γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν στην κατοχή τους τα δύο κινητά τηλέφωνα και οι κάρτες, ενώ ο δικηγόρος του τέταρτου υπόπτου ανέφερε ότι δεν υπάρχει μαρτυρία που να αποδεικνύει το αδίκημα της συνομωσίας από τον πελάτη του.
 
Επίσης οι συνήγοροι υπεράσπισης ότι ανέφερε ότι οι συλλήψεις έγιναν για επικοινωνιακούς λόγους και εντυπωσιασμού μετά από κρητική που δέχθηκε η Αστυνομία από ΜΜΕ ότι ο φόνος πάει στα αζήτητα.
 
Εν των μεταξύ κατά την ακροαματική διαδικασία σε κάποια στιγμή άναψαν τα αίματα όταν ο δικηγόρος των τριών υπόπτων χαρακτήρισε «ανίκανο» τον ανακριτή, ενώ κατήγγειλε ότι αστυνομικός τον εξύβρισε το δικηγόρο ο οποίος ζήτησε έρευνα.
 

Δειτε Επισης

«Νομίζω ότι θα ξαναέβρω την ευτυχία μου»-Τα πρώτα λόγια του παππού μετά την αποφυλάκιση
Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ η Cyta για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Τέσσερις οι συλληφθέντες για «Δημητρούι» που προσφεύγουν στο Εφετείο-Οι βασικοί άξονες της έφεσης
Τέλος στην Οδύσσεια του παππού Χρύσανθου-Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απονομή χάριτος
Άλλη μια τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός ο 61χρονος Πολύκαρπος Μιχαήλ
Ζητούν από τον Ταμασού να αποσαφηνίσει εάν αναγνωρίζει δεδικασμένο οι δικηγόροι των μοναχών
Δίνεται τελικά προεδρική χάρη στον 82χρονο παππού-Συνυπογράφει το αίτημα Χριστοδουλίδη η Εισαγγελία
Στο άγνωστο οι έρευνες για το θανατηφόρο με θύμα τον 17χρονο Αλέξανδρο-Κανένα σημάδι από τον οδηγό
Πυρομανής ο δεσμοφύλακας που συνελήφθη για εμπρησμό-Πιθανή εμπλοκή του σε άλλες δεκαπέντε υποθέσεις
Ελεύθεροι οι δέκα συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού-Απορρίφθηκε το αίτημα της Αστυνομίας