Αυτή είναι η πορεία του Χριστοδούλου-Το δρομολόγιο, οι επισκέψεις και η ενέδρα

Την πορεία που ακλούθησε από το απόγευμα μέχρι τη δολοφονία του, ο 33χρονος Γκάρυ Μπόρις Χριστοδούλου, έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές, την οποία σκιαγράφησαν από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η βεντέτα, οι απειλές για «καθάρισμα» και ο… προδότης φίλος του Γκάρυ
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου όπου οδηγήθηκαν οι τέσσερις ύποπτοι που συνελήφθησαν για το φόνο, το θύμα στις 5 και 10 το απόγευμα φαίνεται να επισκέπτεται συγκεκριμένο εστιατόριο στην Αγία Νάπα, ενώ ακολούθως μεταβαίνει στην οικία του τρίτου υπόπτου όπου παραμένει για περίπου 10 λεπτά και μετά επιστρέφει πάνω στο εστιατόριο.
 
Η ώρα 5 και 34 το απόγευμα το θύμα εντοπίζεται να επισκέπτεται την οικία του τέταρτου υπόπτου-φίλου του- από την οποία αναχωρεί η ώρα 6 και 34 το απόγευμα.  
 
Η ώρα 8 και 15 το βράδυ εντοπίζεται να αποχωρεί με το αυτοκίνητο του από εστιατόριο δίπλα από τον τόπο διαμονής του και να κατευθύνεται προς το κέντρο της Αγίας Νάπας.
 
Η ώρα 8 και 17 εντοπίζεται να μεταβαίνει εκ νέου στην οικία του τέταρτου υπόπτου από την οποία φαίνεται να αποχωρεί η ώρα 10 και 56 και να κατευθύνεται προς τον κυκλικό κόμβο της Αγίας Νάπας.
 
Στις 11 και 10 λήφθηκε η πληροφορία στην Αστυνομία για το τροχαίο όπου τελικά διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το φόνο του Χριστοδούλου.
 
Συνδέουν το τετραπλό φονικό με το φόνο Χριστοδούλου
 
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν από τον ανακριτή ενώπιον του Δικαστηρίου, το θύμα ήταν γνωστό πρόσωπο στην νυχτερινή ζωή της Αγίας Νάπας και στο παρελθόν απασχόλησε την Αστυνομία με διάφορες υποθέσεις που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.
 
Ανακριτής:
 
«Διατηρούσε πολύ στενές φιλικές σχέσεις με τον Πανίκο Πεένταυκα ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια για το τετραπλό φονικό και εργαζόταν ως υπεύθυνος των διαφημιστών του νυχτερινού μαγαζιού που ανήκει στην οικογένεια του Πένταυκα.  Ο καταδικασθείς αποτελούσε θανάσιμο εχθρό του Φάνου Καλοψιδιώτη που δολοφονήθηκε στο τετραπλό φονικό. Μεταξύ των επιχειρήσεων του επιχειρηματία ήταν και η λειτουργία καμπαρέ, στο οποίον ήταν συνιδιοκτήτης και το οποίο αποτελούσε ανταγωνιστή του κέντρου του Πένταυκα.
 
Συνεχιστής και διαχειριστής των επιχειρήσεων του Φάνου Καλοψιδιώτη είναι ο αδελφότεκνος του, Γιάννης.  Θύμα στην υπόθεση του τετραπλού φόνου ήταν και ο πρώτος ύποπτος, 27 ετών, που τότε εκτελούσε καθήκοντα φρουρού ασφαλείας του Φάνου Καλοψιδιώτη και βρισκόταν παρόν στη σκηνή του φόνου, ενώ είχε δεχθεί αριθμό πυροβολισμών από τους εκτελεστές με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.
 
Ο πρώτος ύποπτος μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία, ανέλαβε καθήκοντα προσωπικού φρουρού του αδελφότεκνου του και θεωρείται από τους πιο στενούς και έμπιστους του φίλους και συνεργάτες».
 
Η πληροφορία για απειλές
 
Καταγραμμένη πληροφορία ημερομηνίας 15/5/2018 αναφέρει ότι ο 27χρονος, όπως ανέφερε ο ανακριτής, είχε πλησιάσει τον οδηγό λιμουζίνας που διαφημίζει το καμπαρέ του Πένταυκα και αφού τον απείλησε ότι «θα τον καθαρίσει» απαίτησε από αυτόν να σταματήσει να παίρνει πελάτες στο αναφερόμενο καμπαρέ. Ο οδηγός αντέδρασε στις απειλές με αποτέλεσμα ο 27χρονος να αποχωρήσει χωρίς να δοθεί συνέχεια.
 
Σύμφωνα με την ίδια πληροφορία, το ίδιο βράδυ της 15η Μαΐου, ο Χριστοδούλου δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα από αριθμό που κατέχει ο Γιάννης Καλοψιδιώτης, όπου του ζητήθηκε «να σταματήσει να εργάζεται για το καμπαρέ του Πένταυκα, διαφορετικά θα τον βγάλουν εκτός παιχνιδιού».  
 
Τόσο το θύμα όσο και ο οδηγός της λιμουζίνας ο οποίος ήταν τουρκοκύπριος υπάλληλος του καμπαρέ, επιβεβαίωσαν την πληροφορία αλλά αρνήθηκαν να υποβάλουν σχετική καταγγελία προς διερεύνηση της υπόθεσης, ανέφερε ο ανακριτής.
 
Την 1η Νοεμβρίου 2018, ημερομηνία που διαπράχθηκε ο φόνος του Χριστοδούλου, και η ώρα μια και τριάντα το μεσημέρι, ο Γιάννης Καλοψιδιώτης αναχώρησε για το εξωτερικό από το αεροδρόμιο Λάρνακας.
 
Επίσης αναφερόμενος στην ενέδρα θανάτου, ο ανακριτής είπε ότι το θύμα παγιδεύτηκε από πρόσωπο που γνώριζε και εμπιστευόταν ο Χριστοδούλου και τον καθοδήγησε τηλεφωνικά στο σημείο που βρέθηκε ακινητοποιημένο τα όχημα του, όπου άγνωστα πρόσωπα του έστησαν καρτέρι θανάτου.
 
Το άλλοθι των υπόπτων
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή, ο 27χρονος  ύποπτος ήταν το πρώτο πρόσωπο που θεωρήθηκε ύποπτο και κλήθηκε για ανάκριση το ίδιο βράδυ, μετά τη διάπραξη του φόνου.
 
Ο 27χρονος παρουσιάστηκε στο σταθμό συνοδευόμενος από τον δεύτερο ύποπτο, 38 ετών, όπου δήλωσε ότι από τις 7 και 30 βρισκόταν στην οικία του, στην οποία τον επισκέφθηκαν αρχικά ο δεύτερος ύποπτος, ακολούθως τρίτο πρόσωπο που είναι κοινός τους φίλος, ενώ στη συνέχεια έφθασε ο τρίτος ύποπτος, 44 ετών. Όπως αναφέρθηκε, όλοι παρέμειναν εκεί μέχρι τα μεσάνυχτα.  Τα ίδια ανέφεραν στις καταθέσεις τους, τόσο  ο δεύτερος όσο και ο τρίτος ύποπτος.
 
Για κατάθεση ο φίλος του Χριστοδούλου
 
Την επόμενη μέρα του φόνου, κλήθηκε για κατάθεση ο τέταρτος ύποπτος, 35 ετών, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν αδελφικοί φίλοι με το θύμα και ότι την προηγούμενη ημέρα και περί ώρα 7 το βράδυ, το θύμα τον επισκέφθηκε στο διαμέρισμα του στην Αγία Νάπα όπου δείπνησαν παρέα και παρέμειναν εκεί μαζί μέχρι η ώρα 9 το βράδυ, οπόταν το θύμα αποχώρησε μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε.
 
Επίσης ανέφερε ότι μετά την αποχώρηση του θύματος, ο ίδιος δεν είχε οποιαδήποτε επαφή ή επικοινωνία μαζί του.
 
Η δεύτερη κατάθεση του φίλου
 
Δυο μέρες μετά το φονικό λήφθηκε δεύτερη κατάθεση από τον φίλο του Χριστοδούλου, τέταρτο ύποπτο, προς διασάφηση της ακριβής ώρας άφιξης και αναχώρησης του θύματος από το διαμέρισμα του.
 
Ο ύποπτος ανέφερε ότι πιθανόν η ώρα επίσκεψης του θύματος στο διαμέρισμα του να ήταν η ώρα 5 και 30 το απόγευμα αντί 7 το βράδυ και η ώρα αναχώρησης του δυο ώρες αργότερα, δηλαδή στις 7 και 30.
 
Όπως ανέφερε ο ανακριτής ο ύποπτος απόκρυψε από την Αστυνομία τη δεύτερη επίσκεψη του θύματος στην οικία του, παρόλο που κλήθηκε για κατάθεση δυο φορές, ενώ απέκρυψε και την προσπάθειας τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί του σε δυο τηλεφωνικούς αριθμούς του θύματος, μεταξύ των ωρών 23:11-23:21.
 
Επίσης απέκρυψε αρχικά από την Αστυνομία ότι ένα εκ των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσε και είχε στην κατοχή του το θύμα κατά την επίσκεψη του στην οικία του, αφέθηκε εκεί μετά την αναχώρηση του Χριστοδούλου.
 
Το συγκεκριμένο κινητό παρέδωσε τελικά στους ανακριτές ο ίδιος ο ύποπτος μετά που κλήθηκε για δεύτερη κατάθεση, ισχυριζόμενος ότι ήταν αναστατωμένος και ξέχασε να το αναφέρει κατά την πρώτη του κατάθεση.
 
Τα κινητά τηλέφωνα, οι κλήσεις του θύματος και το καρτέρι 
 
Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, ενώπιον των Αρχών υπάρχει μαρτυρία ότι ο πρώτος ύποπτος πριν τη δολοφονία είχε εξασφαλίσει δυο κινητά τηλέφωνα, τα οποία εξασφάλισε από το περίπτερο.
 
Από έρευνες που ακολούθησαν φαίνεται ότι τα δυο κινητά αγόρασε ο δεύτερος ύποπτος, καθώς και δύο κάρτες sim, ενώ άλλη πληροφορία αναφέρει ότι ο πρώτος ύποπτος παρέδωσε τα κινητά και τις κάρτες στον τρίτο ύποπτο.
 
Όπως αναφέρθηκε, από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του θύματος φαίνεται ότι ο Χριστοδούλου είχε επικοινωνία με τον αριθμό της κάρτας που αγόρασαν οι ύποπτοι, χωρίς όμως να υπάρχει ασφαλής συμπέρασμα. Συγκεκριμένα, ο αριθμός που δέχθηκε κλήσεις το θύμα πριν τη δολοφονία του, τελείωνε σε 48 και ο αριθμός που αγόρασαν οι ύποπτοι από το περίπτερο σε 49 και ως εκ τούτου, και με δεδομένο ότι αγόρασαν δυο κάρτες, εκτιμάται ότι αγοράστηκε από τους υπόπτους και ο αριθμός που τελειώνει σε 48.

«Δεν υπάρχει μαρτυρία, συλλήψεις για επικοινωνιακούς λόγους»
 
Ανακρινόμενοι οι τέσσερις ύποπτοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ έγινε αναφορά ότι παρουσίασαν άλλοθι κατά τον χρόνο όπου διαπράχθηκε το φονικό.
 
Ο δικηγόρος των τριών υπόπτων έφερε ένσταση στο αίτημα κράτησης της Αστυνομίας και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο άλλοθι τους καθώς και στο γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν στην κατοχή τους τα δύο κινητά τηλέφωνα και οι κάρτες, ενώ ο δικηγόρος του τέταρτου υπόπτου ανέφερε ότι δεν υπάρχει μαρτυρία που να αποδεικνύει το αδίκημα της συνομωσίας από τον πελάτη του.
 
Επίσης οι συνήγοροι υπεράσπισης ότι ανέφερε ότι οι συλλήψεις έγιναν για επικοινωνιακούς λόγους και εντυπωσιασμού μετά από κρητική που δέχθηκε η Αστυνομία από ΜΜΕ ότι ο φόνος πάει στα αζήτητα.
 
Εν των μεταξύ κατά την ακροαματική διαδικασία σε κάποια στιγμή άναψαν τα αίματα όταν ο δικηγόρος των τριών υπόπτων χαρακτήρισε «ανίκανο» τον ανακριτή, ενώ κατήγγειλε ότι αστυνομικός τον εξύβρισε το δικηγόρο ο οποίος ζήτησε έρευνα.
 
Η απόφαση του Δικαστηρίου
 
Μετά από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία η οποία άρχισε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα, με ενδιάμεσες διακοπές, το Δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης για οκτώ ημέρες.
 
Το Δικαστήριο στην απόφαση του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει «εύλογη και γνήσια υπόνοια» ότι οι ύποπτοι 1-3 ενέχονται στα υπό διερεύνηση αδικήματα, ενώ σε ότι αφορά τον τέταρτο ύποπτο ανέφερε ότι  «υπάρχει εύλογη και γνήσια υποψία ότι απέκρυψε ότι το θύμα πήγε για δεύτερη φορά στην οικία του».
 
Σε ότι αφορά τις πληροφορίες για απειλές μέσω τηλεφώνου, το Δικαστήριο ανέφερε ότι αυτές επιβεβαιώθηκαν από την Αστυνομία, ενώ επισήμανε ότι υπολείπεται μεγάλο ανακριτικό έργο.
 
Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής των υπόπτων, καθώς και καταστροφής τεκμηρίων.
 

Δειτε Επισης

LIVE: Έστειλε μήνυμα για αλλαγή ο Αρμεύτης, μίλησε για «καθαρές δουλειές» ο Νικολαΐδης στη Λεμεσό
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»