Παραδέχθηκε το άγριο φονικό, μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο ο αδελφοκτόνος

Παγωμένη και συγκλονισμένη συνεχίζει να παρακολουθεί η κοινή γνώμη το άγριο φονικό του εννιάχρονου κοριτσιού στη Λάρνακα, το οποίο μαχαιρώθηκε από τον 13χρονο αδελφό της, χθες το απόγευμα στο σπίτι που διαμένουν.
 
Μια δολοφονία που δεν μπορεί να τη χωρέσει ο ανθρώπινος νους, αφού ο φερόμενος ως θύτης είναι ένα παιδί μόλις 13 ετών και το θύμα ένα κοριτσάκι εννέα ετών.
 
Ο 13χρονος μετά το έγκλημα αφού εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο μεταφέρθηκε με διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας, όπου νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ ανακρινόμενος παραδέχθηκε τη διάπραξη του εγκλήματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτρεχε να γλιτώσει το εννιάχρονο κοριτσάκι… Ο καβγάς που έφερε την τραγωδία
Ολονύχτιες έρευνες-Εν αναμονή της νεκροτομής
Την ώρα που παιδοψυχίατρος εξέταζε τον 13χρονο, μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας έκαναν έρευνες στην οικία, για εντοπισμό στοιχείων και συνέλεξαν τεκμήρια μεταξύ των οποίων και το φονικό όπλο, ώστε να στηθεί το παζλ του άγριο φονικό.
 
Από τα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας πέρασαν ακόμα, οι γονείς των δύο παιδιών, αλλά και άτομα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας.
 
Όσον αφορά τη νεκροτομή επί της σορού της εννιάχρονης θα διενεργηθεί γύρω στις δέκα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, από τον Ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, ούτως ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της.  
Το χρονικό της τραγωδίας
Ήταν γύρω στις πέντε το απόγευμα… Ο πατέρας των δύο παιδιών επέστρεψε στο σπίτι του και εντόπισε σε λίμνη αίματος την εννιάχρονη κορούλα του, ενώ ο μεγαλύτερος του γιος καθόταν στη βεράντα.
 
Στη συνέχεια ο πατέρας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε γείτονας πήρε στα χέρια του την εννιάχρονη και καλούσε σε βοήθεια.

Αμέσως ο γείτονας προσέτρεξε στο άκουσμα του πατέρα, κάλεσε την Αστυνομία, όπως και ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε το εννιάχρονο αγγελούδι στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε απλώς το θάνατο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 13χρονος φερόμενος ως θύτης πήρε το μαχαίρι και σκότωσε την αδελφή του μετά από καβγά που είχαν μεταξύ τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: «Ο πατέρας φώναζε και κρατούσε τη μικρή… Δεν είχε παλμό»

Το δράμα του πατέρα
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πατέρας μεγάλωνε μόνος τα παιδιά του, καθώς η σύζυγος του τους είχε εγκαταλείψει πριν από χρόνια, ενώ λάμβανε επίδομα στήριξης από το κράτος αφού δεν έχει μόνιμη εργασία. Η οικογένεια διαμένει στην Κύπρο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Επίσης, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, ο 13χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και παραβατικής συμπεριφοράς, με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από το σχολείο που φοιτούσε.
 
Ποινικά ανεύθυνος ο 13χρονος
Σύμφωνα με τον κυπριακό ποινικό κώδικα, άτομο κάτω των 14 ετών θεωρείται ποινικά ανεύθυνο για οποιαδήποτε πράξη, ακόμη κι αν αυτή η πράξη είναι ο φόνος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, η σύλληψη του 13χρονου φαίνεται να αποκλείεται αφού η ηλικία του εμπίπτει στο όριο ποινικής ανευθυνότητας που προνοεί η κυπριακή νομοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γιατί δεν μπορεί να συλληφθεί ο φερόμενος αδελφοκτόνος του φονικού της Λάρνακας

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα