Οι άνεμοι έπνιξαν με νερό το μοιραίο σκάφος – Η πορεία που ακολουθούσε

Σε τραγωδιά έμμελε να καταλήξει η βόλτα με τουριστικό σκάφος για πέντε Κύπριους, εκ των οποίων μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρη και άλλοι τέσσερις επιβαίνοντες τραυματίστηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε ανοιχτά του Ξυλοφάγου.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις δύο το μεσημέρι όταν πολίτης αντιλήφθηκε το ακυβέρνητο σκάφος και δύο πρόσωπα στη θάλασσα. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, μέλη της οποίας σήμαναν συναγερμό στο ΚΣΕΔ και στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση.

Το ΚΣΕΔ έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού κινητοποιώντας ελικόπτερο της ΜΑΕΠ καθώς και 2 σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας Σταθμού Αγία Νάπας και Λάρνακας, ενώ στάλθηκε επί σκηνής πεζό περίπολο και σκάφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Μετά από εντατικές έρευνες τόσο από τα επίγεια όσο και από τα εναέρια μέσα εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 4 άτομα, ένα εκ των οποίων εντοπίστηκε κοντά σε βράχια. Άλλοι δύο βγήκαν μόνοι τους στη στεριά και μια γυναίκα εντοπίστηκε από άλλο πλοιάριο και διασώθηκε από μέλη της Λιμενικής.

Όσον αφορά το πέμπτο πρόσωπο, μια γυναίκα ηλικίας περίπου 60 ετών, εντοπίστηκε επίσης κοντά στα βράχια και ανασύρθηκε νεκρή.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα που ανέμεναν στην περιοχή στο Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη και προληπτικές εξετάσεις.

Αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, ο εκπρόσωπος τύπου των Βρετανικών Βάσεων Christian Grey, ανέφερε στον REPORTER ότι το σκάφος ξεκίνησε από τον Πρωταρά με κατεύθυνση τη Λάρνακα και σε κάποιο σημείο άρχισε να μπαίνει νερό στο σκάφος λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχη με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

 

Δειτε Επισης

«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης