Τραγωδία στη Ξυλοφάγου… Νεκρή η μια εκ των επιβαινόντων του μοιραίου σκάφους

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και τέσσερα άλλα άτομα διασώθηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε και βυθίστηκε στο κόλπο Ξυλοφάγου.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης αναφέρεται ότι «σήμερα γύρω στις 14:09, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου που αφορούσε  5 άτομα κυπριακής καταγωγής στην θαλάσσια περιοχή κόλπου Ξυλοφάγου (Κόκκινου Γκρεμού)  στην Επαρχία Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τα 5 άτομα, ανατράπηκε και βυθίστηκε πλησίον της ακτής πιθανώς λόγω της θαλασσοταραχής».
 
Το ΚΣΕΔ «έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού  κινητοποιώντας ελικόπτερο της ΜΑΕΠ καθώς και 2 σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Σταθμού Αγία Νάπας και Λάρνακας. Στη σκηνή στάλθηκε επίσης πεζό περίπολο και σκάφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μετά από εντατικές έρευνες των πλωτών και πτητικών μέσων εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 4 άτομα ενώ μια γυναίκα δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρή. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη και προληπτικές εξετάσεις».  
 
Στην ανακοίνωση του το ΚΣΕΔ «καλεί το κοινό, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, να επιδεικνύει ιδιαίτερη προσοχή, να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και να  αποφεύγει την είσοδο στη θάλασσα με δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ακόμα όσοι επιβαίνουν σε σκάφη θα πρέπει να φέρουν απαραίτητα σωσίβιο και σε περίπτωση κινδύνου να καλούν άμεσα  στο κανάλι 16 ή στο τηλέφωνο 1441 του ΚΣΕΔ».

Δειτε Επισης

Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Οι πληροφοριοδότες πίσω από τις συλλήψεις για εμπρησμούς, τα στοιχεία ενώπιον των Αρχών και το modus operandi
Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε 43χρονο που τον έπιασαν με κοκαΐνη οι Αρχές
Έδειξε τα κενά σε πρόνοιες για την προστασία των παιδιών ο ΣΠΑΒΟ-Έδωσε χρονοδιάγραμμα η Επ. Νομικών
Ένας τραυματίας από την κατάρρευση οροφής κτηρίου στη Λεμεσό-Ζημιές σε όχημα
Περιφέρονταν ύποπτα σε συγκρότημα κατοικιών και τους τσάκωσαν οι Αρχές-Χειροπέδες σε επτά
Καταγγέλλουν μαζική δηλητηρίαση ζώων στο Μαρώνι οι Οικολόγοι-Βολές σε Αστυνομία (pics)
Αποκαλύψεων συνέχεια για τα σχολεία-Καθημερινότητα τα ναρκωτικά, σεξουαλική βία και σε Δημοτικά
Κατεπείγουσα Επιστολή Ισότητας προς Χαρτσιώτη για τον αριθμό αστυνομικών πρώτης γραμμής