Τραγωδία στη Ξυλοφάγου… Νεκρή η μια εκ των επιβαινόντων του μοιραίου σκάφους

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και τέσσερα άλλα άτομα διασώθηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε και βυθίστηκε στο κόλπο Ξυλοφάγου.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης αναφέρεται ότι «σήμερα γύρω στις 14:09, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου που αφορούσε  5 άτομα κυπριακής καταγωγής στην θαλάσσια περιοχή κόλπου Ξυλοφάγου (Κόκκινου Γκρεμού)  στην Επαρχία Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τα 5 άτομα, ανατράπηκε και βυθίστηκε πλησίον της ακτής πιθανώς λόγω της θαλασσοταραχής».
 
Το ΚΣΕΔ «έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού  κινητοποιώντας ελικόπτερο της ΜΑΕΠ καθώς και 2 σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Σταθμού Αγία Νάπας και Λάρνακας. Στη σκηνή στάλθηκε επίσης πεζό περίπολο και σκάφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μετά από εντατικές έρευνες των πλωτών και πτητικών μέσων εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 4 άτομα ενώ μια γυναίκα δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρή. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη και προληπτικές εξετάσεις».  
 
Στην ανακοίνωση του το ΚΣΕΔ «καλεί το κοινό, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, να επιδεικνύει ιδιαίτερη προσοχή, να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και να  αποφεύγει την είσοδο στη θάλασσα με δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ακόμα όσοι επιβαίνουν σε σκάφη θα πρέπει να φέρουν απαραίτητα σωσίβιο και σε περίπτωση κινδύνου να καλούν άμεσα  στο κανάλι 16 ή στο τηλέφωνο 1441 του ΚΣΕΔ».

Δειτε Επισης

Καταγγελίες για χημικά και δακρυγόνα στην αντικατοχική στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου-«Οι αστυνομικοί μας είπαν ήταν πολιτική εντολή»
Οι τρεις εξελίξεις που κρατά από την Πολυμερή ο ΠτΔ-Πέταξε το μπαλάκι στο Φιντάν για εξελίξεις
Άγρυπνοι στο μετρό του Κιέβου-«Κάψουλες ζωής» για να ξεφύγουν από τις βόμβες
Έντονη αντίδραση ΕΛΑΜ για την άγρια συμπλοκή στη Λευκωσία-«Αυξάνεται καθημερινά το αίσθημα ανασφάλειας»
Προσπάθησε να φύγει από την Κύπρο με 170 κούτες αδασμολόγητα τσιγάρα-Συνελήφθη 37χρονη (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός σπέρνει τον τρόμο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου
Τα τουρκολιβυκά παιχνίδια και τα... deals Ερντογάν-Ντμπεϊμπά
Πυροδοτεί το κλίμα παραμονή της μαύρης επετείου ο Τατάρ-«Ο πραγματικός κατακτητής της Κύπρου η Ελλάδα»
Στα χέρια των Αρχών υλικό από CCTV για το θανατηφόρο με θύμα την 58χρονη-Ψάχνουν ακόμη τον 18χρονο
Δεν κάνουν πίσω οι ξενοδοχοϋπαάλληλοι για τα απεργιακά μέτρα-«Σοφότερες σκέψεις» ζητούν οι εργοδότες