Χειροπέδες σε δυο γιατρούς για τον τραγικό θάνατο του 10χρονου στη Λάρνακα

Χειροπέδες σε δυο γιατρούς φόρεσε η αστυνομία σε σχέση με τον τραγικό θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή ο οποίος χτύπησε ενώ έπαιζε μπάσκετ στο σχολείο του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρνακας, χωρίς όμως να του δοθεί η απαραίτητη προσοχή.
 
Συγκεκριμένα συνελήφθη ο 65χρονος Δρ. Κυριάκος Κυριακίδης, ειδικός παθολόγος – Διευθυντής ΤΑΕΠ Γ.Ν Λάρνακας και ο 37χρονος Ηράκλης Παντελιδάκης – Γενικός Ιατρός ΤΑΕΠ Γ.Ν Λάρνακας.
 
Και οι δυο είναι ύποπτοι για αδικήματα που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης και απερίσκεπτης πράξης ενώ αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους.

Η νενομισμένη νεκροτομή επί του 10χρονου αναμένεται να διενεργηθεί στις 9πμ από τον Ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους.
 
Από χθες το απόγευμα έχει αρχίσει έρευνα έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, μετέβησαν από χθες το απόγευμα, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και η Προϊσταμένη των Ιατρικών Υπηρεσιών.

 

 

Το χρονικό της τραγωδίας
 
Το δεκάχρονο αγόρι είχε τραυματιστεί ενώ έπαιζε με συμμαθητές του στις 11χθες το πρωί, στο γήπεδο καλαθόσφαιρας στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού, όπου φοιτούσε.
 
Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, φαίνεται ότι το παιδί πως έπεσε στο τσιμεντένιο δάπεδο και χτύπησε στο κεφάλι. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου, σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας, υποβλήθηκε σε ακτινογραφία και οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο.
 
Ο 10χρονος, σύμφωνα πάντα με δηλώσεις της μητέρας, παρουσίασε λίγη ώρα αργότερα φρικτούς πόνους στο κεφάλι και διακομίστηκε εκ νέου με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία την άμεση διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το 10χρονο αγόρι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ωστόσο απεβίωσε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Το ξέσπασμα της μάνας 

Δειτε Επισης

Αναμένει να ακούσει από την Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της ο Πρόεδρος
Ζημιές στο όχημα Δημοτικού Σύμβουλου του ΔΗΣΥ στη Δρομολαξιά (pics)
Τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο Δημοτικό Λιβαδιών-Φωτιές, σπασμένα τζάμια και σοβαρές ζημιές (pics)
BINTEO: Υπό τον έλεγχο του Ισραήλ το συνοριακό πέρασμα στη Ράφα-Στον αέρα η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον 63χρονου για τους πυροβολισμούς στο Ζακάκι
Συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί στο κέντρο της Λευκωσίας-Εντοπίστηκε πιστόλι
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα, καταζητείται τρίτο για διάρρηξη αποθήκης και κλοπή
Πρόστιμο 21.500 σε δύο πρόσωπα για παράνομη κατοχή αδασμολόγητων καπνικών ειδών
Διεθνής αγωνία για τη Ράφα καθώς εντείνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί
Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό στην Έγκωμη