Η ανευθυνότητα που έστειλε στον θάνατο τον μικρό Σταύρο... Θρήνος και οδύνη

Συγκλονισμός, θρήνος, οδύνη και μεγάλα γιατί γύρω από τον θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, ο οποίος «έφυγε» για την γειτονιά των αγγέλων.
 
«Εγώ τώρα έχασα τον γιό μου, δεν έχω τον γιο μου και αυτοί έχουν τις δουλειές του και πληρώνονται» δήλωσε λίγες ώρες μετά τον χαμό του γιου της η χαροκαμένη μητέρα του 10χρονου, Μαρία Ανδρονίκου Γιωργαλλή, με τα λόγια να είναι φτωχά για να
περιγράψουν την τραγωδία που εκτυλίχθηκε.
 
Όλα ξεκίνησαν όταν ο 10χρονος ενώ βρισκόταν στο σχολείο του και έπαιζε μπάσκετ τραυματίστηκε στο κεφάλι. Ακολούθως μεταφέρθηκε από τη μητέρα του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου εξετάστηκε από επί καθήκοντι ιατρό και πήρε εξιτήριο.

Λίγο μετά της μια το μεσημέρι, το αγοράκι μεταφέρθηκε εκ νέου από τη μητέρα του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, σε λιπόθυμη κατάσταση, όπου και διασωληνώθηκε. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου και απεβίωσε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.
 
«Όποιος κτυπήσει μια φορά εν να κάμνουμε αξονικό; Ακτινογραφία, εν καλή» είχε αναφερθεί από το ιατρικό προσωπικό στην μητέρα του 10χρονου. Ένα αξονικό που έγινε την δεύτερη φορά που μετέβη στο νοσοκομείο ο Σταύρος, ωστόσο ήταν ήδη αργά αφού η κατάσταση του επιδεινώθηκε. Ένα αξονικό που εάν διενεργείτο την πρώτη φορά που μετέβη στο νοσοκομείο ο 10χρονος, ίσως να είχε αποφευχθεί και η τραγωδία…
 
Όπως διαπιστώθηκε ο 10χρονος είχε αιμάτωμα στο κεφάλι αλλά δεν έγινε αντιληπτό από τους επί καθήκοντι ιατρούς.
 
«Είχε αιμάτωμα στην κεφαλή και ούτε άγγιξε να δει πόσον ήτανε. Μόνο τα μάτια του κοίταξε, το οξυγόνο στο δάκτυλο και στα αυτιά του. Έπρεπε να μείνει εκεί το μωρό να το κοιτάζουν, όχι να πάω σπίτι και σε 20 λεπτά έφυγα», δήλωσε η μητέρα του, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, ξεσπώντας για τον χαμό του γιου της.
 
«Επήραν τον μέσα μέχρι να τον διασωληνώσουν, εκάμαν πάνω από μια ώρα. Τους είπα εν με δευτερόλεπτα που παίζουμε ξέρω, μην αργείτε».
 
Η κα. Δέσπω Σώζου, φίλη της μητέρας, σε δηλώσεις τις ανέφερε ότι «το παιδί κτύπησε το κεφάλι του στο κουγκρί την ώρα που έπαιζε μπάσκετ στο σχολείο».

«Ήταν ένα χαρούμενο και ήσυχο παιδάκι που του άρεσε να ασχολείται με τα αθλήματα», ανέφερε.
 
 
Για τον θάνατο του 10χρονου διατάχθηκαν έρευνες τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.
 
Το τραγικό όμως, είναι όσες έρευνες και αν διαταχθούν, όση τιμωρία και να επιβληθούν στους υπεύθυνους – ανεύθυνους για τον θάνατο του 10χρονου, ο Σταύρος δεν έρχεται πίσω…
   

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής