Στην «πρίζα» η αστυνομία… 3 δολοφονίες, 7 μέρες μετά, 2 εγκλήματα «ορφανά»

Επτά μέρες μετά το στυγερό έγκλημα του Στροβόλου που συγκλόνισε το παγκύπριο και η αστυνομία συνεχίζει να βρίσκεται στην «πρίζα», προσπαθώντας να στήσει τα κομμάτια του παζλ προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση η οποία χαρακτηρίζεται περίπλοκη.
 
Η ανακριτική ομάδα έχει ενισχυθεί λόγω του φόρτου εργασίας αφού θα πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς των ερευνών καθώς όσο περνάνε οι μέρες, τόσο δυσχεραίνεται το έργο της.
 
Μετά και την σύσκεψη στην Νομική Υπηρεσία, οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του τραγικού ζεύγους ενώ συνεχίζουν να ψάχνουν απεγνωσμένα το φονικό όπλο.
 
Από τις έρευνες, θεωρείται πλέον δεδομένο, ότι ο δράστης που επέφερε τις μαχαιριές στο ζεύγος ήταν ένας, όπως και ένα και το φονικό όπλο.  Επίσης καταλυτικό συμπέρασμα φαίνεται να είναι και η ώρα του φονικού, που όπως όλα δείχνουν διαπράχθηκε ώρα πριν η αστυνομία ενημερωθεί αφού φαίνεται να υπήρξε και παρέμβαση στην σκηνή του εγκλήματος, το οποίο διαπράχθηκε στο υπνοδωμάτιο του ζεύγους και όχι σε διαφορετικά σημεία της οικίας.
 
Σε ότι αφορά την κατάθεση του 15χρονου, η αστυνομία αναμένει να έχει στα χέρια τα αποτελέσματα όλων των ερευνών, προτού κληθεί να απαντήσει ο νεαρός σε ερωτήσεις των ανακριτών ούτως ώστε να ριχθεί φως στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.  Αναφορικά με το ερώτημα γιατί δεν καλείται ειδικός για τέτοια εγκλήματα από το εξωτερικό, η αστυνομία τελικά φαίνεται να φέρνει στην Κύπρο παιδοψυχολόγο από την Scotland Yard.
 
Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας και ο οποίος εκπροσωπεί τον 15χρονο, Γιώργος Παπαϊωάννου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το παιδί που φαίνεται να είναι ο μοναδικός μάρτυρας, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μη μπορώντας να συνέλθει.
 
«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και εκπροσωπώ τον νεαρό γιο του άτυχου ζευγαριού όπου μου το ζήτησαν από το συγγενικό περιβάλλον του 15χρονου αλλά ήταν επιθυμία και του ίδιου του παιδιού. Μάλιστα θέλω να πω ότι το παιδί αυτή τη στιγμή δεν έχει καν το χαρακτηρισμό του υπόπτου. Είναι σοκαρισμένο από τη δολοφονία των γονιών και δεν χρειάζεται να το πω , είναι αυτονόητο. Επίσης, είναι άγνωστο ποια είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχουν προβεί οι ανακριτικές αρχές».
 

 
Ο δεύτερος φόνος, μέσα σε πέντε μέρες
 
Στην υπόθεση της ληστείας μετά φόνου της άτυχης 80χρονης Ανδρούλλας Βανέζη που βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα (πέντε μέρες μετά το φονικό του Στροβόλου) νεκρή, φιμωμένη και δεμένη στην οικία της στην Αγλαντζιά, η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της δεν έδωσε απαντήσεις στους ανακριτές της υπόθεσης.
 
Η αστυνομία βρίσκεται στην τρίτη μέρα των ερευνών χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρξει κάποια σύλληψη ενώ συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων και η συλλογή πληροφοριών που θα οδηγήσει στους δράστες ή τον δράστη.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτιμάται πως πίσω από την ληστεία στην οικία της 80χρονης κρύβεται κάποιος χρήστης ή χρήστες ναρκωτικών και να αποτελεί μια από τις πολλές περιπτώσεις που ναρκομανείς προβαίνουν σε ληστείες και διαρρήξεις για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.
 
Η αστυνομία πάντως διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.
 
Σε ότι αφορά το χρονικό, η 80χρονη είχε προγευματίσει με το γιό της ο οποίος έφυγε από το σπίτι και στη συνέχεια φαίνεται οι δράστες να μπούκαραν έδεσαν και φίμωσαν την ηλικιωμένη.
 
Λίγη ώρα αργότερα στην οικία της 80χρονης μετέβη η κόρη της και η οποία θα τη μετέφερε σε γιατρό λόγω σπασίματος που είχε στο ένα χέρι και το οποίο ήταν τυλιγμένο με γύψο. Τότε η κόρη της 80χρονης αντίκρισε τη μητέρα της ξαπλωμένη μπρούμυτα στο κρεβάτι της, δεμένη και φιμωμένη.
 
Αμέσως στο σημείο έσπευσαν μέλη της αστυνομίας για εξετάσεις, η οποία οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ληστεία μετά φόνου καθώς το σπίτι ήταν άνω κάτω.

 

Δειτε Επισης

Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού