Οι άσεμνες πράξεις του κοινοτάρχη, η επανεκλογή και το «χαστούκι» του δικαστηρίου

Ποινή φυλάκισης 9 μηνών επιβλήθηκε από το δικαστήριο στον Κοινοτάρχη της Ποταμιάς Παναγιώτης Γιατρού, 57 ετών, για υπόθεση άσεμνης επίθεσης σε νεαρή υπάλληλο του κοινοτικού συμβουλίου η οποία ήταν και γειτόνισσα του και μάλιστα η ίδια τον αποκαλούσε θείο.
 
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα όπως καταγράφονται στην απόφαση, ο κατηγορούμενος και η παραπονούμενη κατά τον επίδικο χρόνο εργάζονταν στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ποταμιάς.
 
Από τα μέσα προς τα τέλη του 2001 μέχρι τον Οκτώβριου του 2013, ο κατηγορούμενος, το γραφείο του οποίου ήταν στο ίδιο δωμάτιο με της παραπονούμενης, σε αρκετές περιπτώσεις όταν ήταν μόνοι τους εντός του γραφείου, την φiλούσε στο μάγουλο παρά τις προσπάθειες της να τον αποφύγει.  
 
Όταν αυτή δεν τον πλησίαζε όπως της ζητούσε, την τραβούσε με τα χέρια του από τα χέρια και τη μέση της για να πάει κοντά του και την έβαζε να καθίσει πάνω στα πόδια του, παρά τη θέληση της ενώ αυτός καθόταν στην καρέκλα του, την αγκάλιαζε και την έπιανε βίαια από τη κοιλία και το στήθος της.
 
Η νεαρή διαμαρτυρόταν και προσπαθούσε να τον απομακρύνει ωστόσο ο κοινοτάρχης συνέχιζε.
 
Της επιτέθηκε και στην φάρμα
 
Τον Ιούλιο του 2012 ο κατηγορούμενος ζήτησε από τη νεαρή να του πάρει κάποια έγγραφα του κοινοτικού συμβούλιου σε φάρμα στην Ποταμιά, όπου αυτός εργαζόταν.
 
Αρχικά αρνήθηκε επειδή φοβόταν αλλά ο κατηγορούμενος επέμενε και η νεαρή μετέβη στην φάρμα όπου τον συνάντησε σε λυόμενο γραφείο.
 
Σε κάποια στιγμή της είπε να έρθει να της δώσει φιλιά καθότι την πεθύμησε. Ακολούθως την πλησίασε και άρχισε να την φιλά στο πρόσωπο με τη βία. Όταν η νεαρή επιχείρησε να αποχωρήσει, ο κατηγορούμενος την τράβηξε  με τη βία πάνω του και τη σήκωσε πάνω ενώ αυτή φώναζε να την αφήσει και τον έσπρωχνε. Εν τέλει, την άφησε και η νεαρή διέφυγε τρέχοντας προς το αυτοκίνητο της.
 
«Δεν την άγγιξε στα γεννητικά όργανα»
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, κατά την αγόρευση του για μετριασμό της ποινής του 57χρονου, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «δεν άγγιξε την κατηγορούμενη στα γεννητικά όργανα ούτε της ζήτησε να τον ακουμπήσει στα δικά του και η συμπεριφορά του περιορίζονταν σε φιλιά στο μάγουλο, ότι την έπιασε από το στήθος, την τραβούσε από τη μέση και την έβαζε να κάθεται στα πόδια του. Χωρίς δηλαδή επαφή κάτω από τα ρούχα, περίπτωση που όπως εισηγήθηκε με αναφορά σε νομολογία, μπορεί να τιμωρηθεί με χρηματική ποινή».  
 
Επίσης ανέφερε ότι είναι αγαπητός αφού για 4 θητείες διετέλεσε κοινοτάρχης (από το 2002) ενώ εξελέγει ακόμη και μετά την καταγγελία που έγινε εναντίον του από τη νεαρή.
 
Ο συνήγορος του κοινοτάρχη ανέφερε ακόμη ότι στις 30 Μαρτίου ο 57χρονος τέθηκε στο στόχαστρο εμπρηστών, με τον ίδιο να λέει ότι δεν έκανε κακό σε κανένα και δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω. Ωστόσο ισχυρίστηκε ότι είχε δεχθεί ένα απειλητικό τηλεφώνημα.
 
«Χαστούκι» δικαστηρίου
 
Το δικαστήριο, λαμβάνοντας και τους μετριαστικούς παράγοντες που ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του κοινοτάρχη, επέβαλε στον κατηγορούμενο άμεση φυλάκιση 9 μηνών, παρά την εισήγηση του για αναστολή ή χρηματική ποινή.
 
Στην απόφαση του το δικαστήριο, τόνισε ότι «δεν ήταν στιγμιαία απερισκεψία και μεμονωμένο περιστατικό άσεμνης επίθεσης αλλά αντίθετα επαναλαμβανόμενες πράξεις που διήρκησαν μεγάλο χρονικό διάστημα».
 
Επίσης, τόνισε ότι ο κατηγορούμενος προκάλεσε αίσθημα προσβολής της αξιοπρέπειας της νεαρής, την ταπείνωσε και δημιούργησε ένα εξευτελιστικό και ταπεινωτικό περιβάλλον στο χώρο εργασίας της.
 
«Όφειλε να τις προστατεύσει από τέτοιες παρενοχλήσεις» κατέληξε το δικαστήριο, κρίνοντας την συμπεριφορά του ανάρμοστη.

Δειτε Επισης

Συνδέθηκε με δώδεκα υποθέσεις εμπρησμού κατοικιών και οχημάτων ο δεσμοφύλακας των Κεντρικών
Χειροπέδες σε 63χρονο για τους πυροβολισμούς εναντίον οχήματος στο Ζακάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Το επεισόδιο μεταξύ δημάρχου και δημοτικού συμβούλου στη Δρομολοξιά
Στο κελί για μια ημέρα οι τρεις ανήλικοι για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Κατήγγειλε σωματική επίθεση από τον Δήμαρχο ο Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ-Έδωσε στοιχεία στις Αρχές
Δεκάχρονος μαθητής ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τη συμπλοκή στη Λευκωσία-Εντοπίστηκαν δύο όπλα
Η μεταβολή της εκδοχής του πληροφοριοδότη για «Δημητρούι» πιθανόν ξανά στο Εφετείο-Υπό κράτηση και οι εννέα
Ζημιές στο όχημα Δημοτικού Σύμβουλου του ΔΗΣΥ στη Δρομολαξιά (pics)
Τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο Δημοτικό Λιβαδιών-Φωτιές, σπασμένα τζάμια και σοβαρές ζημιές (pics)