Ποινή φυλάκισης σε κοινοτάρχη για άσεμνη επίθεση σε νεαρή υπάλληλο του

Ποινή φυλάκισης 9 μηνών επιβλήθηκε από το δικαστήριο στον Κοινοτάρχη της Ποταμιάς Παναγιώτης Γιατρού, για υπόθεση άσεμνης επίθεση σε νεαρή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για την άσεμνη επίθεση σε νεαρή που εργαζόταν στο Κοινοτικό Συμβούλιο μαζί του, κατά το 2011- 2013.
 
Η παραπονούμενη, η οποία ήταν φίλη της κόρης του, δεχόταν παρενόχληση για περίπου 2 χρόνια, ωστόσο δεν είπε σε κανένα τίποτα καθώς νόμιζε ότι θα την αμφισβητούσαν.
 
Ωστόσο ο κοινοτάρχης από κάποια στιγμή και μετά απέστελλε και μηνύματα στην νεαρή, η οποία στην συνέχεια, ενώ σκεφτόταν να παραιτηθεί, μίλησε στην μητέρα της και προέβησαν σε καταγγελία στην αστυνομία.
 
Εκ μέρους της κατηγορούσας αρχής εμφανίστηκε η λειτουργός Αντιγόνη Μιχαήλ η οποία «έδεσε» την υπόθεση με αποτέλεσμα την καταδίκη του κοινοτάρχη ενώ η νεαρή κρίθηκε αξιόπιστη από το δικαστήριο, περιγράφοντας τα όσα έζησε.

Επίσης ο εν λόγω κοινοτάρχης δικάζεται και σε δεύτερη υπόθεση που αφορά  κατάχρηση εξουσίας, συνωμοσίας, κλοπής από αξιωματούχο, παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος, δωροληψία για επίδειξη εύνοιας, δόλο και κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο λειτουργό, πλαστογραφία κ.ά.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που αφορούσε έλεγχο των λογαριασμών του Κοινοτικού Συμβουλίου της κοινότητας Ποταμιάς. Η Ελεγκτική Υπηρεσία εντόπισε παρατυπίες σε σχέση με Νόμους και Κανονισμούς και ζήτησε να ελεχθεί η πιθανότητα διάπραξης ποινικών αδικημάτων.
 
Ο κοινοτάρχης φέρεται να τσέπωσε πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ ενώ επιταγή ύψους €6.000 που παραδόθηκε στον κατηγορούμενο, για να χρησιμοποιηθεί για βοήθεια απόρων δεν έφτασε στους παραλήπτες της.
 
Σε άλλη περίπτωση, εντοπίστηκαν τρία ποσά που καταβλήθηκαν ως εισφορές από το Συμβούλιο στην ΠΕΟ Ποταμιάς και σε Αθλητικό Σωματείο της κοινότητας, δόθηκαν στον κατηγορούμενο και σε άλλο πρόσωπο του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Εξάλλου, η Ελεγκτική Υπηρεσία εντόπισε και άλλες παρατυπίες, όπως πληρωμές χωρίς δικαιολογητικά, αγορά εξοπλισμού που είναι άγνωστο πού κατέληξε κ.ά.
 
Ακόμα εντοπίστηκαν περιπτώσεις ανάθεσης εργασιών σε εταιρείες και άτομα χωρίς την προκήρυξη προσφορών, και χωρίς να λαμβάνεται απόφαση του Συμβουλίου.
 
Επίσης από το 2004 μέχρι το 2011 ο ύποπτος λάμβανε μισθό 700 λιρών (1220 ευρώ) για τις υπηρεσίες που πρόσφερε σε κενή θέση γραμματέα στο Κοινοτικό Συμβούλιο.  Ωστόσο, το 2011 προσλήφθηκε μια κοπέλα χωρίς την έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών παρακάμπτοντας της προβλεπόμενη διαδικασία.  Η υπάλληλος στην κατάθεση της ανέφερε πως εκτελεί σχέση γραμματέα και ουδεμία σχέση είχε με τη θέση που έπρεπε να καλυφτεί. Έτσι ο κοινοτάρχης λάμβανε το δεύτερο μισθό.
 

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές