Το Range Rover, ο Σέρτζιο και οι αποκαλύψεις γύρω από τους εκτελεστές του Λεωνίδη

Ένα ένα το πάζλ της υπόθεσης προσπαθούν να στήσουν οι ανακριτές που διερευνούν τη στυγερή δολοφονία του 47χρονου Έρνεστ Λεωνίδη που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης σε ταβέρνα στη Λεμεσό.

Ενώπιον του δικαστηρίου οδηγήθηκε το πρωί ο 36χρονος Λετονός που συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, (τρίτος ύποπτος που φόρεσε χειροπέδες), και ο οποίος φαίνεται να είναι κάτοχος οχήματος που χρησιμοποίησαν οι δράστες πριν και μετά το φονικό.

 

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 36χρονος παραδέχθηκε να δάνεισε το όχημα του, Range Rover, στον ένα εκ των τριών δραστών του φονικού, εν ονόματι Σέρτζιο. Όπως ισχυρίζεται, περίπου 15 μέρες πριν το φονικό του ζήτησε να του δανείσει το όχημα, πράγμα το οποίο έγινε, και το οποίο του επέστρεψε την επόμενη μέρα μετά τη δολοφονία.  

Ο 36χρονος, σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται, γνώριζε τον Σέρτζιο αλλά δεν γνώριζε το λόγο που ήθελε να του δανείσει το όχημα. Οι δυο βρέθηκαν σε σημείο στην Μουταγιάκα και ακολούθως ο 36χρονος έφυγε με ταξί από το σημείο ενώ ο Σέρτζιο με το Range Rover.

Όταν παρέλαβε πίσω το όχημα του, ο Λετονός ανέφερε ότι ο Σέρτζιο έφυγε από το σημείο με όχημα ενοικιάσεως ενώ αυτός πήρε το όχημα του στο πλυντήριο αυτοκινήτων και αφού το έπλυνε επέστρεψε στην οικία του.  

Επίσης ο 36χρονος παραδέχθηκε ότι μετά τη σύλληψη του επικοινώνησε με τον Σέρτζιο όπου τον ρώτησε εάν έγινε οτιδήποτε με το αυτοκίνητο του. Μάλιστα υπό τον φόβο, ο 36χρονος παραδέχθηκε ότι διέγραψε τις κλήσεις από το κινητό του τηλέφωνο.
 

Το Range Rover στη σκηνή του φόνου

Το εν λόγω όχημα, φαίνεται να χρησιμοποιούσε ο ένας εκ των τριών, τις τελευταίες δυο μέρες πριν το φονικό ενώ από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης φαίνεται να κινείται στο σημείο της ενέδρας, 20 λεπτά πριν τη διάπραξη του εγκλήματος. Εκεί όπου οι εκτελεστές συναντήθηκαν με τους δυο νεαρούς που τελούν υπό κράτηση και οι οποίοι είναι αυτοί που μετέφεραν τους εκτελεστές στην ταβέρνα, με τον ισχυρισμό ότι μετέβησαν στο σημείο κατόπιν ραντεβού καθώς θα τους ενοικίαζαν όχημα.

Επίσης ο 36χρονος Λετονός ισχυρίζεται ότι το όχημα το αγόρασε από το γραφείο ενοικιάσεως του ενός εκ των δυο νεαρών που τελούν υπό κράτηση και ο οποίος είναι ιδιοκτήτης γραφείο ενοικιάσεως ενώ δηλωμένη διεύθυνση του κατόχου του Range Rover είναι του Ρώσου καταζητούμενου ο οποίος φέρεται να παρέλαβε τους δυο νεαρούς από συγκεκριμένο μέρος μετά τη διαφυγή τους.  

Ο 36χρονος τέθηκε υπό κράτηση για 5 μέρες ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν να καταζητούνται.

Συνολικά ο αριθμός των υπόπτων έχουν ανέλθει στους 11 εκ των οποίων οι τρεις φόρεσαν χειροπέδες, οι 3 καταζητούνται βάσει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης και οι άλλοι αναζητούνται χωρίς να εξακριβώνεται μέχρι στιγμής η ταυτότητα τους.
 
Οι 11 είναι:

  • Τρεις δράστες
  • Δύο πρόσωπα που συνόδευαν το θύμα
  • 32χρονη γυναίκα που εξαφάνισε το όχημα από τη σκηνή κατόπιν οδηγιών
  • Δυο πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση και μετέφεραν τους δράστες στη σκηνή
  • Τον αδελφό ενός εκ των συλληφθέντων που τους παρέλαβε από συγκεκριμένο μέρος μετά τη διαφυγή τους
  • Ο 36χρονος Λετονός που είναι κάτοχος του οχήματος που χρησιμοποίησαν οι δράστες πριν και μετά το φόνο
  • Ο 28χρονος Γεωργιανός που δανείστηκε από τον Λετονό το όχημα και πιθανόν να το έδωσε στους δράστες.  

Συνελήφθηκε η Λετονή

Το απόγευμα η αστυνομία φόρεσε χειροπέδες και στην 32χρονη Λετονή που καταζητείτο και η οποία κατόπιν οδηγιών εξαφάνισε το όχημα ενοικιάσεως που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές από τη σκηνή του φόνου. 

Επίσης η 32χρονη φέρεται να είναι ύποπτη και για υπόθεση εκβιασμού και απαίτησης χρημάτων με απειλές με σκοπό την κλοπή. 

Υπενθυμίζεται ότι τη νεαρή έστειλαν στη σκηνή του φόνου οι δύο που συνελήφθησαν αρχικά και οι οποίοι ισχυρίζονται ότι μετέβησαν στο σημείο για να παραδώσουν όχημα ενοικιάσεως στους εκτελεστές αλλά δεν γνώριζαν ότι θα διέπρατταν φόνο. 

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών