Προς ολοταχώς στα συρτάρια του… 0% και η εξιχνίαση της βόμβας στον Φαίδωνα

Άκαρπες οι έρευνες σε σχέση με την βομβιστική επίθεση στο όχημα της μητέρας του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, αφού πέντε μέρες μετά, η αστυνομία δεν κατάφερε να φθάσει στα ίχνη ούτε των δραστών ούτε των ηθικών αυτουργών.
 
Παρά το γεγονός ότι ο Φαίδωνας κατονόμασε πρόσωπα στην κατάθεση του, λόγω του ότι ο αριθμός αυτών των προσώπων ανέρχονται στα 15 και τα μέτωπα του Δημάρχου είναι αρκετά λόγω των αποκαλύψεων του, το έργο των ανακριτών δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο.
 
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, μέχρι στιγμής για κατάθεση έχουν κληθεί 30 πρόσωπα, χωρίς όμως να προκύψει οτιδήποτε.
 
Υπενθυμίζεται ότι για κατάθεση κλήθηκαν παράγοντες του ποδοσφαίρου, με τους Προέδρους του Ερμή και του Άρη, Λούκα Φανιέρο και Σταύρο Δημοσθένους ενώ για κατάθεση κλήθηκε και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας.
 
 
Η μόδα της βόμβας και το 0% στην εξιχνίαση
 
Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι εμπρησμοί ή οι βόμβες, με την αστυνομία να τρέχει να εξιχνιάζει υποθέσεις, χωρίς όμως να τα καταφέρνει.
 
Αποτέλεσμα, η αδυναμία της, να δίνει κίνητρο στα πρόσωπα που επιλέγουν είτε να λύνουν τις διαφορές τους με αυτό τον τρόπο είτε θέλουν να περάσουν κάποιο μήνυμα στους στόχους.
 
Ενδεικτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2017, όπου διαπράχθηκαν 110 εμπρησμοί/απόπειρες, εκ των οποίων εξιχνιάστηκαν μόνο οι 16, δηλαδή ποσοστό μόλις 14%. Επίσης, την ίδια χρονική περίοδο, διαπράχθηκαν 21 βομβιστικές επιθέσεις, με ποσοστό εξιχνίασης… 0%.      
 
Στις περιπτώσεις που οι υποθέσεις έχουν εξιχνιαστεί, αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι οι στόχοι «μίλησαν» ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις όχι, με την αστυνομία να αδυνατεί να βρει την άκρη του νήματος.
 
Οι περισσότεροι εμπρησμοί διαπράχθηκαν στην Λευκωσία (46) και Λεμεσό (39) ενώ οι περισσότερες βομβιστικές επιθέσεις διαπράχθηκαν στην Λεμεσό (11) και ακολουθεί η Λευκωσία με 9.
 
Το 2016, διαπράχθηκα 173  εμπρησμοί και 56 βομβιστικές επιθέσεις ενώ το 2015 188 εμπρησμοί και 52 βομβιστικές επιθέσεις. Συνολικά για το πρώτο εξάμηνο του 2017 διαπράχθηκαν 131 εμπρησμοί/απόπειρας/βομβιστικές επιθέσεις.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών