Ο «λαϊκιστής» Φαίδωνας  και η «τέλεια» αστυνομία

Ολομέτωπη επίθεση κατά της αστυνομίας εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος μετά τη βομβιστική επίθεση που δέχθηκε η μητέρα του, με αποδέκτη όμως τον ίδιο. Ο Δήμαρχος Πάφου μιλώντας στα ΜΜΕ κατακεραύνωσε την αστυνομία κάνοντας λόγο για κυκλώματα ναρκωτικών, ποδοσφαίρου, αρχαιοκαπηλίας, τ/κ περιουσιών και άλλα τα οποία συγκαλύπτονται, όπως ο ίδιος είπε, από τις αρχές.
 
Μετά τα όσα ανέφερε ο κύριος Φαίδωνος τα οποία άφηναν εκτεθειμένη την αστυνομία, η ηγεσία της δύναμης με ανακοίνωση της απέρριψε τις κατηγορίες, ενώ ανέφερε ότι δεν θα συμμετάσχει σε αντιπαραθέσεις για χάριν εντυπώσεων για αυτό και «δεν θα ακολουθήσει τον κατήφορο του λαϊκισμού που έχει επιλέξει ο κύριος Φαίδωνος».

Στην ουσία η αστυνομία επέλεξε τη σιωπή και δεν απάντησε στο περιεχόμενο των δηλώσεων Φαίδωνος, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε μιλήσει και για διαρροές.

Μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας ο Δήμαρχος πέρασε ξανά στην αντεπίθεση απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Αστυνομία σχολιάζοντας πως στον δημόσιο διάλογο όταν συζητούνται οι αδυναμίες και τα προβλήματα της Αστυνομίας είναι μεγάλο και επικίνδυνο λάθος να τα βαφτίζουμε λαϊκισμό για να τα προσπεράσουμε »
 
«Σε μια μικρή χώρα με τόσα σκάνδαλα, τόση διαφθορά και μια κατάρρευση της οικονομίας αν κάποιοι δεν διερωτώνται τι πάει λάθος και θέλουν μόνο να λέμε ότι η Αστυνομία τα κάνει όλα τέλεια αυτό δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον» καταλήγει ο Δήμαρχος Πάφου.

Κατονόμασε πολλούς, καμία σύλληψη

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Πάφου στην κατάθεση του κατονόμασε 11 πρόσωπα με τα οποία είχε ανοιχτούς λογαριασμούς.
Ο Δήμαρχος Πάφου, μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, ξεκαθάρισε ότι στην κατάθεση του «έδωσε» 11 ύποπτους με τους οποίους είχε ανοιχτά μέτωπα ενώ για άλλη μια φορά σε ότι αφορά τους χειρισμούς της αστυνομίας σε σχέση με τα κυκλώματα που κατονομάζει, ανέφερε ότι «εάν η συγκάλυψη είναι από ανικανότητα, τότε είναι εγκληματική» ή εάν πρόκειται για εκδούλευση πολιτικά πρόσωπα, είναι μηχανισμός συγκάλυψης». 

Αναφερόμενος στον «μάστρο», όπως τον χαρακτήρισε, του κυκλώματος ναρκωτικών της Πάφου, είπε ότι παραμένει ασύλληπτος, είτε γιατί είναι τόσο οργανωμένος, είτε οι εντεταλμένοι του αρμόδιου τμήματος της αστυνομίας που πρέπει να τον διώξει είναι ανίκανοι, είτε μέσα σε αυτό το τμήμα υπάρχει διαφθορά. «Ο ανίκανος και ο διεφθαρμένος μπορεί να σου κάνει την ίδια ζημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.   
 
Ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε σε βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Πάφο με φόντο τα ναρκωτικά, τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα αυτές οι εγκληματικές ενέργειες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα «γιατί άφησαν τα κυκλώματα να ανδρωθούν».  
 
Ο στημένος τελικός και ο… Κούμας
 
Ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο κύκλωμα ποδοσφαίρου, λέγοντας ότι «έβαλαν βόμβες σε 4-5 διαιτητές, έκαψαν το αυτοκίνητο του Κούμα. Γνωστός ο Κούμας στο ποδόσφαιρο, ο ρόλος του και τι παράγοντας είναι», διερωτώμενος «τι γίνεται με το ποδόσφαιρο;»
 
«Μα δεν έχουμε πληροφορία, να έρθει κάποιος να μας δώσει κατάθεση. Μα είπα για τον στημένο τελικό τότε. Ξέρω και ποιος τελικός ήταν και ξέρει και η αστυνομία», ανέφερε ο κ. Φαίδωνας. 
 
Οι διαρροές από αστυνομία και… ο απολυμένος θείος
 
Επίσης ο κ. Φαίδωνας ανέφερε ότι έδωσε κατάθεση και λίγο αργότερα έβαλαν βόμβα στην μητέρα του ενώ όπως είπε μετά τις καταγγελίες του για τις
τουρκοκυπριακές περιουσίες, απέλυσαν από την δουλειά τον αδελφό της μητέρας του.
 
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «πας να δώσεις κατάθεση, αυτός που μας έδωσε τις πληροφορίες, τον συλλαμβάνουν και τον βάζουν για 8 ημέρες στο κελί. Πάω δίνω κατάθεση για υπόθεση με 3 εκατομμύρια μίζα και τι έγινε; Στις 48 ώρες που έδωσα κατάθεση πριν ξεκινήσει η διερεύνηση, και ενώ είχα προειδοποιήσει ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας ότι εάν βάλετε το τάδε άτομο θα τα διαρρεύσει σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, τα διέρρευσε, ενημέρωσε τους επιχειρηματίας που εμπλέκονταν και τους τραπεζίτες».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ορειβάτες στην Κίνα κόλλησαν σε γκρεμό για περισσότερο από μία ώρα λόγω συνωστισμού-Απίστευτη εικόνα
Στο Κάιρο οι διαμεσολαβητές της Χαμάς-«Αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ δεν θα υπάρξει συμφωνία»
Τύπος ισχυρίζεται ότι τρώει κάθε μέρα πίτσα τα τελευταία έξι χρόνια-«Νιώθω υγιής»
Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
Η φύση έχει τις λύσεις-Ουρακοτάγκος θεράπευσε τραύμα φτιάχνοντας αλοιφή με ιαματικό φυτό
«Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί»-Προειδοποιεί ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ
Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο