Εκδορές από… μακαρόνια - Απίστευτες δικαιολογίες από τον φερόμενο δολοφόνο του Κλεάνθους

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας σε σχέση με τη δολοφονία του 86χρονου Μιλτιάδη Κλεάνθους ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής στην οικία του στον συνοικισμό του Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό.
 
Ο 29χρονος γείτονας του θύματος που συνελήφθη ως ύποπτος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την 6ημερη κράτηση του.
 
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, όταν η αστυνομία ενημέρωσε τον 29χρονο ότι θα συλληφθεί ως ύποπτος, αυτός απάντησε «για όνομα του Θεού» ενώ ανακρινόμενος εμφανίζεται «σκληρός» και αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.  
 
Ο 29χρονος έφερε εκδορές στο σώμα του και ερωτηθείς για αυτές, ανέφερε στους ανακριτές ότι προκλήθηκαν έπειτα από ατύχημα που είχε ενώ μαγείρευε μακαρόνια.  
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην αστυνομία η κόρη του άτυχου Κλεάνθους, ο 29χρονος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον πατέρα της και τον βοηθούσε οικονομικά. Μάλιστα του είχε εμπιστευτεί το κλειδί του σπιτιού του και είχε πρόσβαση σε αυτό.
 
Ενώπιον της αστυνομίας υπάρχει μαρτυρία ότι ο 86χρονος είχε αναφέρει σε φιλικό του πρόσωπο ότι λίγες μέρες πριν τη δολοφονία, έδωσε στον ύποπτο 40 ευρώ μετά από πίεση και το θύμα τα είχε ζητήσει πίσω από την συμβία του, η οποία του επέστρεψε 20 ευρώ. Ακολούθως ο ύποπτος μετέβη στην οικία του θύματος όπου ενοχλημένος του επέστρεψε άλλα 10 ευρώ.
 
 
 Ψάχνουν τον δεύτερο
 
Εκτός του συλληφθέντος η αστυνομία καταζητεί και τον συνεργάτη του, αφού η μαρτυρία που εξασφαλίστηκε αναφέρεται σε δύο πρόσωπα να διαφεύγουν από το σπίτι του θύματος.
 
Σύμφωνα με μαρτυρία που τέθηκε ενώπιον των αρχών αναφέρεται πως γύρω στις 11 το βράδυ του Σαββάτου θεάθηκαν δύο πρόσωπα να πηδούν από τον χαμηλό τοίχο της μικρής οικίας και να τρέχουν στο σκοτάδι. Είχε προηγηθεί ένας θόρυβος που προερχόταν από την οικία του ηλικιωμένου και προφανώς προερχόταν από την επίθεση που δεχόταν το θύμα και την θραύση αντικειμένου, πιθανόν του φωτιστικού, με το οποίο πιστεύεται ότι χτυπήθηκε ο 86χρονος. 
 
Δολοφονία για 200 ευρώ..
 
Τα κίνητρα της δολοφονίας φαίνεται να είναι οικονομικά αφού εκτιμάται ότι ο άτυχος γέροντας έπεσε θύμα ληστείας κι οι δράστες τον κτύπησαν μέχρι θανάτου. Η λεία της ληστείας ήταν μόνο διακόσια ευρώ, ποσό που είχε στην κατοχή του ο άτυχος Κλεάνθους.
  
Όπως εξακριβώθηκε ο 86χρονος Κλεάνθους νωρίτερα είχε κάνει ανάληψη ποσού 300 ευρώ από τον λογαριασμό του. Τα 100 τα έδωσε για την πληρωμή ασφάλειας ενώ τα άλλα 200 δεν εντοπίστηκαν εντός της οικίας του.
 
Τον 86χρονο εντόπισε νεκρό εντός της οικίας του σε χώρο που ενώνει το καθιστικό με την κουζίνα, η κόρη του που έντρομη ειδοποίησε την αστυνομία.
 
Προέκυψε και άλλη σύλληψη
 
Ερωτηθείς ο ύποπτος που βρισκόταν το βράδυ του Σαββάτου όπου διαπράχθηκε ο φόνος, ο 29χρονος ανέφερε ότι ήταν σε όχημα που ανήκει σε φίλο του.
 
Ακολούθησαν έρευνες όπου μέσα σε αυτό εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών και ως εκ τούτου συνελήφθη και ο φίλος του 29χρονους,   

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών