Τι έδειξε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου Κλεάνθους – «Σκληρός» ο ύποπτος

Το μένος των δραστών έδειξε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 86χρονου Μιλτιάδη Κλεάνθους ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής στην οικία του στον συνοικισμό του Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό.
 
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα, ο θάνατος του Κλεάνθους προήλθε από αιμορραγικό σοκ  συνεπεία πολλαπλών χτυπημάτων με θλων όργανο.
 
Το θύμα έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και τα άνω άκρα, πιθανό κατά την αντίσταση που προέβαλε στα χτυπήματα των δραστών, τα οποία φέρεται να προήλθαν από ένα αμπαζούρ που βρέθηκε πεσμένο και ματωμένο δίπλα από τη σωρό του Κλεάνθους. Επίσης οι δράστες είχαν βάλει στο στόμα του 86χρονου ύφασμα.
 

 

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση συνελήφθη 29χρονος γείτονας του θύματος με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις και είχε τα κλειδιά της οικίας του ενώ του έδινε χρήματα.
 
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο όπου οδηγήθηκε το πρωί ο ύποπτος, όταν η αστυνομία ενημέρωσε τον 29χρονο ότι θα συλληφθεί ως ύποπτος, αυτός απάντησε «για όνομα του Θεού» ενώ ανακρινόμενος εμφανίζεται «σκληρός» και αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.  
 
Ο 29χρονος έφερε εκδορές στο σώμα του και ερωτηθείς για αυτές, ανέφερε στους ανακριτές ότι προκλήθηκαν έπειτα από ατύχημα που είχε ενώ μαγείρευε μακαρόνια.  
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην αστυνομία η κόρη του άτυχου Κλεάνθους, ο 29χρονος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον πατέρα της και τον βοηθούσε οικονομικά. Μάλιστα του είχε εμπιστευτεί το κλειδί του σπιτιού του και είχε πρόσβαση σε αυτό.
 
Ενώπιον της αστυνομίας υπάρχει μαρτυρία ότι ο 86χρονος είχε αναφέρει σε φιλικό του πρόσωπο ότι λίγες μέρες πριν τη δολοφονία, έδωσε στον ύποπτο 40 ευρώ μετά από πίεση και το θύμα τα είχε ζητήσει πίσω από την συμβία του, η οποία του επέστρεψε 20 ευρώ. Ακολούθως ο ύποπτος μετέβη στην οικία του θύματος όπου ενοχλημένος του επέστρεψε άλλα 10 ευρώ.
 
Δολοφονία για 200 ευρώ.. 
 
Τα κίνητρα της δολοφονίας φαίνεται να είναι οικονομικά αφού εκτιμάται ότι ο άτυχος γέροντας έπεσε θύμα ληστείας κι οι δράστες τον κτύπησαν μέχρι θανάτου. Η λεία της ληστείας ήταν μόνο διακόσια ευρώ, ποσό που είχε στην κατοχή του ο άτυχος Κλεάνθους.
  
Όπως εξακριβώθηκε ο 86χρονος Κλεάνθους νωρίτερα είχε κάνει ανάληψη ποσού 300 ευρώ από τον λογαριασμό του. Τα 100 τα έδωσε για την πληρωμή ασφάλειας ενώ τα άλλα 200 δεν εντοπίστηκαν εντός της οικίας του.
 
Τον 86χρονο εντόπισε νεκρό εντός της οικίας του σε χώρο που ενώνει το καθιστικό με την κουζίνα, η κόρη του που έντρομη ειδοποίησε την αστυνομία.

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον