Δεν αποφυλακίζεται ο ισοβίτης Γεωργιάδης – Το ένα «όχι» μετά το άλλο

«Όχι» είπε ξανά το Ανώτατο δικαστήριο στο αίτημα αποφυλάκισης του Κύπριου ισοβίτη Κυριάκου Γεωργιάδη ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει εκτίσει την ποινή του και κρατείται παράνομα στις Κεντρικές φυλακές.
 
Ο 58χρονος ισοβίτης είχε καταδικαστεί σε δυο φορές ισόβια κάθειρξη στην Αμερική για το φόνο εκ προμελέτης του εραστή της συζύγου του και απόπειρα φόνου της ίδιας, τον Σεπτέμβριο του 1994, και το 2012 μεταφέρθηκε στην Κύπρο για να συνέχεια την έκτισης της ποινής του.
 
Ο Κυριάκος Γεωργιάδης εξέτισε στην Αμερική 18 χρόνια της ποινής του και άλλα 4 στην Κύπρο, και αφού όπως ο ίδιος υποστηρίζει λόγω και της καλής διαγωγής του έχει το δικαίωμα να αποφυλακιστεί επ’ αδεία. Ως εκ τούτου, τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι, ο ισοβίτης αποτάθηκε στο Συμβούλιο αποφυλάκισης των φυλακών, ωστόσο το αίτημα του είχε απορριφθεί καθώς θα έπρεπε να εκτίσει στο σύνολο 25 χρόνια για να δικαιούται να αποφυλακιστεί.
 
Ωστόσο ο ισοβίτης, πέρσι τον Δεκέμβριο αποτάθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο υποστηρίζοντας, σύμφωνα με την απόφαση, ότι «παράνομα κρατείται στις Κεντρικές φυλακές» και ότι έχει εκτίσει την ποινή του ενώ στην υπεράσπιση του αναφέρθηκε ότι εάν εξέτιε την ποινή του στην Αμερική, αυτή τη στιγμή θα αποφυλακιζόταν.
 
Η αίτηση του όμως απορρίφθηκε.
 
Επιμένει ο Γεωργιάδης
 
Με νέα προσφυγή του στο Ανώτατο, ο Γεωργιάδης ζήτησε την έκδοση διατάγματος Habeas Corpus ώστε να αποφυλακιστεί άμεσα.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από τις ΗΠΑ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχέση με την ποινή του ισοβίτη, προκύπτει ότι οι ποινές
που του επιβλήθηκαν ήταν διαδοχικά και είναι αορίστου χρόνου. Δεν υπάρχει δε καθορισμένη ημερομηνία κατά την οποία δικαιούται να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.
 
Οι αρχές των ΗΠΑ διευκρίνισαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι ο Κυριάκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε σε δυο φορές ισόβια και σε περίπτωση που συνέχιζε να εκτίει την ποινή του στην Αμερική, θα είχε δικαίωμα αποφυλάκισης το 2020.  
 
Κατά την εν λόγω ημερομηνία ο ισοβίτης θα είχε εκτίσει συνολικά και πραγματικά 24 χρόνια, 10 μήνες και 8 μέρες.
 
Ο Γεωργιάδης ισχυρίζεται ότι η κράτηση του είναι παράνομη και ζήτησε την αποφυλάκιση του, αίτημα το οποίο για άλλη μια φορά απορρίφθηκε.
 
Το έγκλημα πίσω από την διπλή ισόβια κάθειρξη…
 
Ο Κυριάκος Γεωργιάδης  από τη Λεμεσό, καταδικάστηκε το 1994, 35 ετών τότε, δύο φορές σε ισόβια φυλάκιση στο Λος Άντζελες.
 
Ο ισοβίτης, που είχε άδεια οπλοφορίας, πυροβόλησε την κοπέλα με την οποία συζούσε για χρόνια και τον εραστή της.
 
Ακολούθως κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία ενώ περίμενε στον τόπο του εγκλήματος μέχρι να συλληφθεί.
 
Ο Κ. Γεωργιάδης έχει μια κόρη 21 χρονών από προηγούμενη σχέση του, που ζει στην Αμερική ενώ υπενθυμίζεται ότι λόγω της απόρριψης των αιτημάτων του για αποφυλάκιση, είχε κατέλθει σε απεργία πείνας.
 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών