Στις αιγυπτιακές αρχές παραδίδεται το αρχαίο αγγείο - Η έκκληση της αστυνομίας

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει σε σχέση με την παράδοση προς τις Αιγυπτιακές Αρχές αρχαίου αιγυπτιακού αγγείου, η Αστυνομία αφού διενήργησε έρευνα, κατέληξε ότι δεν στοιχειοθετούνται οποιαδήποτε αδικήματα εναντίον οποιουδήποτε.       
 
Ο φάκελος τέθηκε ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας  ο οποίος αφού μελέτησε το περισυλλεγέν μαρτυρικό υλικό συμφώνησε με τη θέση της Αστυνομίας.

          Επομένως, το αρχαίο αντικείμενο θα πρέπει να παραδοθεί στις Αιγυπτιακές Αρχές προς ικανοποίηση του αιτήματος δικαστικής συνδρομής που είχαν υποβάλει και το οποίο κρίθηκε ως βάσιμο και δικαιολογημένο, αφού αυτό ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων με τη συγκεκριμένη αιγυπτιακή αρχαιότητα.

          Η Αστυνομία δεν κατέχει οποιαδήποτε στοιχεία που να δικαιολογούν την περαιτέρω διερεύνηση σε σχέση με την προέλευση του αγγείου.

          Επειδή όμως κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Αξιών, προβλήθηκαν ισχυρισμοί σύμφωνα με τους οποίους ενδεχόμενα το αγγείο τούτο να έχει προέλθει από παράνομη ανασκαφή στην Κύπρο, η Αστυνομία, κατόπιν οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα, καλεί οποιονδήποτε πρόσωπο κατέχει οποιαδήποτε βάσιμη πληροφορία και / ή στοιχεία που αφορούν το θέμα αυτό, να τα παρουσιάσει στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, (τηλέφωνα επικοινωνίας 24-804060 και 24-804066) δίνοντας κατάθεση το ταχύτερο δυνατό, δεδομένου ότι το αγγείο έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί τη Δευτέρα 20/11/2017 στις Αιγυπτιακές Αρχές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ιστορία πίσω από το Αιγυπτιακό αγγείο που θα παραδώσει ο Πρόέδρος στον αλ Σίσι
 
Η υπόθεση με το αιγυπτιακό αγγείο επανήλθε στη Βουλή, πολλή φασαρία χωρίς λόγο λέει ο Υπουργός 
 
Η υπόθεση που αφορά στο αιγυπτιακό αγγείο επανήλθε σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού του Υπουργείου Μεταφορών στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, με τον Υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη ωστόσο να δηλώνει πως έγινε πολύ καλός χειρισμός της υπόθεσης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ο Μάριος Δημητριάδης είπε πως έγινε πολύ καλός χειρισμός από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά «μακάρι να είχαμε και άλλες Μαρίνες Ιερωνυμίδου», αναφερόμενος στην Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Μαρίνα Ιερωνυμίδου.
 
Πρόσθεσε παράλληλα πως αν υπάρχουν καταγγελίες και διεξάγεται αστυνομική έρευνα και δεν πρέπει το αγγείο  να παραδοθεί, ας μην παραδοθεί.
 
«Στο τέλος της ημέρας νομίζω γίνεται πολλή φασαρία χωρίς λόγο, όπως και για πολλά θέματα αυτή την περίοδο» είπε.
 
«Αν δεν πρέπει να παραδοθεί, ας μην παραδοθεί. Δεν μπορώ να είμαι πιο ξεκάθαρος» πρόσθεσε.
 
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης είπε ότι η Κυβέρνηση στην προσπάθεια της να απαντήσει τα βάσιμα και λογικά ερωτήματα σε σχέση με την υπόθεση του αιγυπτιακού αγγείου πέφτει συνεχώς σε αντιφάσεις και το όλο της αφήγημα περιλαμβάνει κενά και ασάφειες.
 
Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι η Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο βρισκόταν στην κόκκινη λίστα των κλεμμένων αντικειμένων της Αιγύπτου.
 
«Αυτή η πολύ σημαντική πληροφόρηση δεν ακούστηκε χτες στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Ελέγχου ούτε από την εκπρόσωπο του Τμήματος Αρχαιοτήτων ούτε από την πλευρά της Αστυνομίας. Αντίθετα μας ειπώθηκε ότι μετά την ενημέρωση που έκαμε η κυπριακή Αστυνομία στην Interpol, πληροφορήθηκαν εκ των υστέρων ότι το αγγείο αναζητείται από τις αιγυπτιακές αρχές και ότι ζητήθηκε από τις αιγυπτιακές αρχές δικαστική συνδρομή για επιστροφή του αγγείου στην Αίγυπτο» δήλωσε, υποδεικνύοντας ότι «πρέπει να διερευνηθεί πλήρως αυτή η υπόθεση, να διερευνηθούν πλήρως όλες οι σκοτεινές πλευρές της και εφόσον οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει το αντικείμενο να ταξιδέψει εκτός Κύπρου, σύμφωνα άλλωστε και με τη συνήθη διεθνή πρακτική».
 
Σε ερώτηση αν τίθεται θέμα για τη Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων ο κ. Περδίκης είπε ότι όταν η Γενική Διευθύντρια ερωτάται κατά πόσον έχει υπόψη της την κόκκινη λίστα της Interpol για τα κλεμμένα αντικείμενα ξένων χωρών και αν το συγκεκριμένο αγγείο είναι σε αυτή τη λίστα και η απάντηση της είναι ότι δεν ξέρει αυτή την κόκκινη λίστα τη στιγμή που αυτή είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο, τότε τίθενται κάποια ερωτήματα σε σχέση με τη Διευθύντρια.
 

Δειτε Επισης

Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών