«Καρφώνει» τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ καθηγητής – Γνώριζε για το φαγοπότι και τους εκβιασμούς

Επιστολή προς τους συναδέλφους του απέστειλε σήμερα ο καθηγητής του ΤΕΠΑΚ Αντώνης Θεοχάρους μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το φαγοπότι εκατομμυρίων που στήθηκε από λειτουργό του Πανεπιστημίου, με την οποία «καρφώνει» τον Πρύτανη ότι ήταν ενήμερος αλλά «συγκάλυψε την παρανομία».
 

Σύμφωνα με την επιστολή που έχει στην κατοχή του και δημοσιεύει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ο καθηγητής καταγγέλλει ότι ενημέρωσε κατ΄ επανάληψη τον Πρύτανη για τα καθέκαστα και μάλιστα η ίδια συμφώνησε μαζί του ενώ τον ενημέρωσε και για άλλες υποθέσεις, αντιπρύτανης οικονομικών.
 
Αυτούσια η επιστολή
 
Συνάδελφοι,
 
Κατόπιν πολλής σκέψης και προβληματισμού αποφάσισα όπως αποστείλω το παρών μήνυμα αφού η συνείδηση μου αλλά και η λύπη μου από τον διασυρμό του πανεπιστημίου και συναδέλφων μου ακαδημαϊκών/ερευνητών δεν μου επιτρέπουν να παραμείνω απαθής.
 
Είναι πραγματικά εξοργιστικό να αποστέλλεται ηλ. μήνυμα από το γραφείο του Πρύτανη (ανυπόγραφο) με το οποίο να τίθεται ως πρώτο σημείο απάντησης ότι “ Οι υπό αναφορά υποθέσεις τοποθετούνται χρονικά πριν από το έτος 2015”.
 
Σε τουλάχιστον τρείς περιπτώσεις κ. ΠΡΥΤΑΝΗ, σε είχα ενημερώσει για τις παράνομες ενέργειες και εκβιασμούς λειτουργού και μάλιστα με είχες πληροφορήσει και για άλλες περιπτώσεις συναδέλφων τις οποίες είχες υπόψιν σου.
 
Ως ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ δεν έπραξες τίποτα και με τον ίδιο τρόπο που ένιψες τας χείρας σου με τις υποθέσεις των κτιρίων και -τουλάχιστον σιωπηλά- συγκάλυψες την παρανομία, έπραξες και στην προκειμένη περίπτωση. Με αυτό τον τρόπο επιτρέψατε σε κάποιους να ασελγούν σε βάρος του πανεπιστημίου και να εκβιάζουν συναδέλφους με τα γνωστά αποτελέσματα.
 
Αναγκάστηκα και πάλι τότε (ως τραμπούκος, προβληματικός με ξύλινη γλώσσα  κτλ– χαρακτηρισμοί που συχνά μου αποδίδονται) να πάρω το βάρος στους ώμους μου και να καταγγείλω την υπόθεση και υπόκειμαι μέχρι και σήμερα τεράστιο κόστος.
 
Η προσφιλής τακτική σου να αποποιείσαι ευθυνών είναι εξοργιστική και τολμώ να πω τρομακτική, αφού οι συνέπειες είναι τεράστιες για το πανεπιστήμιο. Τη στιγμή που τα ΜΜΕ βουίζουν, διασύρονται ακαδημαϊκοί, χλευάζεται η ποιότητα των ερευνητικών μας αποτελεσμάτων μέλημα σας είναι να αποποιηθήτε οποιονδήποτε ευθυνών.
 
Καλώ τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Πανεπιστημίου όπως σε συνεργασία με την κοινότητα των ακαδημαικών και διοικητικών δρομολογήσουν ενέργειες και επαφές για να προστατευτεί το κύρος και αξιοπιστία του ΤΕΠΑΚ ως οργανισμού αλλά και των ανθρώπων που το αποτελούν.
 
Καλή υπομονή και δύναμη σε όλους
Αντώνης
 

Δειτε Επισης

Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια