Με τουπέ υποκόσμου η εγκέφαλος της κομπίνας στο ΤΕΠΑΚ – «Ξέρω που μένει το παιδί σου»

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστήριο Λεμεσού οδηγήθηκε στις 11 το πρωί, η εντεκάδα που συνελήφθη χθες σε σχέση με το φαγοπότι εκατομμυρίων με φόντο ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, την περίοδο 2008-2015.
 
Στους 11 υπόπτους περιλαμβάνεται καθηγητής του ΤΕΠΑΚ, η πρώην αρμόδια λειτουργός του Πανεπιστημίου  Ροζίτα Παυλίδου, που φέρεται να ήταν ο «εγκέφαλος» της κομπίνας,  καθώς και εννέα συγγενικά της  πρόσωπα.
 
Η διερεύνηση της υπόθεση άρχισε πριν από περίπου 6 μήνες και μαρτυρίες εξασφαλίστηκαν στην πορεία των καταθέσεων που λήφθηκαν από πανεπιστημιακό και άλλο προσωπικό.

Όπως είχε διαπιστωθεί, 23 ερευνητικά προγράμματα της περιόδου 2008-2015, ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, είχαν αναληφθεί από τη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία φέρεται να εξέδιδε πλαστά έγγραφα και τιμολόγια και να αποσπούσε τα ανάλογα χρηματικά ποσά από τα κονδύλια ερευνητικών προγραμμάτων που στην πραγματικότητα δεν υλοποιούνταν από την ίδια, ενώ κάποια ερευνητικά προγράμματα είχαν υλοποιηθεί με πρωτοβουλίες καθηγητών του Πανεπιστημίου.

Η εν λόγω λειτουργός «εγκέφαλος», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ασκούσε πιέσεις σε πρόσωπα να συνεργαστούν με συγκεκριμένα πρόσωπα για τα συγκεκριμένα προγράμματα ενώ όταν ενημερώθηκε για την έναρξη ποινικής διερεύνησης απειλούσε πρόσωπα για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.
 
Μάλιστα σε μια περίπτωση απείλησε με τοποθέτηση βόμβας τονίζοντας σε πρόσωπο ότι «γνωρίζω που μένει το παιδί σου και ένα τηλέφωνο χρειάζεται…»
 
Επίσης σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, η εν λόγω λειτουργός μόλις μέσα σε 1 χρόνο προγραμμάτισε 40 ταξίδια για υπηρεσιακούς λόγους και έλαβε χρηματικό ποσό ύψους πέραν των 20 χιλιάδες ευρώ.
 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών