«Τρέχει» να τα μαζέψει η αστυνομία για τα επεισόδια – Πυρά από παντού

Στο ίδιο έργο θεατές για τρίτη φορά στο ίδιο σημείο, στον Εναέριο Λεμεσού, βρεθήκαμε χθες βράδυ όταν οπαδοί του Απόλλωνα και της ΑΕΛ οι οποίοι μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης πιάνοντας στον ύπνο την αστυνομία.

Παρά τις εξαγγελίες και τα «θα» της αστυνομίας για αυστηρά μέτρα για τον τελικό Κυπέλου και παρά το γεγονός ότι και ο ποιο ανίδεος γνωρίζει ότι ο φόβος επεισοδίων από οπαδούς των συγκεκριμένων ομάδων στον Εναέριο είναι ορατός, οι αρχές παρέμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και εκ των υστέρων «τρέχουν» να τα μαζέψουν.

Σε βίντεο που κάνουν το γύρω του διαδικτύου καταγράφονται σκηνές ωμής βίας και οι εικόνες σε παραπέμπουν σε σκηνικό πολέμου, καθώς οι χούλιγκαν τα έκαναν γης μαδιάμ, προκαλώντας μάλιστα σε ζημιές σε παρακείμενες επιχειρήσεις.

Ωστόσο η αστυνομία, παρά τις επικρίσεις που δέχεται, επιμένει ότι απέτρεψε τα χειρότερα γεγονός που εύλογα διερωτάται ποια είναι τελικά τα χειρότερα για αυτούς; Οι νεκροί;

Η πορεία των οπαδών του Απόλλωνα ήταν από το πρωί γνωστή στους πάντες και ότι αυτοκινητοπομπή θα διέσχιζε τον παραλιακό της Λεμεσού με τελικό σταθμό το ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η ομάδα το βράδυ πριν τον μεγάλο τελικό.

Ωστόσο, το πάθημα δεν έγινε μάθημα για την αστυνομία και τους ανωτέρους της, αφού δεν έλαβαν αυξημένα μέτρα ώστε να αποτρέψει την συνάντηση των οπαδών στην περιοχή του Εναερίου όπου βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια ο Σύνδεσμος Φιλάθλων της ΑΕΛ.

Υπενθυμίζεται, και προς την αστυνομία, στο ίδιο σημείο εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια τόσο τον Μάιο του 2013 όσο και τον Μάιο 2016. 

Έντονες επικρίσεις άσκησε το πρωί από την εκπομπή του Άλφα ο βουλευτής Λεμεσού του Δημοκρατικού Συναγερμού Ευθύμιος Δίπλαρος, ο οποίος σχολιάζοντας τα επεισόδια δεν δίστασε να πει ότι σε επίπεδο αστυνομίας κάποιοι πρέπει να παραιτηθούν.  

Πώς σχολιάζει ο Ιωνάς 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια που συνέβησαν στον Εναέριο στη Λεμεσό μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, είπε ότι η διερεύνηση εμπίπτει στο επιχειρησιακό τμήμα της Αστυνομίας και παρέπεμψε στον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας. Είπε ακόμα ότι αξιολογούνται τα δεδομένα και θα ενημερωθεί εφόσον προκύπτει οποιοδήποτε θέμα.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου, ο οποίος είπε ότι κάποια στελέχη της Δύναμης (Αστυνομίας) πρέπει να πάνε στα σπίτια τους, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι κατά την άποψή του δεν είναι θέμα για το οποίο, “ο κ. Δίπλαρος έπρεπε να προβεί σε σχόλια, αλλά θέμα που πρέπει να αξιολογηθεί από την Αστυνομία, και εφόσον προκύψει οτιδήποτε να μας ενημερώσει”.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στους αθλητικούς χώρους, είπε ότι το 2014 η Κυβέρνηση έδειξε την αποφασιστικότητά της με το νομοσχέδιο που κατέθεσε και ψηφίστηκε σε νόμο και υπάρχουν παραδείγματα εφαρμογής με ποινές που επιβλήθηκαν από Δικαστήρια.

Περαιτέρω ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα βίας πρέπει να εφαρμοστεί όλη η δέσμη των νόμων και μέτρων που ψηφίστηκαν.

Υπενθυμίζοντας ότι η ΚΟΠ αρνήθηκε να αναλάβει την εγκατάσταση των απαιτούμενων μηχανημάτων για την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου και η ευθύνη ανελήφθη από τον ΚΟΑ, είπε ότι η διαδικασία δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά του ΚΟΑ.

Αφού εξήγησε ότι προέκυψαν διάφορα διαδικαστικά εμπόδια στην ανάθεση των προσφορών με την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, είπε ότι η διαδικασία διεξάγεται με τη συμμετοχή του Γενικού Ελεγκτή.

Ο Υπουργός είπε ακόμα ότι η κάρτα φιλάθλου είναι σημαντικό μέτρο ασφάλειας μέσα και έξω από τα γήπεδα, καθώς η εγκατάσταση των απαιτούμενων μηχανημάτων θα συμβάλει στην ταυτοποίηση των φιλάθλων που προκαλούν επεισόδια εκτός γηπέδου.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών