Στην θέση του Υπαρχηγού αστυνομίας ο Βοηθός Αρχηγός Κύπρος Μιχαηλίδης

Ανακατατάξεις στην ηγεσία της αστυνομίας μετά την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παύσει τον Υπαρχηγό αστυνομίας μετά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα που μελέτησε το πόρισμα της διαφθοράς με φόντο το τετραπλό φονικό και την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο, να τον διώξει ποινικά για θέματα διαρροών στα ΜΜΕ και τη Βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Στη θέση του Υπαρχηγού μετακινείται ο Βοηθός Αρχηγός αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης ο οποίος πριν από λίγο βρέθηκε στο Προεδρικό.

Σε δηλώσεις μετά την παύση του, ο Υπαρχηγός αστυνομίας ανέφερε ότι «πείσανε τον Πρόεδρο να με παύσει τελικά», επιμένοντας ότι σε σχέση με το πόρισμα «υπήρχαν αλλότριοι σκοποί και συμφέροντα».  

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας πλήρως υπόψη το αποτέλεσμα έκθεσης τριών ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, οι οποίοι διορίστηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και η οποία έκθεση οδήγησε τον Γενικό Εισαγγελέα στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Ανδρέα Κυριάκου αλλά και στην απόδοση πειθαρχικών ευθυνών για συγκεκριμένα αδικήματα, με λύπη του αποφάσισε την παύση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Κυριάκου για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Σε αντικατάσταση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε τον διορισμό του κ. Κύπρου Μιχαηλίδη, μέχρι σήμερα Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας, στη θέση του Υπαρχηγού της Δύναμης.

Η νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας θα δοθεί από τον κ. Κύπρο Μιχαηλίδη αύριο, 16 Μαΐου, στις 10.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος