Παύση Υπαρχηγού αστυνομίας με φόντο τις προεδρικές εκλογές «βλέπει» το ΑΚΕΛ

Έντονη η αντίδραση του ΑΚΕΛ μετά την απόφαση του Προέδρου να παύση τον Υπαρχηγό αστυνομίας αφού ο Γενικός Εισαγγελέας τον διώκει ποινικά δια διαρροές στα ΜΜΕ και στη Βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου με φόντο το τετραπλό φονικό και τη διαφθορά στην αστυνομία που μετά από 9 μήνες διερεύνησης αποφασίστηκε όπως διωχθούν ένστολοι μόνο πειθαρχικά.  

Σε γραπτή δήλωσή του, ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέφανος Στεφάνου, αναφέρει:

«Ενώ στο θέμα του Ρίκκου Ερωτοκρίτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωνε ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου,
Ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπερασπίστηκε μέχρι εσχάτων τον τέως Βοηθό Εισαγγελέα, ερχόμενος σε ρήξη με τον Γενικό Εισαγγελέα,

Ενώ ο Πρόεδρος εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του υπόδικου για πολύ σοβαρές κατηγορίες κ. Ερωτοκρίτου στο Δικαστήριο,

Στην υπόθεση με τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος συμπεριφέρθηκε ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο. Έπαυσε τον Υπαρχηγό απλά και μόνο με υποψίες για διαρροή εγγράφων. Για τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας δεν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Αυτή η επιλεκτική και αντιφατική προσέγγιση του Προέδρου, ένα πράγμα δείχνει. Ότι οι κυβερνώντες, ενόψει των Προεδρικών εκλογών, με φόρα και πιο εντατικά συνεχίζουν τη συναγερμοποίηση του κράτους.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο της απαράδεκτης πολιτικής τους, δεν διορίζουν μόνο τους «άριστους των αρίστων» που «τυγχάνει» να είναι μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, αλλά καρατομούν και δημόσιους λειτουργούς που δεν τους θεωρούν δικούς τους και αποτελούν εμπόδιο στους παραταξιακούς σχεδιασμούς τους.

Καταγγέλλουμε στους πολίτες αυτή τη συμπεριφορά των κυβερνώντων, που παίρνει πίσω την κοινωνία μας πολλές δεκαετίες. Στις δεκαετίες του φακελώματος και της ημετεροκρατίας.

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να παραμείνει απαθές σ’ αυτή την επιστροφή στο παρελθόν που επιχειρούν οι κυβερνώντες. 

Η απάντηση του Προεδρικού στο ΑΚΕΛ

Αντιπαρερχόμεθα τα περί δήθεν προσπάθειας κομματικοποίησης της Αστυνομίας λόγω της παύσης του Υπαρχηγού της Δύναμης Ανδρέα Κυριάκου, αναφέρει, σε γραπτή δήλωσή του ο  Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

«Παραπέμπουμε προς απάντηση στον Διορισμό του Νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη, ο οποίος ουδόλως επιλέχθηκε να αντικαταστήσει τον τέως Υπαρχηγό στη βάση κομματικών κριτηρίων, αλλά στην καταξίωση και τη μέχρι σήμερα μεγάλη προσφορά του στο Αστυνομικό Σώμα. Υπενθυμίζουμε στο ΑΚΕΛ ότι ο Υπαρχηγός Αστυνομίας είναι πολιτικός διορισμός και δεν είναι δημόσιος λειτουργός ώστε να μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος στη δήλωσή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Συνεπώς, συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος, από τη στιγμή που τρεις ανεξάρτητοι ανακριτές και ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας έκριναν από το μαρτυρικό υλικό πως θα έπρεπε να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του Υπαρχηγού στης Αστυνομίας καθώς και απόδοση πειθαρχικών ευθυνών, νοουμένου ότι δεν θα μπορούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Υπαρχηγός μέχρι το τέλος της δίκης, «δεν υπήρχε άλλη επιλογή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από του να τον παύσει».

«Με λύπη του πήρε αυτήν την απόφαση, αλλά δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική αφού θα ήταν οξύμωρο ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας να είναι κατηγορούμενος ενώπιον δικαστηρίου και την ίδια ώρα να χειρίζεται σοβαρές υποθέσεις της αστυνομίας, να δίδει εντολές για επιχειρησιακές δραστηριότητες, αλλά και να αποφασίζει για προαγωγές συναδέλφων του.

Αυτά είναι τα αληθή γεγονότα και οτιδήποτε άλλο είναι προσπάθεια αποκόμισης κομματικού οφέλους», καταλήγει.
 

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη του 58χρονου Αντρέα Ιακώβου από την οικία του στη Λακατάμια (pic)
Ψάχνει και τρίτο πρόσωπο για την συμπλοκή και εντοπισμό όπλου στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Χειροπέδες και σε 19χρονο για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Είχε ανακοπεί για έλεγχο και πιάστηκε με κουζινομάχαιρο ο 34χρονος που έκρυβε όπλο σε βαρέλι
Προφυλακίστηκε η 49χρονη που σκότωσε τον πατέρα της στη Σάμο-Υπό ψυχιατρική παρακολούθηση
Έφεση Εισαγγελέα για την απόφαση αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου
Χάθηκαν τα ίχνη 16χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Πυρκαγιά κοντά σε κατοικίες στη Λεμεσό-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Οι αντιφατικές διατάξεις και η παραβίαση του Συντάγματος οι λόγοι αναπομπής του νόμου για Δικαστήρια
Καταζητούνται δύο πρόσωπα για τη συμπλοκή και τον εντοπισμό όπλων στη Λευκωσία (pic)