Το όχημα του Παφίτη και το DNA της Marie ξετυλίγουν το κουβάρι της απαγωγής

Για 12η μέρα η τετράχρονη Marie Eleni παραμένει εξαφανισμένη με τους ανακριτές της υπόθεσης να προσπαθούν να φτάσουν στα ίχνη της ίδιας και του πατέρα της, που με τη βοήθεια αγνώστων κατάφεραν να την αρπάξουν μπροστά στα μάτια της μητέρας της.

Σήμερα οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου οι τρεις από τους τέσσερις υπόπτους που τελούν υπό κράτηση για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα ενώπιον του Δικαστηρίου οδηγήθηκε ο 44χρονος ύποπτος από το Τσέρι, ο οδηγός ταξί από τη Λεμεσό καθώς και ο Παφίτης που όπως όλα δείχνουν είχε ενεργό ρόλο στην απαγωγή. Υπενθυμίζεται πως υπό κράτηση τελεί ήδη η 49χρονη Ολλανδή.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο ανακριτής της υπόθεσης ανέγνωσε το χρονικό της απαγωγής και μίλησε για τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που εμπλέκουν στην υπόθεση τόσο τους υπόπτους που τελούν υπό κράτηση, όσο κι αυτούς  που αφέθησαν ελεύθεροι.

Ο ρόλος των υπόπτων στην απαγωγή

Πλέον θεωρείται δεδομένο από την Αστυνομία πως αμέσως μετά την απαγωγή οι κουκουλοφόροι αφού έβαλαν την μικρή Marie σε μαύρο αυτοκίνητο, την παρέδωσαν σε απόσταση 500 μέτρων από το νηπιαγωγείο, δίπλα από τα γραφεία της CYTA στην Ακρόπολη.

Όπως προκύπτει, από εκεί η Marie επιβιβάστηκε στο ταξί του οδηγού από τη Λεμεσό και μεταφέρθηκε στο Τσέρι.

Μαρτυρία κλειδί από πολίτη

Σύμφωνα με μαρτυρία πολίτη που αξιολογείται από τους ανακριτές ως «κλειδί» στην υπόθεση, στην κτηνοτροφική περιοχή Τσερίου ο πολίτης είδε τα δύο σταθμευμένα οχήματα εκ των οποίων το ένα ήταν το ταξί.

Στη συνέχεια είδε να κατεβαίνουν από αυτό μια γυναίκα ξανθή η οποία εκτιμάται πως είναι η Ολλανδή και στην αγκαλιά της είχε την τετράχρονη η οποία φαινόταν να κοιμάται.

Ο μάρτυρας ανέφερε στους ανακριτές ότι τα πρόσωπα που βρίσκονταν στη σκηνή με βιαστικές κινήσεις(κινήσεις πανικού όπως είπε), επιβιβάστηκαν στο δεύτερο όχημα και έφυγαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολούθησε το όχημα ο πολίτης

Ο μάρτυρας  θεωρώντας τις κινήσεις ως ύποπτες, του κίνησαν την περιέργεια, ακολούθησε το δεύτερο όχημα μέχρι που αυτό  εισήλθε σε αδιέξοδο στην οδό Ακροπόλεως στο Τσέρι και φοβήθηκε να εισέλθει κι αυτός. Ως εκ τούτου ο πολίτης στάθμευσε το όχημά του σε μικρή απόσταση από το σημείο με το οποίο όμως είχε οπτική επαφή.

Αφού πέρασαν κάποια λεπτά από το συγκεκριμένο σημείο όπου υπήρχαν οικίες δεν εξήλθε το όχημα, ο πολίτης αποχώρησε και κάλεσε την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο, ωστόσο το όχημα δεν βρισκόταν εκεί. Ο πολίτης κατάφερε να γράψει τον αριθμό έγγραφης του οχήματος, μάρκας Nissan και να τον δώσει στην Αστυνομία και όπως διαπιστώθηκε το όχημα ανήκει στον πατέρα του 1ου ύποπτου από το Τσέρι, το οποίο όμως χρησιμοποιεί ο 44χρονος.

Βρέθηκε το DNA της Marie

Η Αστυνομία κατέσχεσε τόσο το ταξί όσο και το αυτοκίνητου του πρώτου υπόπτου μάρκας Nissan από το Τσέρι που ομοιάζει με το όχημα στο οποίο επιβιβάστηκε αμέσως μετά η μικρή Marie. Μετά από επιστημονικές εξετάσεις η Αστυνομία συνέδεσε και τα δύο οχήματα με γενετικό υλικό της μικρής.

Αγόρασε χάρτη της Λευκωσίας ο ταξιτζής

Από την πλευρά του ο οδηγός ταξί από τη Λεμεσό, σύμφωνα με άλλη μαρτυρία το προηγούμενο βράδυ σταμάτησε σε περίπτερο της Λευκωσίας, από το οποίο αγόρασε χάρτη της πρωτεύουσας. Ο ίδιος πάντως αρνείται ότι υπήρχε γυναίκα στο αυτοκίνητο του ενώ υποστήριξε πως το παιδί κοιμόταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Δασούπολη προς το Τσέρι. Επίσης ισχυρίζεται πως στο ταξί επέβαινε ο πατέρας της Marie και ότι αναγνώρισε και τους δύο όταν είδε τις φωτογραφίες στην τηλεόραση.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του οδηγού ταξί από τη Λεμεσό η Ολλανδή είναι το πρόσωπο που πήρε το κινητό του και έψαχνε διευθύνσεις και διαδρομές ενώ σε κάποια στιγμή είχε τηλεφωνική επικοινωνία με πρόσωπο με το οποίο μιλούσαν στα αγγλικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι εκτελούσε οδηγίες από άλλο πρόσωπο το οποίο τον καθοδηγούσε και το οποίο του ανέφερε ότι το πρωί της Πέμπτης στις 6 και 30 θα πρέπει να βρίσκεται σε σημείο στην Ακρόπολη.

Ο ρόλος του μαύρου Hyundai

Μετά από έρευνες της Αστυνομίας και αξιολόγηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι οι κουκουλοφόροι που απήγαγαν την 4χρονη επέβαιναν τελικά σε όχημα Hyundai SUV.

To όχημα καταγράφηκε  από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης πλησίον του νηπιαγωγείου και στη συνέχεια σε πολυκατοικία δίπλα από τη Cyta.

Υπενθυμίζεται πως στο συγκεκριμένο σημείο σύμφωνα με τα στοιχεία που βρίσκονται ενώπιον των αρχών, οι κουκουλοφόροι κατέβασαν την μικρή Marie από το μαύρο αυτοκίνητο και την έβαλαν στο ταξί.

Επίσης μετά από έρευνα και σε άλλα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης διαπιστώθηκε πως το συγκεκριμένο όχημα παρακολουθούσε τις κινήσεις της μητέρας της Marie καθώς και τους δρόμους πλησίον του νηπιαγωγείου κατά τις δύο προηγούμενες μέρες.

Το ίδιο όχημα είναι αυτό που καταγράφηκε και από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε καφετέρια, όπου μετέβησαν ο πατέρας της  Marie μαζί με τον 46χρονο Παφίτη ύποπτο.

Σε άλλη μαρτυρία που έφτασε ενώπιον των αρχών αναφέρεται πως έξω από το νηπιαγωγείο καταγράφηκε όχημα στο οποίο επέβαινε ένας άντρας 55 με 60 ετών, με άσπρα μαλλιά που εκτιμάται πως είναι ο Leif Torkel Grimsrud, πατέρας της Marie.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία σύμφωνα με την οποία το όχημα ανήκει στην αρραβωνιαστικιά του Παφίτη υπόπτου και χρησιμοποιείτο από τον 46χρονο ο οποίος κατά τον ουσιώδη χρόνο, άλλαξε και χώρο διαμονής  από τη Λεμεσό στην Πάφο.

Μετά την απαγωγή, την επόμενη μέρα, το όχημα μεταφέρθηκε και αφέθηκε για μια εβδομάδα σε μηχανικό στη Λεμεσό.

Ανακρινόμενοι όλοι οι ύποπτοι αρνούνται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση ενώ η Αστυνομία αναζητεί άλλα πέντε πρόσωπα.

Επίσης στο επίκεντρο έχουν τεθεί τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα όλων των υπόπτων καθώς και οι πληροφορίες ότι οι ύποπτοι διατηρούσαν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο αποφάσισε όπως οι 44χρονοι, ταξιτζής και ύποπτος από το Τσέρι, αφεθούν ελεύθεροι ενώ ο 46χρονος από την Πάφο τέθηκε υπό κράτηση.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Σε προχωρημένο στάδιο οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ
Πέντε χρόνια φυλάκισης στους πέντε ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι-Τρία στον εμπρηστή
Ευρωπαϊκή Αναγνώριση για τις Φυλακές της Κύπρου
Πιάστηκαν στα χέρια με τον συγκάτοικο του και τον μαχαίρωσε
Δρ. Αχιλλέας Αιμιλιανίδης: Η σύγκρουση των Θεσμών
Εικόνες χάους στις ΗΠΑ από τους ανεμοστρόβιλους-Νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα (pics)
Παραμόνευαν οι δράστες, ενημερώθηκε από πριν η Αστυνομία-Εκτεθειμένη από τις εξελίξεις, νέο βίντεο ντοκουμέντο
Ένοχοι έξι από τους 21 κατηγορούμενους για τη φωτιά στο Μάτι-Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων
Τόσα θα κοστίσει το Πασχαλινό τραπέζι-Οι αυξομειώσεις σε κρέατα, φλαούνες και λαχανικά
Συμπλοκή περίπου 60 προσώπων ανάμεσα σε Ε/κ και αλλοδαπούς έξω από σωματείο-Δύο τραυματίες