Νέα δεδομένα στην απαγωγή της Marie – Σε ρόλο «κλειδί» ο Παφίτης με όχημα φίλης του

Συνεχίζεται το θρίλερ με την απαγωγή της 4χρονης Marie που απήχθη πριν από 10 ημέρες από κουκουλοφόρους έξω από το νηπιαγωγείο της στη Δασούπολη, μπροστά στα μάτια της μητέρας της.

Οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν εστιάσει τις έρευνες γύρω από τους 4 υπόπτους που τελούν υπό κράτηση ενώ νέες πληροφορίες που βρίσκονται ενώπιον των αρχών φέρουν νέα δεδομένα στην υπόθεση.
Υπό κράτηση τελούν:

  1. Ο 44χρονος ύποπτος από το Τσέρι
  2. Η 49χρονη Ολλανδή
  3. Ο 44χρονος οδηγός ταξί από τη Λεμεσό  
  4. Ο 46χρονος Παφίτης

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο 46χρονος Παφίτης εικάζεται ότι είναι το πρόσωπο που οδηγούσε το όχημα των κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν στην μητέρα και άρπαξαν από τα χέρια της την 4χρονη και διέφυγαν. Επίσης εκτιμάται ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε τελικά πρόκειται για hyundai SUV μαύρου χρώματος, το οποίο ομοιάζει με το Range Rover που είχε αναφέρει η αστυνομία ότι αναζητούσε. Μάλιστα είχε συλληφθεί Σύρος ο οποίος διαθέτει Range Rover αλλά τελικά δεν επρόκειτο για αυτό.  

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παρόμοιο όχημα διαθέτει φίλη του 46χρονου από την Πάφο, γύρω από το οποίο αναμένεται να διεξαχθούν εξετάσεις.

Επίσης, οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που δείχνουν τον Παφίτη σε καφετέρια με τον Νορβηγό πατέρα της Marie, λίγες ημέρες πριν την απαγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος είχε απαγάγει στο παρελθόν και το γιο του και είχε οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Ξέρει πολλά η Ολλανδή…

Η νέα μαρτυρία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές που «δείχνει» την Ολλανδή να καταβαίνει από το όχημα του ταξιτζή και να επιβιβάζεται σε άλλο σε περιοχή στο Τσέρι, έφερε νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Αρχικά, είχε αναφερθεί ότι ο οδηγός ταξί παρέλαβε την 4χρονη και τον πατέρα της από την Ακρόπολη, 500 μέτρα από το σημείο της απαγωγής, και τους μετέφερε στο Τσέρι έναντι του ποσού των 100 ευρώ.

Ωστόσο νέα μαρτυρία αναφέρει ότι από το όχημα του ταξιτζή δεν κατέβηκε ο πατέρας αλλά η Ολλανδή με την 4χρονη, γεγονός που αντικρούει τους ισχυρισμούς του ταξιτζή που ισχυρίστηκε ότι παρέλαβε τον πατέρα και ότι δεν γνώριζε τίποτα για την απαγωγή, υποστηρίζοντας ότι τους αναγνώρισε μετά που δόθηκαν οι φωτογραφίες τους στα ΜΜΕ.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι αρχές εκτιμούν ότι η Ολλανδή που πρότεινε την «κούρσα» απαγωγής στον ταξιτζή ο οποίος το προηγούμενο βράδυ διανυχτέρευσε στην οικία της, ήταν το πρόσωπο που οργάνωσε την διαφυγή της 4χρονης.  Ενδεχομένως για αυτό πήρε το τηλέφωνο του ταξιτζή και έψαχνε μέσω GPS διευθύνσεις και διαδρομές.

Με αυτά τα δεδομένα εκτιμάται ότι γνώριζε και ο ταξιτζής αφού ισχυρίζεται ότι παρέλαβε τον πατέρα αντί την Ολλανδή.

Υπενθυμίζεται ότι στο Τσέρι, η Ολλανδή και η 4χρονη επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα που εκτιμάται ότι ανήκει στον 1ο ύποπτο από το Τσέρι, εναντίον του οποίου η αστυνομία έχει μαρτυρία ότι είναι το πρόσωπο που ήρθε επαφή με τον πατέρα, όπου του ανέθεσε την απαγωγή.

Οι κινήσεις του πατέρα…

Σύμφωνα με τα όσα υπάρχουν ενώπιον της αστυνομίας, ο πατέρας της 4χρονης έφθασε στην Κύπρο στις 18 Απριλίου και όπως αναφέρουν πηγές, από το παράνομο αεροδρόμιο των κατεχομένων αποχώρησε με όχημα μάρκας Range Rover.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα οδοφράγματα, ο πατέρας δεν πέρασε στις ελεύθερες περιοχές από τα νόμιμα σημεία της Δημοκρατίας αλλά φαίνεται πέτυχε είσοδο από «μαύρα σημεία», αφού κάμερα τον δείχνει σε καφετέρια μαζί με τον Παφίτη και ενδεχομένως να μην ήταν η μόνη φορά που πέρασε στις ελεύθερες περιοχές.

Ωστόσο μέχρι στιγμής είναι αμφιλεγόμενο αν παρέλαβε την 4χρονη στις ελεύθερες ή κατεχόμενες περιοχές, αφού τα νέα δεδομένα «δείχνουν» ότι δεν ήταν αυτός στο όχημα του ταξιτζή ενώ υπενθυμίζεται ότι η πρώτη μαρτυρία που παρουσίασε η αστυνομία στο δικαστήριο έλεγε ότι οι ύποπτοι που συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι, μετέφεραν την μικρή Marie στα κατεχόμενα μέσω «μαύρου σημείου» της Περιστερώνας,

Επίσης, η αστυνομία θεωρεί δεδομένο ότι η Ολλανδή και ο ταξιτζής γνωρίζουν πολλά ενώ αναζητούνται άλλα δυο πρόσωπα που είχαν εμπλοκή στην απαγωγή.

Το  πρωί της Δευτέρας οι τρεις εκ των υπόπτων οδηγούνται ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση και ανανέωση των διαταγμάτων κράτησής τους ενώ υπό κράτηση συνεχίζει να τελεί και η 49χρονη Ολλανδή αφού το διάταγμα κράτησης της εκπνέει την ερχόμενη Τετάρτη.
 

*Η βοήθεια του κοινού είναι σημαντική για τον εντοπισμό της Marie
 

Δειτε Επισης

Τροχαίο με δύο οχήματα στα φώτα του Καλησπέρα (pics)
Επιτυχημένη η επέμβαση στο Φίτσο-Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
«Διαφωνούσα με τις πολιτικές του»-Τα πρώτα λόγια δράστη που πυροβόλησε τον Φίτσο
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο-Ακατάσχετη η αιμορραγία στην κοιλιακή χώρα
Ποιος είναι ο Γιουράι Τσιντούλα που πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ο δράστης πυροβολεί τον Σλοβάκο Πρωθυπουργό-Άγνωστα τα κίνητρα
Διαβόητος Τούρκος αρχηγός συμμορίας συνελήφθη στην Αθήνα-Τον καταζητούσε η Interpol
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός μετά την απόπειρα δολοφονίας-Σοκ στην Ευρώπη
Πυροβόλησαν τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας-Η στιγμή που μεταφέρεται στο όχημά του (pics&vid)
Παραπομπή σε δίκη για 18 κατηγορούμενους για την υπόθεση της 12χρονης εισηγείται ο Εισαγγελέας