Οι γρίφοι και τα επόμενα βήματα μετά τη σύλληψη της «γυναίκας κλειδί»

Η σύλληψη του οδηγού ταξί από την Λεμεσό ο οποίος παραδέχθηκε ότι παρέλαβε και μετέφερε από την Ακρόπολη στο Τσέρι την 4χρονη που απήχθη την περασμένη Πέμπτη έξω από το νηπιαγωγείο της και τον πατέρα της, έφερε αλυσιδωτές εξελίξεις με την αστυνομία να επιχειρεί να φθάσει στην άκρη του νήματος με σκοπό τον εντοπισμό της μικρής Marie Eleni.

Ανακρινόμενος ο ταξιτζής «έδειξε» την 49χρονη Ολλανδή ως το πρόσωπο που τον πήρε τηλέφωνο την προηγούμενη ημέρα και του έκανε την πρόταση για την «κούρσα» έναντι του ποσού των 100 ευρώ, παρά την κοντινή απόσταση που θα διένυε. Πρόταση την οποία αποδέχθηκε από την φίλη του και το προηγούμενο βράδυ διανυχτέρευσε στην οικία του.

Ο ίδιος ανακρινόμενος αρνείται ότι γνώριζε για την απαγωγή και υπέδειξε στην αστυνομία το σημείο από όπου τους παρέλαβε και το σημείο που τους μετέφερε, εκεί όπου τους ανέμενε άλλο όχημα το οποίο φαίνεται να μοιάζει με αυτό που χρησιμοποίει ο 1ος ύποπτος από το Τσέρι που τελεί υπό κράτηση και σύμφωνα με τη μαρτυρία της αστυνομίας, είναι σε αυτόν που ανατέθηκε το σχέδιο απαγωγής. Επίσης ο ταξιτζής «κάρφωσε» την Ολλανδή ως το πρόσωπο που μέσω του κινητού του έψαχνε μέσω του GPS διευθύνσεις και διαδρομές.

Ο ταξιτζής όμως παραδέχθηκε ότι τόσο τη φωτογραφία της 4χρονης όσο και του πατέρα της, την είδε στα ΜΜΕ όπου αναγνώρισε και τους δυο.

Ωστόσο δεν είχε αναφέρει τίποτα στην αστυνομία γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα γύρω από την εμπλοκή του.

   - Γνώριζε ή όχι για την απαγωγή ο ταξιτζής;

   - Αν δεν γνώριζε, μετά που ενημερώθηκε και είδε τις φωτογραφίες των δυο στην δημοσιότητα, γιατί δεν ενημέρωσε την αστυνομία;

   - Δεν διερωτήθηκε από προηγουμένως γιατί θα λάβει αυτό το ποσό ενώ η ταρίφα για την συγκεκριμένη διαδρομή κυμαίνεται περίπου στα 15 ευρώ;

   - Στο σημείο ανέμενε πριν την απαγωγή ή μετέβη μετά; 

   - Ποιο είναι το άγνωστο πρόσωπο από το οποίο έλαβε για το σημείο παραλαβής οδηγίες;

   - Γνώριζε εκ των προτέρων ή όχι για το σημείο που θα μετέφερε τον πατέρα και την 4χρονη;

   - Η Ολλανδή όταν μετέβησαν σε εστιατόριο χρησιμοποίησε το τηλέφωνο του όπου κάλεσε πρόσωπα στην Αγγλία. Δεν γνώριζε με ποιους συνομιλούσε και γιατί;

   - Η Ολλανδή χρησιμοποίησε το τηλέφωνο του όπου έψαχνε για διαδρομές και διευθύνσεις μέσω GPS. Δεν διερωτήθηκε το λόγο και γιατί τόση αγωνία για αυτή την «κούρσα»;

Ο ταξιτζής υπέδειξε στην αστυνομία την διαδρομή που ακλούθησε, από την οποία αναζητούνται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ενώ κάμερες αναζητούνται και από την περιοχή της Ακρόπολης, από όπου παρέλαβε την 4χρονη και τον πατέρα της ούτως ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο ο πατέρας ανέμενε εκεί ή τελικά ήταν ένας από τους 3 που επέβαιναν στο όχημα με το οποίο διαπράχθηκε η απαγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ταξιτζής παρέλαβε από την Ακρόπολη, 500 μέτρα από το σημείο της απαγωγής, τον πατέρα και την 4χρονη και τους μετέφερε στο Τσέρι. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα και σύμφωνα με μαρτυρία, μετέβησαν στα κατεχόμενα μέσω «μαύρου σημείου» στην Περιστερώνα.

«Κλειδί» η Ολλανδή – Από πού εκτελούσε οδηγίες

Η παραδοχή του ταξιτζή έφερε νέα στοιχεία ενώπιον των ανακριτών καθώς πλέον είναι δεδομένο ότι ο πατέρας παρέλαβε την 4χρονη στις Ελεύθερες περιοχές, παρά το γεγονός ότι από έρευνες διαπιστώθηκε ότι δεν εισήλθε στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα μέσω των νόμιμων σημείων της Δημοκρατίας.

Οι έρευνες αυτή τη στιγμή των ανακριτών επικεντρώνονται στην 49χρονη Ολλανδή, η οποία φαίνεται να αποτελεί «κλειδί» στην υπόθεση αφού είναι το πρόσωπο που βοήθησε στην διαφυγή του πατέρα και της 4χρονης. Η ίδια βέβαια παραδέχθηκε ότι γνωρίζει τον ταξιτζή και αυτή του εισηγήθηκε να κάνει την «κούρσα» έναντι του ποσού των 100 ευρώ.

Ως εκ τούτου, τα επόμενα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν είναι:

   - Ποιος ζήτησε βοήθεια από την Ολλανδή και ποιος έδωσε οδηγίες;

   - Γιατί μέσω του κινητού του ταξιτζή έψαχνε διαδρομές και διευθύνσεις;

   - Γνώριζε η ίδια για την απαγωγή η όχι; Και αν όχι γιατί μετά την απαγωγή που είδε τα γεγονότα στα ΜΜΕ δεν ενημέρωσε την αστυνομία;

   - Τι ακριβώς είχε αναφέρει στον ταξιτζή;

   - Σε ποιο έδωσε το τηλέφωνο του ταξιτζή και ο οποίος τον κάλεσε για να του δώσει οδηγίες για τον τόπο παραλαβής του πατέρα και της 4χρονης;

   - Ποια ήταν τα πρόσωπα από την Αγγλία που καλούσε από το τηλέφωνο του ταξιτζή με τον οποίο μετέβησαν σε εστιατόριο;

Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία και να αξιολογούν όλες τις μαρτυρίες σε σχέση με όλους τους υπόπτους ενώ σε ότι αφορά την Ολλανδή αναμένεται να διερευνηθεί κατά πόσο μετέβη στα κατεχόμενα από την ημέρα που ο πατέρας της 4χρονης έφθασε στις κατεχόμενες περιοχές.

Επίσης η αστυνομία θα διερευνήσει κατά πόσο η Ολλανδή έχει οποιοσδήποτε σχέσεις με τον πατέρα που καταζητείται.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν τεθεί και τα τηλέφωνα όλων των υπόπτων ενώ την ίδια ώρα έρευνες διεξάγονται και στα κατεχόμενα για εντοπισμό της 4χρονης.

Ωστόσο από τις έρευνες της αστυνομίας οι δυο ανήλικες ενώ χάρασσαν με μαχαίρι πάνω στο χέρι τους τα αρχικά των φίλων τους, τραυμάτισε η μια την άλλη.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»
Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Ριπή ερωτήσεων από την υπεράσπιση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Μαραθώνια διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα
Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δεκαοκτώ μέλη έστειλε στην Κύπρο η Ιορδανία
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης