Η διαδρομή εξαφάνισης της Marie – Στα 500 μέτρα περίμενε ο πατέρας (Χάρτης)

Το πάζλ του σχεδίου απαγωγής της 4χρονης Marie και στο ποιοι εμπλέκονται, επιχειρούν να στήσουν οι ανακριτές οι οποίοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό σε μια προσπάθεια να φθάσουν στα ίχνη της ανήλικης, η οποία παραμένει εξαφανισμένη από την περασμένη Πέμπτη, όταν κουκουλοφόροι την άρπαξαν μπροστά από τα μάτια της μητέρας της, έξω από το νηπιαγωγείο όπου μετέβαινε.  

Μέχρι στιγμής τα δεδομένα έχουν ως εξής:

   - Εγκέφαλος της απαγωγής ο πατέρας της 4χρονης

   - 5 συλληφθέντες (οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι)

   - 2 οχήματα υπό κατάσχεση (Range Rover και ταξί) και αναζητείται 3ο

   - Ακολούθησαν τη διαδρομή Δασούπολη – Ακρόπολη – Τσέρι – Περιστερώνα – Κατεχόμενα

Με βάση τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που βρίσκονται ενώπιον των αρχών το σχέδιο διαμορφώνεται ως εξής:

   - Οι 3 από τους συλληφθέντες διέπραξαν την απαγωγή με το όχημα Range Rover

   - Ο πατέρας παρέλαβε την 4χρονη σε κοντινό σημείο από την απαγωγή (στη CYTA στην Ακρόπολη) και αφού επιβιβάστηκαν στο ταξί του 5ου συλληφθέντα διέφυγαν προς το Τσέρι

   - Τρίτο όχημα (που ομοιάζει με αυτό που χρησιμοποιεί ο 1ος  ύποπτος από το Τσέρι) με άλλο ύποπτο, παρέλαβε τον πατέρα και την 4χρονη και κατευθύνθηκαν προς την Περιστερώνα

   - Δυο εκ των υπόπτων μετέφεραν τον πατέρα και την κόρη του στα κατεχόμενα από «μαύρη τρύπα» στην Περιστερώνα.

Σε ότι αφορά τους 6 υπόπτους το πάζλ, με βάση τις μαρτυρίες της αστυνομίας, διαμορφώνεται ως εξής:

   - Ο πατέρας έφθασε στα κατεχόμενα στις 18 Απριλίου και ανέθεσε την απαγωγή στον 1ο ύποπτο από το Τσέρι

   - Ο 1ος ύποπτος ανέθεσε το σχέδιο της απαγωγής στον 2ο ύποπτο, πρώην βαρυποινίτη από την Περιστερώνα, ο οποίος είχε αποφυλακισθεί περίπου μια εβδομάδα προηγουμένως

   - Ο 2ος ύποπτος βάζει στο σχέδιο απαγωγής τον 3ο και 4ο ύποπτο, Σύρο που ανήκει στο Range Rove που κατασχέθηκε και Κύπριο από Περιστερώνα – συγχωριανό του πρώην βαρυποινίτη.

   - Ο 1ος ύποπτος από το Τσέρι και ο 3ος ύποπτος από τη Συρία είχαν συνάντηση με τον πατέρα στα κατεχόμενα, μια ημέρα μετά την άφιξη του. Σημειώνεται πως οι δύο ύποπτοι μετέβησαν στα κατεχόμενα από διαφορετικά οδοφράγματα.

   - Ο 5ος ύποπτος, έλαβε οδηγίες και μετά την απαγωγή παρέλαβε τον πατέρα και την 4χρονη από την Ακρόπολη, 500 μέτρα από το νηπιαγωγείο όπου έγινε η απαγωγή, και στη συνέχεια τους μετέφερε στην κτηνοτροφική περιοχή Τσερίου.

   - Άγνωστο πρόσωπο ή άγνωστα πρόσωπα παρέλαβαν από το Τσέρι τον πατέρα και την 4χρονη και τους φυγάδευσαν. Το συγκεκριμένο όχημα ομοιάζει με αυτό που χρησιμοποιεί ο 1ος ύποπτος από το Τσέρι.

   - Ο 2ος ύποπτος, πρώην βαρυποινίτης και ο 4ος ύποπτος, συγχωριανός του, φυγαδεύουν πατέρα και κόρη στα κατεχόμενα μέσω «μαύρης τρύπας» στην γραμμή αντιπαράταξης, στην Περιστερώνα.

*Τα στοιχεία είναι με βάση τις μαρτυρίες της αστυνομίας που παρουσίασε στο δικαστήριο

Ελεύθεροι οι δυο, «μέσα» οι τρείς

Το πρωί οι ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησης τους, εκτός από τον 4ο ύποπτο από την Περιστερώνα ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Η αστυνομία δεν οδήγησε τον ύποπτο ενώπιον δικαστηρίου παρά το γεγονός ότι η μαρτυρία ήταν η ίδια που ενέπλεκε τόσο τον ίδιο όσο και τους υπόλοιπους, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι «κελάηδησε» αφού χθες βράδυ προέκυψε νέα μαρτυρία που οδήγησε την αστυνομία στη σύλληψη του οδηγού ταξί από τη Λεμεσό.  

Το Δικαστήριο διέταξε την κράτηση των 3 υπόπτων, των δυο Κύπριων από Τσέρι και οδηγού ταξί από Λεμεσό καθώς και του Σύρου που ανήκει το Range Rover και διερευνάται κατά πόσο είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή, ενώ απέρριψε το αίτημα για προσωποκράτηση του πρώην βαρυποινίτη καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να δικαιολογεί την περεταίρω κράτηση του.

Εν τω μεταξύ, οι 4 που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή επιμένουν ότι δεν έχουν καμία ανάμιξη στην υπόθεση απαγωγής της 4χρονης.

«Κλειδί» ο ταξιτζής που αναγνώρισε τον πατέρα και την Marie

O οδηγός ταξί από τη Λεμεσό, σύμφωνα με τα στοιχεία, έφθασε το προηγούμενο βράδυ της απαγωγής στη Λευκωσία, μετά από προσφορά φιλικού του προσώπου, για να κάνει μια «κούρσα» έναντι του ποσού των 100 ευρώ, αν και κοντινής απόστασης.  

Ο οδηγός διανυχτέρευσε στο σπίτι του φίλου του και την επόμενη ημέρα, αφού έλαβε οδηγίες από «άγνωστο πρόσωπο», μετέβη στη CYTA στην Ακρόπολη όπου παρέλαβε ένα άντρα περίπου 50 ετών και μια ανήλικη περίπου 4- 5 ετών, χωρίς όμως όπως ισχυρίζεται να γνωρίζει ότι επρόκειτο για απαγωγή.

Για τη διαδρομή, ο 44χρονος ταξιτζής έλαβε το ποσό των 100 ευρώ από τον άγνωστο για αυτόν άντρα και παραδέχθηκε ότι τους μετέφερε στην κτηνοτροφική περιοχή στο Τσέρι, όπου επιβιβάστηκαν σε όχημα που περιέγραψε και το οποίο είχε φιμέ τζάμια.

Ο ύποπτος, ανέφερε επίσης ότι ενημερώθηκε για την απαγωγή της ανήλικης από τα ΜΜΕ και ότι είδε τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, τόσο της ανήλικης όσο και του πατέρα της, και διαπίστωσε ότι πρόκειται για την απαχθείσα ανήλικη και τον πατέρα της.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν ανέφερε τίποτα στην αστυνομία γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα γύρω από τον ισχυρισμό του ότι δεν γνώριζε για την απαγωγή και ότι μετέφερε στο σημείο τον πατέρα και την 4χρονη κόρη του που απήγαγαν κουκουλοφόροι λίγα λεπτά προηγουμένως.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί