Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών στο Ρίκκο - Όλες οι ποινές

Έπεσε η αυλαία της πολύκροτης δίκης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ, καθώς το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινές φυλάκισης και στους τρεις κατηγορούμενους τους οποίους έκρινε ένοχους στα αδικήματα που αντιμετώπιζαν.

Συγκεκριμένα στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3,5 ετών, στον Παναγιώτη Νεοκλέους, ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, ενώ στον Ανδρέα Κυπρίζογλου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή.  Η ποινή φυλάκισης για τους δύο πρώτους είναι άμεση και μεταφέρθηκαν λίγο πριν τη μία στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αγόρευσή του για μετριασμό της ποινής του ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου εξέφρασε φόβους για τη ζωή του στις Κεντρικέ Φυλακές και ισχυρίστηκε ότι θα τύχει κακομεταχείρισης. 

Το δικαστήριο κατά την ανάγνωση της απόφασής του έθιξε μεταξύ άλλων το αδίκημα της διαφθοράς το οποίο διέπραξαν οι κατηγορούμενοι και όπως είπε «πρέπει να επιβάλλονται αυστηρές και παραδειγματικές τιμωρίες».

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου ζήτηησε το λόγο για να μιλήσει ωστόσο οι δικαστές αρνήθηκαν. Ακολούθησε ένταση και φωνές από τον κ. Ερωτοκρίτου ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε το δικαστήριο.

Οι κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει ποινές με αναστολή ωστόσο δεν την γλίτωσαν από το Κακουργιοδικείο το οποίο τους στέλνει στις Κεντρικές φυλακές, πλήν του Ανδρέα Κυπρίζογλου. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Φεβρουαρίου, το τριμελές Κακουργιοδικείο, σε μια πρωτοφανή για τα κυπριακά δικαστικά χρονικά απόφαση, έκρινε ένοχους τους Ρίκκο Ερωτοκρίτου, Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕσε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Συγκεκριμένα, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου βρέθηκε ένοχος σε έξι κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, της συνωμοσίας προς καταδολίευση και της κατάχρησης εξουσίας.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης άρχισε το Σεπτέμβριο του 2015, ενώ είχε προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 24/09/2015 για απόλυση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου από τα καθήκοντά του ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.  

Δειτε Επισης

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης