Αποκαλύψεις από την προϊστάμενη της Έφης Ηροδότου στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ– Πώς τους ξεγέλασε

Συνέχεια αποκαλύψεων για την Έφη Ηροδότου σε σχέση με τη ζωή που έκανε στην Ελλάδα προτού συλληφθεί και μεταφερθεί στην Κύπρο προκειμένου να δικαστεί για το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε το 2007, με θύμα τον 17χρονο, Αιμίλιο Ιωάννου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της οικογένειας κατέθεσαν στο δικαστήριο διάφορα έγγραφα με τα οποία δείχνουν ότι ζούσαν κανονικά στην Ελλάδα χωρίς να κρύβονται, ότι η Έφη Ηροδότου σπούδαζε, είχε αριθμό κοινωνικών ασφαλίσεων, ήταν δασκάλα κατηχητικού και σε όλα τα στοιχεία αναγραφόταν κανονικά το όνομα της. Επίσης ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν ότι ήταν καταζητούμενη.

Ωστόσο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ με την προϊστάμενη του παιδικού σταθμού στη Ν. Ιωνία όπου εργαζόταν εθελοντικά τον τελευταίο χρόνο, μας αποκάλυψε ότι η Έφη Ηροδότου τους είχε συστηθεί ως Ιφιγένεια Σαββίδου, ενώ στα έγγραφα που τους προσκόμισε αναγραφόταν κανονικά το όνομα της.

Ερωτηθείσα η 30χρονη για το διαφορετικό επίθετο στα χαρτιά, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε η προϊστάμενη του σταθμού, ανέφερε ότι αυτό προκύπτει από το επίθετο του παππού της στην Κύπρο.

Προσκόμισε λευκό ποινικό μητρώο

Όπως ανέφερε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ, «την Ιφιγένεια μας την σύστησε ο Πνευματικός της και εργαζόταν εθελοντικά στον παιδικό σταθμό τον τελευταίο χρόνο. Ήταν δασκάλα Αγγλικών για τα παιδάκια περίπου 4 ετών και δεν γνωρίζαμε ότι ήταν καταζητούμενη. Όταν το μάθαμε σοκαριστήκαμε».

Μάλιστα η προϊστάμενη της 30χρονης κ. Κατερίνα προέβη σε μια αποκάλυψη που εγείρει τεράστια ερωτήματα καθώς όπως μας ανέφερε «μάλιστα όταν το μάθαμε μας προκάλεσε εντύπωση γιατί όταν ήρθε εδώ ήθελε να μας δώσει το λευκό ποινικό μητρώο της και εμείς της είχαμε πει δεν είναι απαραίτητο αλλά μας είπε ότι αφού το έχει στα χαρτιά της να μας το δώσει και έτσι το πήραμε. Και όταν συνελήφθη διερωτηθήκαμε γιατί μας είχε δώσει λευκό ποινικό μητρώο».     

Σε σχέση με το πώς ήταν η Έφη Ηροδότου, όπως μας ανέφερε «ήταν ήσυχο παιδί, χαμογελαστή αλλά μαζεμένη και κλειστός χαρακτήρας. Δεν μας είχε μιλήσει ποτέ για τη ζωή της».

Επίσης η προϊστάμενη του παιδικού σταθμού μας είπε ότι είχε γνωρίσει και τους γονείς της 30χρονης σε μια εκδήλωση.

Εν τω μεταξύ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δραστηριότητες της Έφης Ηροδότου όπως παρουσιάζονται τόσο στο δικαστήριο όσο και από τα πρόσωπα που συναναστρεφόταν, ξεκίνησαν τα τελευταία 1 -2 χρόνια πριν τη σύλληψη της και την πρόθεση της οικογένειας να έρθει στην Κύπρο, χωρίς να γίνεται αναφορά για το πώς ζούσαν τα προηγούμενα χρόνια….  
 

Δειτε Επισης

Προφυλακίστηκε από το Δικαστήριο ο δεσμοφύλακας για τους εμπρησμούς-Παραδέχθηκε τρεις υποθέσεις
Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου-Ζητά τη διερεύνηση για άσκηση έφεσης στην απόφαση για το Μάτι
Στην παρουσία της Ούρσουλας η εκδήλωση για τα 20χρονα από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Έφεση για τις ποινές χάδι και τις αθωώσεις ετοιμάζουν συγγενείς θυμάτων-Ο κίνδυνος της παραγραφής
Καταχωρείται μέχρι τις 17 Μάϊου η ένσταση από πλευράς Ελεγκτή-Απαντά επί της ουσίας και προσθέτει αναφορές
Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα για τη συμπλοκή στον Αστρομερίτη
Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα για υποθέσεις ναρκωτικών
Έκρηξη οργής μετά την απόφαση για το Μάτι -Πώς τα 111 χρόνια έγιναν 5 και οι καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι
Συνελήφθη 26χρονη εκπαιδευτικός για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου
Ο Μπάιντεν προτρέπει Κατάρ και Αίγυπτο να πιέσουν τη Χαμάς για ομήρους