Επιμένουν οι γονείς της Έφης - Το κρησφύγετο, το bullying και η… bonus card

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν οι γονείς της Έφης Ηροδότου αφού βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες που αφορούν κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων, ψευδορκία - δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.
 
Στο άκουσμα των κατηγοριών οι γονείς της Έφης Ηροδότου αρνήθηκαν ενοχή, ενώ ανέφεραν χαρακτηριστικά. «παραδοθήκαμε γιατί έχουμε πεθάνει».
 
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο μετά τη δίκη έφυγαν από την Κύπρο γιατί φοβόντουσαν για τη ζωή της Έφης γιατί θα δεχόταν έντονη κριτική από την κοινωνία (bullying). Επίσης επέμεναν ότι δεν γνώριζαν ότι ήταν καταζητούμενη. Ωστόσο η κατηγορούσα αρχή παρουσίασε επιστολή με την οποία ο αδελφός της Έφης Ηροδοτού το 2013 με την οποία έθετε ως όρο για την κάθοδό τους στην Κύπρο, να μην προφυλακιστούν. 
 
Ωστόσο οι γονείς της 30χρονης ισχυρίστηκαν πως η επιστολή στάλθηκε ερήμην τους. Αναφερόμενος ο ανακριτής στον ισχυρισμό τους πως δεν γνώριζαν πως ήταν καταζητούμενοι, σημείωσε πως δεν πείθει καθώς η φωτογραφία της Έφης Ηροδότου αναδημοσιευόταν συνεχώς από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 
 
Από την πλευρά τους οι γονείς της 30χρονης ανέφεραν πως δεν είχαν πρόσβαση στο Δικαστήριο ενώ μεταξύ άλλων πρόσθεσαν ότι δεν ζούσαν σε κρησφύγετο, ότι είχαν μια φυσιολογική ζωή και μετέβαιναν κανονικά όπου ήθελαν. Για να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς του υποστήριξαν πως είχαν και bonus card της υπεραγοράς, κάτω από το σπίτι τους. 

Επιπρόσθετα έγινε αναφορά στα σχετικά έγγραφα που κατατέθηκαν στη δίκη της Έφης Ηροδότου στη Λεμεσού για συμμετοχή της στο Κατηχητικό ως δασκάλα σε ενορία της Αθήνας, ενώ κατατέθηκαν διπλώματα της 30χρονης από Πανεπιστημιακές Σπουδές που πήρε το 2015 και 2016.

Οι γονείς  κατηγορούνται για πλαστογραφήσεις καταθέσεων και στημένες μαρτυρίες με φόντο την αθώωση της κόρης τους.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την κράτηση τους μέχρι τη δίκη, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας έφερε ένσταση επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής.

Το δικαστήριο διέταξε την κράτηση τους μέχρι αύριο το μεσημέρι όταν και θα ανακοινώσει την απόφαση του.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου