Σάββατο 26 Μαϊ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Όσα κατέγραψαν τα τηλεφωνικά ντοκουμέντα των Σέρβων εκτελεστών που «καίνε» την αστυνομία

Ντίνα Κλεάνθους  12/01/2017 10:54
Όσα κατέγραψαν τα τηλεφωνικά ντοκουμέντα των Σέρβων εκτελεστών που «καίνε» την αστυνομία

Όσα κατέγραψαν τα τηλεφωνικά ντοκουμέντα των Σέρβων εκτελεστών που «καίνε» την αστυνομία

Ντίνα Κλεάνθους  12/01/2017 10:54

Πράματα και θάματα αποκαλύφθηκαν ενώπιον των ποινικών ανακριτών που διερεύνησαν τα «κατορθώματα» της αστυνομίας σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών και των συνεργών τους, τους οποίους άφησαν ανενόχλητους, είτε από ανικανότητα, είτε από «λάθος» χειρισμούς είτε λόγω των «φιλικών» σχέσεων ένστολων με τον υπόκοσμο.

Όπως είχαμε αναφέρει από το πόρισμα των ποινικών ανακριτών το οποίο πλέον βρίσκεται στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες στην αστυνομία ενώ υπάρχει εισήγηση για ποινικές και πειθαρχικές δίωξης αστυνομικών αλλά και του δεσμοφύλακα που όπως είχε αποκαλύψει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, με εντολές Κύπριου συνεργού έδωσε το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ για την πληρωμή των αεροπορικών εισιτηρίων των Σέρβων εκτελεστών.  Επίσης προκύπτουν και διοικητικές ευθύνες καθώς ενώ κάποιοι γνώριζαν άφησαν στην «τύχη» της την υπόθεση ενώ οι ευθύνες «αγγίζουν» και την ανώτατη ηγεσία της δύναμης.

Το πόρισμα των ποινικών ανακριτών επιβεβαιώνει πλήρως τις αποκαλύψεις του ΡΕΠΟΡΤΕΡ με διάφορα έγγραφα, ότι η αστυνομία είχε σημαντικές πληροφορίες για τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες αλλά έμεινε με σταυρωμένα χέρια ενώ για τις εν λόγω πληροφορίες γνώριζαν πολλοί αλλά παρέμειναν σε πλήρη αδράνεια.

Παρά το γεγονός ότι μετά τις πρώτες αποκαλύψεις του ΡΕΠΟΡΤΕΡ η αστυνομία σε απάντηση της στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ είχε αναφέρει ότι «οι πληροφορίες διερευνήθηκαν και δεν προέκυψαν στοιχεία που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μαρτυρία», οι ποινικοί ανακριτές με το πόρισμα τους διαψεύδουν την σχετική ανακοίνωση που είχε εκδοθεί, δίνοντας ένα γερό «χαστούκι» στη δύναμη για τους χειρισμούς που έκανε ή δεν έκανε.

Όλο το χρονικό με την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών  

14 Μαρτίου 2016… Οι πρώτες επαφές 
Ώρα: 15:09

Ο κατάδικος με το ψευδώνυμο «Cure» επικοινώνησε με τον Σέρβο εκτελεστή όπου του είπε ότι «υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει» και ότι θα λάβει 100 χιλιάδες ευρώ. 
Από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που παρακολουθούνταν από τις Σερβικές αρχές, ο κατάδικος ενημέρωσε τον εκτελεστή ότι συγγενικό πρόσωπο «του ατόμου που θα πληρώσει το ποσό βρίσκεται στην ίδια φυλακή με εκείνον και ότι ψάχνει εδώ και καιρό άνθρωπο για τη δουλειά».

17 Μαρτίου… «Έτοιμα τα πάντα»

Ο Σέρβος εκτελεστής επικοινώνησε ξανά με τον «Cure», επίσης μέσω του ιδίου αριθμού, ο οποίος δόθηκε από την Ιντερπόλ, όπου τον ενημέρωσε ότι θα του στείλει έναν αριθμό τηλεφώνου ώστε να τηλεφωνήσει σε ένα άλλο πρόσωπο. (Κατονομάστηκε Κύπριος συνεργός).
Από την πλευρά του ο Σέρβος τον ενημέρωσε ότι «έχει προετοιμάσει τα πάντα και ότι μπορεί να ενεργήσει εντός των επόμενων 7 ημερών  και ότι θα διευθετήσει τις λεπτομέρειες με το πρόσωπο.

Ώρα: 16:14

Ο «Cure» τηλεφώνησε ξανά στον εκτελεστή και οι δυο συνενώθηκαν για την διαδρομή που θα ακολουθήσει για να έρθει στην Κύπρο ενώ ο Σέρβος του είπε ότι «θα αναχωρήσει από την Κύπρο μόλις παραλάβει τα χρήματα στις 21/22.3.16 και ότι όταν επιστρέψει από την Κύπρο ο άνθρωπος του που θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά θα πάει εκεί».
Επίσης ο εκτελεστής, όπως προκύπτει, θα ανέθετε τη «δουλειά» σε «2 ανθρώπους, ανάλογα με το αν πρέπει η δουλεία να γίνει από επαγγελματία ή ερασιτέχνη».

Ώρα: 16:21

Ο «Cure» απέστειλε μήνυμα στο τηλέφωνο του Σέρβου εκτελεστή με το ακόλουθο περιεχόμενο:  «Αεροδρόμιο Erkan, πόλη Λευκωσία, Κύπρος''.

18 Μαρτίου 2016…  Τα «ραντεβού»

Ο Κύπριος συνεργός, επικοινώνησε με τον εκτελεστή μέσω μηνυμάτων όπου τον ενημέρωσε ότι κράτησε το αεροπορικό εισιτήριο του, με τη διαδρομή Βελιγράδι, Κωνσταντινούπολη Λευκωσία (Ερκάν).

Ώρα 15:52

Ο εκτελεστής δέχεται τηλεφώνημα από τον Κύπριο όπου συμφωνούν να συναντηθούν  στις 22.3.16, ημέρα άφιξης του στην Κύπρο.

Ώρα: 17: 16

Ο Κύπριος συνεργός επικοινωνεί ξανά με τον εκτελεστή και «τον πληροφορεί ότι μπορεί να έρθει στο ραντεβού που διευθέτησαν αλλά ο εκτελεστής του ζητά 1000 ευρώ γα τα έξοδα ταξιδιού, κάτι το οποίο αρνείται ο Κύπριος συνεργός καθώς όπως του ανέφερε «δεν θέλει να στείλει χρήματα μέσω της Western Union για λόγους ασφαλείας».

Ωστόσο ο εκτελεστής ζήτησε και πάλι να πληρώσει, υποδεικνύοντας του την συμφωνία που είχε με τον Σέρβο κατάδικο «Cure».

19 Μαρτίου 2016…  Το επόμενο βήμα

Ώρα 16:38

Ο εκτελεστής λαμβάνει μήνυμα στο τηλέφωνο του από τον 38χρονο Κύπριο συνεργό, ο οποίος τον ενημέρωσε «ότι όλα είναι εντάξει και ότι θα πληρωθεί τα 1000 ευρώ όπως συμφώνησαν».

Ώρα 18:41

Ο εκτελεστής δέχεται νέο τηλεφώνημα από τον συνεργό του ο οποίος του ζήτησε όπως του «αποστείλει με μήνυμα τις ακριβείς πληροφορίες για το σκοπό της αποστολής των χρημάτων, επιβεβαίωσε τη διαδρομή άφιξης του στην Κύπρο» ενώ διευθετήθηκε όπως τον περιμένει στο αεροδρόμιο με την άφιξη του.

Μετά τη συνομιλία, ο εκτελεστής έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:  «...(όνομα) ...(επίθετο) πόλη Nis, Σερβία, λεπτομέρειες για Western Union ενώ δεύτερο μήνυμα έλεγε «διαβατήριο Βοσνίας Ερζεγοβίνης, αρ. a1…… πτήση Βελιγράδι, Κωνσταντινούπολη, Ερκαν (Λευκωσία).

21 Μαρτίου 2016… Τα «κανόνισε» ο δεσμοφύλακας

Οι δυο τους επικοινώνησαν μεταξύ τους τόσο μέσω τηλεφώνου όσο και με μηνύματα όπου ο Κύπριος συνεργός ενημέρωσε τον Σέρβο ότι «το ποσό των 1000 ευρώ που ζήτησε, αποστάληκε από τον  …….. (δεσμοφύλακα), και ότι θα μπορούσε να παραλάβει μόνο 940, και ότι ο κωδικός είναι 6ΧΧΧΧΧΧΧ.

22 Μαρτίου 2016… Η άφιξη!

Ο Σέρβος εκτελεστής έφθασε στην Κύπρο από την Σερβία με την πτήση PC984 μέσω Κωνσταντινούπολης.

23 Μαρτίου 2016…  Το πρώτο τηλέφωνο από το θάλαμο των φυλακών

Ο Σέρβος εκτελεστής αναχώρησε από την Κύπρο στις 23 Μαρτίου.

Την ίδια ημέρα, ο κατάδικος «Cure», επικοινώνησε από το θάλαμο των φυλακών (22771081) στο τηλέφωνο του Σέρβου εκτελεστή ο οποίος του ανέφερε ότι «γνώρισε τον άντρα (Κύπριο συνεργό), ότι   η κατάσταση είναι καλή και ότι έχει ανθρώπους για τη δουλειά και ότι το μόνο που τον ανησυχεί είναι αν θα πληρωθεί όπως συμφώνησαν».

Ο Σέρβος του είπε ότι «περιμένει 2-3 χιλιάδες ευρώ να του πληρωθούν ώστε να μπορεί να καλύψει τα έξοδα ταξιδιού των ανδρών του ώστε να φθάσουν στη Κύπρο από τη Βοσνία και οτι θα αναχωρήσουν μόλις πληρωθούν, πιθανόν στις 27 ή 28 Μαρτίου 2016».

Επίσης ο εκτελεστής και ο κατάδικος «συζήτησαν τις λεπτομέρειες αποστολής των χρημάτων, αν θα είναι στη Σερβία ή κάποια άλλη χώρα που θα βρίσκεται ο ίδιος κατά τη διάρκεια της δουλειάς».

Επιπρόσθετα, οι δυο συζήτησαν ότι «πιθανόν θα ακολουθήσουν και άλλες δουλειές που θα ήθελε να αναθέσει στην ομάδα από κάποιες γειτονικές χώρες αλλά θα το συζητήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο».

Το διήμερο στην Κύπρο…

Ο Σέρβος εκτελεστής κατά την διήμερη παραμονή του στην Κύπρο διέμενε σε ξενοδοχείο στα κατεχόμενα, το όνομα του οποίο επίσης κατέχει η αστυνομία, και στο οποίο είχε συναντηθεί με τον Κύπριο συνεργό.

Μάλιστα η αστυνομία, έχει στα χέρια της τους αριθμούς εγγραφής του οχήματος το οποίο χρησιμοποίησε ο Κύπριος για να μεταβεί στα κατεχόμενα ενώ όπως φαίνεται από σχετικά έγγραφα γνωρίζει ακριβώς τις ώρες που πέρασε το οδόφραγμα Αγίου Δωματίου. 

Ηχογραφημένα ντοκουμέντα

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα εν λόγω τηλεφωνήματα παρακολουθούνταν από την Ιντερπόλ η οποία είχε από «κοντά» τους Σέρβους εκτελεστές ενώ οι Κεντρικές φυλακές έχουν στα χέρια τους δεκάδες κασέτες με τις ηχογραφημένες κλήσεις (βάσει νόμου) οι οποίες όμως δεν ζητήθηκαν ποτέ από την αστυνομία η οποία ούτε είχε ενημερώσει τη Διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος για λήψη μέτρων για αποτροπή των εγκλημάτων.

Αυτές οι κασέτες δόθηκαν στους ποινικούς ανακριτές και μέσα από αυτές αποκαλύπτετε πλήρως η οργάνωση των εγκλημάτων.
 
 Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο που έχει στα χέρια του ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ με την άφιξη των εκτελεστών 
   

 
Πίσω στην αρχή της σελίδας