Η απάντηση του Αρχηγού για τους Σέρβους εκτελεστές και τα διεφθαρμένα μέλη

 Απάντηση δίνει ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου σε σχέση με το δημοσίευσα του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ότι από τον περασμένο Απρίλιο ήταν ενήμερος από την ΚΥΠ και το Γραφείο Πληροφοριών τόσο για διεφθαρμένα μέλη του σώματος όσο και για την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών για τους οποίους η Ιντερπόλ έδωσε στοιχεία για Κύπριους συνεργούς.

Ακολουθεί αυτούσια η απάντηση του Αρχηγού:  

«Σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα στο διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης “REPORTER ON LINE”, δηλώνω κατηγορηματικά ότι, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός ότι, “… ο Αρχηγός Αστυνομίας γνώριζε πολλά και δεν έκανε τίποτε…”.

Συγκεκριμένα, σε καμία περίπτωση, τον Απρίλιο 2016, δόθηκε στον Αρχηγό Αστυνομίας οποιαδήποτε ενημέρωση είτε από την ΚΥΠ είτε από τον Κλάδο Πληροφοριών που να αφορά σε διεφθαρμένα μέλη της Αστυνομίας και σε Σέρβους εκτελεστές  που θα έφθαναν στην Κύπρο.

Οι πληροφορίες τόσο για την άφιξη Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο, όσο και για τους πιθανούς Κύπριους συνεργούς τους, δόθηκαν από την Interpol και ο χειρισμός τους ανατέθηκε σε μέλη της ανώτατης ηγεσίας και στα καθ’ ύλην αρμόδια τμήματα της Υπηρεσίας για να προβούν σε άμεσες ενέργειες για διερεύνηση τους.  Οι πληροφορίες διερευνήθηκαν και δεν προέκυψαν στοιχεία που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μαρτυρία.

Στο χειρισμό των πληροφοριών, όντως, υπήρξε διαρροή, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο διοικητικής έρευνας.  Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας, η διαρροή δεν έγινε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά αναγόταν σε λάθος στο στάδιο της διαβίβασης της πληροφορίας.

Ως θέμα αρχής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θεωρώ ότι, τουλάχιστον προτού δημοσιευτούν οι οποιεσδήποτε ειδήσεις που αφορούν σε ιδιαίτερα σοβαρά αστυνομικά θέματα, θα ήταν ορθότερο να ζητείται και η θέση της Αστυνομίας.

Εν κατακλείδι δεδομένου του γεγονότος ότι το δημοσίευμα είναι δυσφημιστικό για το πρόσωπό μου, θα λάβω νομική συμβουλή σε σχέση με τα νομικά μου δικαιώματα.»

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών