Το αιματοκύλισμα του Δεκέμβρη – Από την δολοφονία της Καυκαρή στο διπλό φονικό

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, τα αστυνομικά δελτία περιορίζονται σε διαρρήξεις, κλοπές, τζόγος και τέτοιου είδους αδικήματα.
 
Ωστόσο, υπήρχαν χρονιές ο Δεκέμβριος στην Κύπρο βάφτηκε με αίμα, καθώς σημαδεύτηκε με στυγερές δολοφονίες που συγκλόνισαν την Κύπρο.
 
Η αιματηρή ληστεία στην Λέσχη Ολυμπιακός
 
23/12/1986
 
Με αίμα είχε βαφτεί ο δρόμος έξω από την γνωστή, για την εποχή, Λέσχη Ολυμπιακός στη Λευκωσία μετά από την πρωτοφανή απόπειρα ληστείας…

Ήταν 23 Δεκεμβρίου 1986… Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα!

Δύο ληστές ντυμένοι με στρατιωτικές παραλλαγές και φορώντας κουκούλες μπούκαραν στην λέσχη για την ληστέψουν ενώ ανάμεσα στους θαμώνες βρισκόταν ένας αστυνομικός ο οποίος κατάφερε να τους ξεφύγει και να μεταβή στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.
Αποτέλεσμα, οι δυο κουκουλοφόροι να πιαστούν επ’ αυτόφωρο και να έρθουν αντιμέτωποι με μέλη της αστυνομίας. Ακολούθησε καταδίωξη και άγριο πιστολίδι ενώ από τα πυρά νεκρός έπεσε ο ένας εκ των ληστών, ο οποίος ήταν ο «εγκέφαλος» της γκανγκστερικής ληστείας.
 
Δολοφονία στην Ζανατζιά
 
24/12/1991

Η Γιαννούλα Ηλία Καυκαρή βρέθηκε με το κεφάλι της πολτοποιημένο σε παράγκα δίπλα στο σπίτι της Παραμονή των Χριστουγέννων του 1991. Οι υποψίες της Αστυνομίας έπεσαν στον ανιψιό της Νικήτα Καυκαρή ο οποίος επισκέφθηκε το σπίτι της και την αναζήτησε από την κόρη της νωρίτερα εκείνο το απόγευμα.
Ο Καυκαρής συνελήφθη 2 ημέρες αργότερα σε σπίτι συγγενικού του προσώπου και παραδέχθηκε το έγκλημα. Το κίνητρό του, όπως δήλωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς, ήταν η εξαφάνιση μιας «κούζας» με ναρκωτικά και τιμαλφή που είχε κρύψει στο σπίτι της θείας του και είχε εξαφανιστεί. Απομόνωσε τη θεία του στην καλύβα για να του πει που τα έβαλε και όταν του είπε ότι πέταξε στο ποτάμι τα ναρκωτικά θόλωσε και τη σκότωσε.

Ομηρία στη Χλώρακα
 
24/12/1993

Η περίπτωση της ομηρίας στη Χλώρακα είναι αναμφίβολα η μελανότερη σελίδα στα κυπριακά αστυνομικά χρονικά. Ο Λευτέρης Ανδρονίκου καυγάδισε άγρια με την αρραβωνιαστικιά του Έλση και οι γείτονες κάλεσαν την Αστυνομία και τους γονείς της κοπέλας.
Σύντομα η κατάσταση κλιμακώθηκε και εξελίχθηκε σε ομηρία. Η Αστυνομία περικύκλωσε το διαμέρισμα και ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση της Έλσης. Αργά το βράδυ αποφάσισαν να εισβάλουν στο σπίτι σε μια εντελώς αποτυχημένη επιχείρηση που κατέληξε στο θάνατο των δύο νέων.
 
Οι γονείς τόσο του Λευτέρη όσο και της Έλσης κατηγόρησαν από την πρώτη στιγμή την Αστυνομία για τους χειρισμούς της και την βιασύνη που επέδειξε αφού θεωρούν ότι θα μπορούσε η υπόθεση να λήξει αναίμακτα.

Δολοφονία Αρέστη
 
28/12/2005

Ο 22χρονος Αρέστης Αρέστη συναντήθηκε με 40χρονο από τα Κούκλια για να λύσουν προσωπικές τους διαφορές. Ο Αρέστη μάλωσε με τον θήτη ο οποίος έβγαλε το όπλο που είχε μαζί του και τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση.
 
Ο Αρέστη συνοδευόταν από τον αδερφό του Χρίστο ο οποίος δεν πρόλαβε να κάνει κάτι για να αποτρέψει το κακό.

Διπλή δολοφονία στους Αγίους Ομολογητές
 
27/12/2000

Ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ φατριών χαρακτηρίστηκε από την πρώτη στιγμή από την Αστυνομία η δολοφονία του Χρήστου Τζιακουρή και Άντρου Αιμιλίου έξω από την Ένωση Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία.
 
Οι δύο νέοι μαζί με έναν φίλο τους και τις τρεις συνοδούς τους έβγαιναν από τη λέσχη όταν άτομο που τους περίμενε άρχισε να πυροβολεί αρχικά με καλασνίκοφ και όταν αυτό έπαθε εμπλοκή με πιστόλι.
 
Οι Τζιακουρής και Αιμιλίου υπήρξαν και στο παρελθόν στόχος επιθέσεων και στη μία περίπτωση είχε σκοτωθεί ο ξάδερφος του Αιμιλίου.

Δολοφονία στα ιπποδρόμια
 
20/12/2004

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2004 άγνωστος εκτελεί τον Ντίνος Σεργίδη Γενά έξω από τα ιπποδρόμια στον Άγιο Δομέτιο. Το θύμα μόλις είχε κλείσει το πρακτορείο στοιχημάτων που διατηρούσε στην περιοχή και κατευθύνθηκε στους στάβλους όπου διατηρούσε τα άλογα που είχε αγοράσει λίγο καιρό πριν.
Ο Γενάς υπήρξε στόχος εγκληματικής ενέργειας και στο παρελθόν και γι’ αυτό φορούσε αλεξίσφαιρο κάτι που γνώριζε ο εκτελεστής ο οποίος τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση στο κεφάλι και το λαιμό.

Φονική βόμβα στη Λεμεσό
 
29/12/2009

Ο 42χρονος Κώστας Κωνσταντίνου ιδιοκτήτης ίντερνετ καφέ ετοιμαζόταν να μπει στο αυτοκίνητό του όταν πρόσεξε ένα νάιλον σακούλι πάνω στο καπό του αυτοκινήτου του. Όταν προσπάθησε να το πετάξει εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που σκότωσε τον ίδιο και τραυμάτισε την υπάλληλό του που εκείνη την ώρα βρισκόταν μαζί του.
 
Ο δολοφόνος κομμωτής
 
11/12/2011
 
Η παθολογική ζήλια του 30χρονου Θεόδωρος Θεοφάνους στη Πάφο είχε τραγικές συνέπειες.
 
Η 24χρονη Μολδαβή, Τζούλια Οπόροκ, που ήταν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της, εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη θαλάσσια περιοχή Γεροσκήπου.
 
Ο 30χρονος κομμωτής, με τον οποίο συζούσε η Οπόροκ τον τελευταίο χρόνο, δήλωσε την εξαφάνιση των δυο γυναικών οι οποίες εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα.
 
Το πτώμα της 24χρονης εντοπίστηκε μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παρατημένο στην παραλία ενώ έφερε τραύματα από σφαίρα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα.

Η 3χρονη κορούλα της Βικτώρια εντοπίστηκε νεκρή 50 μέτρα μακριά από το όχημα.
 
Βάσει της νεκροψίας, το κοριτσάκι είδε τη δολοφονία της μητέρας του και αργότερα ξεψύχησε βασανιστικά στα χέρια του 30χρονου κομμωτή, ο οποίος την απόφραξε από το στόμα και τη μύτη της, μέχρι να ξεψυχήσει.
 
Το ανήλικο θύμα έφερε εμφανή σημάδια κακοποίησης σε όλο του το σώμα με εντονότερα τα σημάδια στο πρόσωπο. Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία, το τρίχρονο αγγελούδι σύρθηκε μετά το θάνατό του και πετάχτηκε κοντά στη θάλασσα ημίγυμνο.
 
Ο 30χρονος έτρεφε παθολογική ζήλια για τη νεαρή Μολδαβή, την οποία κακοποιούσε βάναυσα ασκώντας εις βάρος της σωματική βία. Μάλιστα, η Γιούλα νοσηλεύτηκε κατά το παρελθόν σε κλινική από βαριά κακοποίησή της.
 

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου